reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

A u nas nadal nie za fajnie.Kłopoty trwają juz 2 tygodnie i konca nie widac:no:.Już sie gubie w tym,co sie dziejez Marcelem.2 dni lepiej,potem znów gorzej.Wczoraj poszłam do pracy a tu buuu 38 temperatura i znowu taki marudząco,miaucząco,słaniajacy i w nocy przerwa 2 godzinna w niespaniu.I dzis pediatra stwierdził obustronne zapalenie uszu,dał antybiotyk i po swiętach do laryngologa i badanie moczu tez musze zrobic.Przy okazji Iwonka dziekuję za dokładna instrukcje.
No i na swieta chory,matko kiedy my z tego sie wygrzebiemy.:zawstydzona/y:

reklama
Ika - zdrowka dla Marcelka....

a Hani wyszlo uczulenie;wydaje mi sie,ze na czekolade,bo na skaze chyba za pozno,tzn.wczesniej by wyszlo,gdyby byla uczulona na mleko,nie?czy jestem w bledzie,nie wiem,bo Zuzia uczulen nie miala,poza jednym na pieluchy???????
Hania ma po suchej plamce w zgieciach lokci,1 pod kolanem;do tego jakby takie krosteczki - kropeczki na rekach i lokciach,na udach and kolanem,i po zewnetrznych stronach ud - zobaczylam to wyraznie po kapieli,sa rozowe,jakby skupisko krosteczek zlewajace sie plame,co to????pytanie do mam alergikow

Katka tak wyglada AZS:baffled:. Krosteczki zlane w suche, rozowe plamy. Dobrze, ze u Hani jest tego niewiele.
Sluchaj- a moze dlatego ostatnio byla taka niespokojna w nocy?- dokuczalo jej to, swedzialo:confused:

U nas wciaz kaszel- dzis przez niego miala problem z zasnieciem:-( Zeby tylko wyzdrowiala do Swiat...

Katka mój ma skaze , podpisuje się do ego co napisała koleżanka wyżej to azs. Mój mały ściągnął ze stołu cicho czekoladowe , zjadł oiupinke bo zdążyłam mu wyjać z buzi i na drugi dzień pojawiło mu sie takie chropowate i zaczerwienione w zgięciach kolanek i rączek, lekarz od razu sie spytał czy mu daliśmy czkolade albo kakao, kazał smarować maścią,w aptece tez są dostępne bez recepty specjalne kosmetyki do kąpieli i kremy na AZS.

Katka niestety wiem z doświadczenia, że skaza może wyjść w każdym wieku. Mój Macias pierwszej "wysypki" dostał gdy miał 3 lata :szok: Gdy ograniczyłam mu danonki, serki, jogurty itp. zniknęła. Gdy mu dam więcej, znowu wyłazi :-(

Ika Kajenka życzę dużo zdróweczka dla Marcelka i Pauli.

Katka mnie też się z twojego opisu wydaje, że to jednak skaza:-(, ale obym się myliła.

Ika, Kajenka, Katka trzymajcie się Kochane i dużo zdrówka dla Waszych Skarbów... przykro sie na sercu robi, jak czytam z czym musicie się zmagać... ściskam Was mocno.

reklama
Hej dziewczynki

...ahhh Ci niektórzy lekrze..o kant dupy potluc.....
Macius od tygodnia kaszle i ma gile...wezwlam na prywatna wizyte cudownego lekarza z Centrum Damiana...wziąl 150 zł a nawet dobrze dziecku nie zajrzal w gardlo tylko policzyl rosnace zeby i powiedzial ze to od ząbkowania...
przepisal jakąś masc do noska ktora nic nie daje....dobrze ze jestem Czarodziejka i sama niekonwencjonalnie lecze dziecko...

refleksoterapia , kapiele solne..itp......

Do góry