reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsza ZIMA naszych pociech

Dziewczyny powiedzcie w jakim rozmiarze kupujecie kombinezon na zimę i jak to się do "teraźniejszego rozmiaru" Waszych dzieci.

Bo Filip np. chodzi teraz w ciuszkach 68-80, a kupić chcę kombinezon w rozmiarze 86. Myślę, że on będzie troszkę większy, bo 92 to już będzie dużo za duży, a 80 myślę, że zaraz zrobi się za mały?

Dobrze myślę? Jaki rozmiar wziąć?

reklama
catherinko myślę, że to dobry pomysł by wziąć 86.
U nas Miluś nosi teraz 74 i kombinezony na 74 są na styk (na teraz) więc myślę, że jak dojdzie jakieś grupsze ubranko to będzie mu za ciasno. 86 są dla Milutka ogromne, więc myślę, że nie ma co przesadzać i wiatr wozić w kombinezonie ;)
Rozmiar większy jest moim zdaniem dobrym rozwiązaniem ;)
a i jeszcze myślałam by kupić przez internet ,ale widzę, że bez mierzenia się nie da bo co firma to rózna rozmiarówka :szok::szok::szok: oszaleć można!!!!!
:-D:-D:-D ;) coś tak dużo myślę i myślę :-D:-D:-D

Ja mam zamiar właśnie kupić przez internet, na allegro oczywiście :) Wypatrzyłam sobie taki fajny i w dobrej cenie. Ale są tam też szczegółowe wymiary, więc można sprawdzić jak to jest w rzeczywistości. Muszę jeszcze je nałożyć na Filipa teraz :) Ostatnio jak go mierzyliśmy, to było jakieś 3-4 tygodnie temu, miał 71 cm. Tak pomyślałam, że jeszcze z miesiąc minie zanim go ubiorę Filipowi i zawsze coś do tego czasu podrośnie. Hmmm no nie wiem muszę się zastanowić. Tymbardziej, że mi ostatnio Filip bardzo "wystrzelił" - rośnie jak oszalały. Dopiero od jakiegoś miesiąca czuję to tempo, a dokładniej widzę po tym jak co chwilę jakiś bodziak nie chce się zapiąć :D

Catherinko- tez chcialam wziac 86 a nawet 92, bo zwykle ubranka , np. body Ola juz tylko na 86 nosi. ALe jak mierzylysmy w sklepie, to sie okazalo, ze w 86 ona po prostu tonie, a 80 i tak jest jeszcze sporo za duzy, wiec wzielam jej te 80- kombinezon TUP-Tup ze SMyka.

My wczoraj zakupilismy kombinezon na 86 cm. Troszke nogawaki trzeba podwinac, ale w sumie to kilka miesiecy w nim pochodzi wiec wizielam troszke większy.

Catherinko ja wczoraj kupiłam Muszkowi Cocodrillo na 68 ale była chyba pomylona numeracja i powinni być 86, niestety Muszek w nim się topił. Odniosłam i drugi wzięłam na 80 chyba Tuo-tup i był za mały :no: Także nie ma co patrzeć na rozmiary, najważniejsze są wymiary. Ja na allegro przeglądam rozmiary od 74 poprzez 80 aż do 86 i patrzę właśnie na wymiary. Ale też dobrze jest na żywo coś przymierzyć, dzięki temu wiem już jaki będzie za duży. U nas jest komis dziecięcy i tam właśnie wczoraj brałam te kombinezony. Na szczęście mogłam wziąć do domu, przymierzyć i oddać.
Teraz jesienny kombinezon mamy na 74 i jest ciut przy duży a na przykład bodziaki nosimy i na 68 i na 80 :dry: Co firma to inna numeracja :nerd:
Pozdrawiam

dokładnie - z tą numeracją to nie ułatwiają a tylko utrudniają sprawę!
zauważyłam, że numeracja kurtek i kombinezonów jest jakaś inna i wypadają o wiele większe - kupiłam Maksowi kurtkę na allegro 74 - to jest taka, że mógłby się w niej spokojnie zmieścić razem ze swoim wielkim Misiem:)
a body 74 niektóre ciasne w kroku
kupiłam potem drugą 68 i jest trochę za duża - czyli akurat ma zapas
... u mnie jest jeszcze ten problem, że Maks jest chudy a długi i większość rzeczy jest mu poprostu za szeroka...
ale są też plusy - ostatnio kupiłam mu 3 śliczne body z dłuim rękawem przecenione na 5 zł!!!!! bo były jak to pani powiedziała źle uszyte - tzn. były wąskie i długie - czyli idealne dla Maksa:)))))

Mi sie tez wydaje ze zimowe ubranka maja troche inna rozmiarowke. Ja mam dla Selinki 3 kurteczki 74 jedna na teraz druga troche duza a w trzeciej sie topi :-D , a body nosi 74-86 i jak tu kupowac bez mierzenia :confused:
Ja mam cieplutkie kurteczki i spodanie na szelkach a z kombinezonem poczekam az Selinka zacznie troszke dreptac bo w wozku i tak jej bedzie cieplutko w spiworku a kurteczke zawsze mozna sciagnac np. w sklepie jak jest za goraco.

reklama
Kurcze, to muszę to dokładnie wymierzyć na Filipie. Ten kombinezon co upatrzyłam jest Mariquity - mamy już pare rzeczy z tej firmy i one były jakby zawsze dobrze "ponumerowane". No ale muszę zmierzyć. I zastanawiam się czy 86 nie będzie jednak dużo za duży...

Do góry