reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze Buciki:-)

no to i ja sie wypowiem :D otóż mamy juz półbuty McArthur te co kiedys pokazywalam na zakupach [beżowo-pomarańczowe] do tego niebieskie kalosze no i na jeszcze cieplejsze dni do dresiku jakies trampki lub lekkie adidaski. A ja z kolei zastanawiam sie nad rodzajem sandałków czy odkryte palce plus taki ze bardziej przewiewne, czy z obudowanymi paluchami - zobacze jak młody bedzie chodził ale zabudowane sa chyba bezpieczniejsze - bo wiadomo dziecko nie parzy gdzie leci, w co uderzy - palucha nie złamie ani nie obedrze ....... hmmm raczej w tym temacie mam zagadke :D ale jeszcze troche czasu mam :D

reklama
martolinka ale zapewne miałaś możliwość przymierzenia mu butków a jak kupowałam przez internet z wysyłką do NO ,dużo pewnie też zależy od modelu , no moje są sztywne i widze że Kubie się w nich źle chodzi ,na szczęścia mam drugie od kilolka i są super

gieoska ja też kupiłam trampki na allegro Trampeczki Coccodrillo na wiosnę rabat +gratis r22 (1481967275) - Aukcje internetowe Allegro
no i mam w planach adidaski tylko najpierw muszę się na zakupy wybrać ,
martolinka a jakbyś mu kupiła ocieplane kalosze??
jeśli chodzi o buciki Bartka to jestem niezadowolona z zakupu i raczej już u nich nie kupię butków małemu , spoko były dopóki nie przyszło postawić w nich kroczków , dobrze że mam drugie butki dla niego

Ania fajne te trampki z croccodrillo my mamy jasniutkie sliczniutkie za 14zl na przecenie..co do kaloszy to Maja ma takie ocieplane kaczki GUMIAKI KALOSZE KALOSZKI 11 WZOROW DEMAR 24/25 (1470267412) - Aukcje internetowe Allegro ocieplacz mozna wyciagnac...

Mama ja dla Kacpra chce takie sandalki Sandały sandałki Akwah Adidas 22 (14,5 cm) G1429 (1444424603) - Aukcje internetowe Allegro Maja ma takie i sa super wygodne.

A nie mogły mieć takich wcześniej?Tyle się mówi teraz żeby nie usztywniać kostki. Ale mogą, mogą :) A no i sznurówki odradzam bo jak się rozwiążą to młody może się potknąć.

Ulenka - mysle ze mozna, Julek nigdy nie miał butów za kostke (oprucz pozno jesiennych i zimowych oczywiscie). A co z dziecmi ktore zaczynaja chodzic wiosna/lato? Zakładać im tez buty za kostke w upały? (Zuzia sie uczyła chodzic na bosaka bo lato było). Ale to pewnie indywidualna sprawa w jakich butach dzieciaczkowi wygodnie chodzic

Ania fajne te trampki z croccodrillo my mamy jasniutkie sliczniutkie za 14zl na przecenie..co do kaloszy to Maja ma takie ocieplane kaczki GUMIAKI KALOSZE KALOSZKI 11 WZOROW DEMAR 24/25 (1470267412) - Aukcje internetowe Allegro ocieplacz mozna wyciagnac...

Mama ja dla Kacpra chce takie sandalki Sandały sandałki Akwah Adidas 22 (14,5 cm) G1429 (1444424603) - Aukcje internetowe Allegro Maja ma takie i sa super wygodne.

gie-oska wiem wiem o jakie akwahy ci chodzi bo akurat pracowałam w adidas poland ;] [akwahy sa fajne] ale wiecie co wyczytałam i co mi rozum podpowiada? ze najlepiej z zabudowanymi paluchami -coby sie dzieciol nie uderzył ani nie złamał palucha + zabudowana pięta bo ponoć do 3 a na pewno do 2 r.ż. sie tak zaleca no a małe dzieci szybko wykrzywiaja nóżki np przy takich paseczkowych sandałkach i moze to grozic złym nawykiem stawiania stopy lub skręceniem kostki?! z poczatku chciałam mu kupic zwykłe cos typu akwahy - potem pomyslalam o paluszkach bo młodzian nie patrzy jeszcze gdzie biegnie - no i stwierdziłam ze z zakrytymi paluchami a odkryte pięty, no a teraz to juz nie wiem ;/;/ całe obudowane??? musze jeszcze pomyslec ale na 95% beda z zakrytymi paluchami co do pięty - pozyjemy, zobaczymy.

reklama
Ja muszę kupic kapciuszki befado dziś bo rozm 20 juz za małe chyba bo troszkę piętkę ma zaznaczoną od butka. Zaznaczam ze my w domku chodzimy albo w befado, albo w skarpetko-kapciach ze skorzaną podeszwą.Zmieniam mu ponieważ często w buciach ma spoconą nóżkę, a w skarpetkacj czasami zimną...
Właśnie teraz sie zastanawialam czy nie kupic mu kapciuszków befado z odkrytymi paluszkami (one są tak mało wycięte na paluszki) zeby mu sie nozka tak nie pociła. Macie takie? No ale jak mama pisze ze moze sobie uderzyc w te odkryte palunie? Ale w sumie czasami na bosaka lata i nie ma takiego problemu, hm...
macie takie kapciuszki?

Do góry