• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Piersi - ból,siara,a może butelka

No to ja też przyłączam się do piersiastych :) 80D na dziś. Przed pierwszą ciążą miałam 75C i myślałam, że po karmieniu wróci do naturalnych rozmiarów, ale zostało jak przy karmieniu (a karmiłam ponad rok. Za to teraz jeszcze mi drastycznie piersi nie urosły - chodzę w tych samych biustonoszach, tyle, że stały się cięższe.

Co do biustonoszy do karmienia, to owszem są wygodne, ale faktycznie duże piersi nie wyglądają w nich za dobrze - po prostu źle trzymają biust, a w efekcie robi się on obwisły. Mi się wygląd biustu poprawił właśnie jak przeszłam z powrotem na zwykłe biustonosze - takie usztywniane albo z fiszbinami.

A co do laktatorów, to poprzednio nie używałam - wnerwiał mnie i okazało się, że sama sobie świetnie radzę.

reklama
Z laktatorem to jest różnie ja używałam go od początku.
U mnie z przystawianiem córy do piersi było sporo poblemu i w końcu skączyło się na butelce!
Mała urodziła się za wcześnie,była mała 2,300 i nie umiała ssać ,przystawiałam ja i prubowałam przez 2 tyg.
Przez ten czas nie przybrła ani grama,a to było bardzo niebezpieczne,część dostawała ze sciągniętego mleka.
Miała zaburzenie w przemianie i pracy jelit i w koncu po ok. 3m.zaczeliśmy jej podawać preparat Nutramigen i wrescie pomogło!!
No i jeszcze skaza białkowa :(

U mnie powiekszenie piersi, to był pierwszy objaw ciąży :) teraz są chyba ze 2 nr większe :) i ciążą mi strasznie, caly czas bardziej niż brzuszek :) kazdy kto mi widzi najpierw zauważa JE a nie brzuszek, bo ten mały jest! śmiać mi się chce zawsze z tego! zobaczymy jak to bedzie dalej! :)

Mi na szczęscie piersi nie rosną ale kosmetyczka do której chodzę na depilacje woskiem ostatnio mi powiedziała na pocieszenie, że przy brzusiu moje piersi już na coraz mniejsze wyglądają ;)

Wiecie co ja mam asymetryczne piersi.Prawa jest większa od lewej,a tym samym brodawki się różnią.
Wiem, że z jedną piersią nie będzie problemu z karmieniem ale lewa brodawka jest spora i wklęsła!
Mówią, że duże piersi to dużo pokarmu ok. może ale co jeśli dziecko nie jest w stanie chwycić takiego kolosa.A jeszcze wklęsłego??No nie wiem!!!!!!

Mamoska ne martw się, piersi z reguły są asymetryczne. A co do wklęśnietych sutków to jak maleństwo zacznie je cwiczycto sie uwypuklą. A jak było z karmieniem córeczki, miałaś jakieś problemy z karmieniem?

mamaoska pisze:
Tak miałam, nie potrafiła chwycić prawej piersi,miała za małą buzke.Przystawiałam 2 tyg. i zrezygnowałam.
I mam obawy jak będzie teraz :(

Staraj sie myslec pozytywnie mamaosku. :) Wystarczy bardzo tego chciec,aby Dzidzia ssala Ci piers,a tak napewno bedzie. :) Cmok cmok! :-*

reklama
Z tym to chyba nie ma regóły - ja miałam duże i Julka ssała od początku wspaniale. Bo to jednak też dużo zależy od dziecka. Ale jedno wiem na pewno - zadręczanie się o to czy jest w porządku, czy dziecko będzie ssało czy będzie pokarm, itd służy tylko temu, że tego pokarmu jest mniej. To jest zupełnie naturalnei nie ma się czym martwić za wczasu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry