reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Piersi - ból,siara,a może butelka

Pod biustem także masz przewody mleczne.Kilka moich znajomych miało właśnie przez to bóle potworne. :-[ .One zawsze troche uciskają.

reklama
Dziewczyny, a myślałyscie może o butelkach do mleka i herbtek.Które są najlepsze,chyba te antykolkowe.
O smoczku też myślałam ale raczej silikonowy i będe go dawać, bo wiem że pomaga.
I dość szybko odzwycziłam mała!

Ja dostałam od siostry 1-antykolkowa i 2 zwykłe 150 szklane.Musze do tych szklanych dokupic sobie smoczki.

Mi się wydaje, że teraz wszystkie butelki już robią antykolkowe, tzn. z tymi odpowietrzaczami w smoczkach ;). Ja mam na razie 2 butelki z tworzywa, a nie szklane; jedna mała druga duża, obie ze smoczkami silikonowymi. Na razie nie będę więcej kupowac, bo będę chciała kupić laktator Aventu w zestawie z dwoma butelkami na pokarm, no to chyba 4 szt. mi w zupełności wystarczy. ;)

Mi w zupełności wystarczyły dwie butelki (duża na mleczko i potem kaszkę, a mała na picie). Teraz też kupię taki zestaw. Ja miałam (jescze mam) takie najzwyklejsze Canpola butelki + smoczki NUK (i do butelek i uspokajający) - silikonowe, takie wyprofilowane na kształt brodawki w buzi dziecka i nie było problemów, żeby Krzyś nie chciał cycusia jak spróbował butlę.

Ja chcialam tylko sie wtracic z piersiami. :p

Wczoraj polozna na szkole rodzenia mowila nam o wkladkach laktacyjnych,stanikach i bolach piersi...
Jesli chodzi o wkladki,to najlepsze sa Belli - zwykle fliselinowe. :) Staniki (jesli ktoras kupuje taki typowo do karmienia),najlepsze oczywiscie sa bawelniane, i powinny miec odkryta cala piers.gdy sie je odepnie,a nie np sam sutek,czy kawalek brodawki,gdyz reszta materialu,ktora pozostala na piersi blokuje doplyw pokarmu i moga sie pojawic bole piersi (jej znajoma przez to nabawila sie jakiegos zapalenia piersi ::) ). Najlepiej kupowac je ok. 36 - 37 tygodnia,gdy piersi osiagaja swoja wielkosc. Zreszta one i tak sie rozciagaja,wiec napewno nam starcza,gdyby cycoszki na koniec zechcialy sie jeszcze troszke powiekszyc. ;)
Na bole brodawek polecala kremy Maltan lub Bepanten. Nie przeszkadzaja w karmieniu Dzidziusia - mozna nimi posmarowac brodawki nawet 5 minut przed planowanym karmieniem,a on ladnie wsiaknie. :) Gdyby jednak zostalo go troche na brodawce,nalezy to zmyc,zeby Dzidzi sie buzia nie slizgala. :) Mowila tez o kremie Purelan firmy Medela (w ZG jest tylko w jednym sklepie :p ),ale ta tubka jest strasznie mala,a do tego droga i ma takie same dzialanie,jak te w/w mascie. :)
Mam nadzieje,ze te informacje ktorejs z Was chociaz czesciowo sie przydadza. ;)

Pewnie Agutko, pisz co wiesz, nigdy nie wiadomo co się której z nas przyda. Ja tam sobie zapisuje nazwy różnych kremów, maści itp., które polecacie ;) ;D

reklama
Renee,dziekuje,ze przeczytalas,co napisalam,hihi. :D I mam nadzieje,ze kiedys porady poloznej ze szkoly rodzenia sie przydadza. ;) Eeeh,w ogole chcialabym ja miec przy porodzie taka jest swietna. ;D Ja sobie tez zapisuje nazwy masci i innych,bo kto wie,co mnie czeka po wrzesniu. ;)

Do góry