reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

pieluszkowe zapalenie skóry

reklama
Tak zaczęłam się zastanawiać czy przypadkiem to nie przez Bebilon... Bo wydaje mi się, że ta wysypka na pupci jakoś zbiegła się z rozpoczęciem podawania mieszanki Filipowi...
Może teraz kupię np. Bebiko i zobaczę?

Catherinka: ja b.długo używalam linomagu, potem przerzuciłam się na alantan i używam do tej pory na zmianę z kremem z buebchena.
a co do tej wysypki - a nie od pieluszki? bo po jedzeniu to chyba by byla na całym ciele?

Zaraz dzwonię do Marcina, niech kupi po drodze z pracy jakieś inne pieluszki i zoabczy jakie dadzą połączenie z Linomagiem - może to te Pampersy...?

Kaśka, pomyślałam, że to od Bebilonu, ale nie, że szkodzi w ogóle, tlyko może inna kupa i siku po nim jest i to powoduje wysypkę, dziś pupcia jest już prawie ok, ale za to teraz poszlo na jajeczka i ciałko nad siusiaczkiem... :(

Jaskowi tez sie przyplataly jakies zmiany skorne na jajkach-ala liszaj-ale wyleczylismy go tormentiolem-bo nic innego nie dzialalo. Z chusteczek uzywamy te z Johnsona-z aloesem, raz kupilam dzidziusia z cleanica-i Jas dostal natychmiast uczulenia. Natomiast co do pieluch to biedronkowe byly ok- a ostatnio uczulil sie troche na cien z lidla-wiec stosujemy tylko pampersy.

Catherinka: a może to rzeczywiście bebilon? spróbujcie innego mleka, ale może od innego producenta aniżeli nutricia?????????

Piotrek po chusteczkach i pieluchcach z biedrony był cały obsypany.

jeżeli zorbił sie alla liszaj - to nalezy wysuszać np sudokremem lub maścią cynkową, jak najczesciej wietrzyć i myć w krovhmalu alub w kryształąkach nadmanganianiu potasu...

linomag w tym momencie zaczął pogarszać stan skóry Bartusia

my już powoli powoli dochodzimy do łądnej pupci...
skrzywdziłam malucha, za długo czekałam :(

u nas tez na sisioszce to prawdopodobnie grzybek i stosuje dwa razy na dzien clotrimazolum i jak przez weekend nie przejdzie to ide do lekarza po jaks inna masc :((((

a co do pieluch to ja juz nie eksperymentuje bo raz Zuzi kupila tansze pieluszki i dostala uczulenia wiec teraz uzywany tylko Pampersow

reklama
Do góry