reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Gufi daję małemu danonki albo to danio waniliowe bo to mu smakuje. Z jogurtami spróbuję, ale kaszek nie chce jeść:no:. Próbowalam z różnymi smakami i te z bobovita i nestle i nie chce tego jeść. Zasznuruje usta i nijak nie wciśniesz mu tego do buźki.
Mamuśka dzięki musze zapytac mojego pediatry co to za preparat i czy powinnam go podać małemu.

reklama
Dziewczyny mam pytanko. Jakiś czas temu Amelia zacząła mówić bababababa mamamama...trwało to kilka dni i na tym koniec...moje dziecko przestało gaworzyć...mruczy/krzyczy sobie coś w rodzaju aaaaa eeeee yyyyyyy, ale nie mówi czegoś co mogłabym zrozumieć jako baba mama czy jakiś inny wyraz...sprawdzałam na necie i piszą tam że to może oznaczać problemy ze słuchem. Ale ja nie podejrzewam czegoś takiego u Amelki bo reaguje na głosy, odwraca główkę jak sie ja woła, słyszy kroki, szmery itd.
Powiedzcie mi czy powinnam się niepokoić??? Przecież w wieku 10 m-cy dziecko powinno już gaworzyć!! Co o tym sądzicie??

jak coś Cię naprawdę niepokoi to idź do lekarza, ale często jest tak, że jak dziecko nabywa nowych umiejętności to na jakiś czas zapomina o tych już zdobytych (oczywiście tylko na jakiś czas). Może Twoja córa zaczyna teraz uczyć się czegoś nowego i jej całą uwagę przyciąga nowa umiejętność

Dzięki Mamuśka :tak:...faktycznie zapytam pediatry na wizycie...a te informacje z netu może są bardziej przerażające niż jest w rzeczywistości??

Monika3,Mamuska ma rację.Skonsultuj z pediatrą swoje niepokoje.Dzieci na kilka dni czasami zapominają o tym czego się nauczyły,potem wracają do tego.Choc pamiętam na początku gaworzenia były 2 dni jak Marcel zamilkł zupełnie i tez mu takie domowe testy na słuch robiłam.;-)
Poczekaj jeszcze ze 2,3 dni.Powodzenia

ja gdzieś czytałam, że dziecko w wieku naszych pociech może przystopować sie w rozwoju mowy gdyż ciekawsze jest chodzenie i poznawanie czegoś nowego (tak jak pisze Mamuska). Myślę, że skoro słyszy szmery itd. to powinno być wsio ok.;-)

Ja już jestem po wizycie u laryngologa z Kubusiem. Miał oczyszczane to uszko. Wcale nie płakał i siedział spokojnie:tak:. Dopiero pod koniec zacząl troszkę marudzić, ale tylko dlatego, że trwało to bardzo długo. Sama lekarka nie mogła wyjśc z podziwu, że taki grzeczny:tak::-). Tylko tak dużo mu tego wyciągnela:szok::szok::szok:, aż sama mowiła, że to dziwne że takie małe dziecko ma tak dużo zalegającej woskowiny. Dostałam kropelki do uszka i za tydzien znowu do oczyszczenia:wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::szok: To sobie wyobraźcie ile tego było.

Iwona.c to dobrze, że już po wszystkim.

Monika3, mój Kuba kiedyś tam zaczął mówić ba-ba, to było jego pierwsze słowo, a potem przez miesiąc cisza wjak makiem zasiał i tez zaczęłam sie martwić. Jak się okazało nie potrzebnie, bo po tym czasie gada jak nakręcony. Ale skoro wybierasz się do lekarza to spytaj, będziesz spokojniejsza.

Przecież w wieku 10 m-cy dziecko powinno już gaworzyć!! Co o tym sądzicie??

Kto powiedział, że dziecko w wieku 10miesięcy powinno gaworzyc? Nasz synek też nie jest gadatliwy. Może raz wyrwalo mu się tatata, mama -dosłownie raz, no i miał kilka takich dni, że mówił bababba a tak to nic poza tym, że coś sobie mruczy-stęka (kto go nie zna to myśli, ze Nikoś kupę wali:-p. )

reklama
A ja mam dołka bo odkryłam u Emilki wczoraj z tyłu na szyjce kulke i mnie to ciut wystraszyło a już wcześniej jak miała z 3 miesiące też taką miała i zeszła a dziś wieczorem odkryłam jeszcze 3 i teraz to już mam strasznego pietra bo to w końcu główka :-(

Do góry