reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze Buciki:-)

Ula ja nie mam takich ale sadze po domu beda OK. mnie chodziło raczej o podwórko gdzie wiadomo nawierzchnia nie równa, kamyki a i jak sie wywróci to twardo wiec szybciej moze obedrzec paluszki.
My dzisiaj póki co jedna plastelinkowata kupka [huuurraaaa ale nie zapeszam]
Tez chce juz wyjść bo musze Marcelowi kupić kapciochy po domu bo wyrósł ze starych. My mieliśmy pełne firmy vig-ga-mi a teraz kupie inne w takim fasonie OBUWIE TEKSTYLNE DOMOWE PAPCIE Viggami(39290)R.25 (1476266298) - Aukcje internetowe Allegro. Niestety nie wiem jakiej sa firmy bo widzialam tylko przelotem :) Marcel wyrósł z rozmiary 21,5 - wkładka 13,5 cm.

reklama
A najlepiej na boso właśnie, a to się ma nijak do kapci za kostkę, skoro na boso można, gdzie kostka wolna, a w kapciach musi być zabudowana? Eee bzdura;-) Ale nie ma co drążyć tematu bo już kilka razy w tym temacie rozważałyśmy ;-)

Na podwórko polecam tenisówki na rzepy, albo takie sandałki z zabudowanym przodem. Julka miała takie, potem już normalne sandałki a na plazę malutkie japoneczki:-D

Na allegro ja się boję kupic, rozmiar rozmiarowi nie rowny, ta sama firma a dzis wlasnie kupilam buciki befado bez paluszków, normalnie powinnam kupic rozm 21 a musialam kupic 22 (buciki befado z paluszkami ten sam rozmiar byly większe niż bez paluszków jeden rozmiar...zamiast 21 kupilam 22, jeszcze nie mierzylam bo Olis spi, w razie co oddam).
Tak wiec wybór kusi na allegro ale nie kupię bo nawet ta sama firma ma rozne fasony, Olis ma wysoką stopę w podbiciu chyba wiec wolę kupic i najwyzej wymienic, oddac. A nie buciki kosztują grosze a ja bede bawic sie w wymiany, oddawanie i płacic za wysyłkę 6x :)

Ja Zuzi kupowałam na lato własnie taki fason jak Mama wkleiła
OBUWIE TEKSTYLNE DOMOWE PAPCIE Viggami(39290)R.25 (1476266298) - Aukcje internetowe Allegro

Przewiewne, lekkie i trzymaja stope, minus tylko ze po piastownicy trzeba je prac, ale jak cieplutko to moment wyschną. Zreszta kosztuja grosze to mozna ze 2 pary miec.
Julkowi własnie takie pewnie kupie plus do tego jakies sandałeczki.
Ulenka - ja duzo butow na Alegro kupilam, i zawsze z rozmiarem trafiłam, jesli sprzedawca dobrze opisze wymiary to nie powinno byc problemu, tyle ze moje dzieci nie maja problemow z wysokim podbiciem itp wiec to moze inna bajka

Kupilam buty "duzo za duze" lalalalallala hehehehhehe
pewnie juz dzis nie zdaze wymienic bo sasiadeczka pewnie zaraz z dzieckiem wpadnie, ale jutro wymienię :) ech....ja nie wiem czy rozmiar mniejsze bedą ok...no nic....taka zakupiara ze mnie ze hoho na allegro napewno bym skuche walnęła także :)

Alicja po domu biega w skarpetka z silikonowym podbiciem i raczej nie będę jej żadnych kapci kupować, chyba ze do żłobka..

Dziś kupiłam trzewiki w Bartku :) - o takie Sklep internetowy sklep.bartek.com.pl :: T-51265/121.
Mierzyłyśmy 3 pary, w końcu kupiłam takie duże 21 - palec za piętą spokojnie wchodzi , martwiłam się ze za duże, ale zdecydowanie najswobodniej w nich chodziła, wiec stwierdziłam ze będą najlepsze...
Zobaczymy jak szybko będzie jej rosła nóżka, może jeszcze da radę założyć je jesienią...

I muszę przyznać że 3 rzepy dużo lepiej trzymają nóżkę niż 2.

agrafka śliczne te buciki!!! kolor szczególnie mnie zauroczył
Ula ja zgodze sie z Ewelia , ze jak sprzedawca dobrze zmierzy i poda wymiary to buciki beda ok :)

reklama
kupilam dzisiaj Mlodemu adidasy :-) mial przymierzone okolo 30 par chyba :) nie moglismy sie zdecydowac ale w koncu udalo sie:tak: Kubus dzielnie to zniosl nawet chociaz juz byl bardzo zdenerwowany tym przymierzaniem...ale jak mu je ubralismy to gonil zadowolony i tylko patrzyl na nie i sie usmiechal (chyba sie mu podobaja:))

Do góry