reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

U nas 6-ty dzień antybiotyku i moim zdaniem zero poprawy:no:. Kubuś siusiu robi ( chociaż tu się uspokoiłam) natomiast mamy ogromny problem z jedzeniem. Nie chce jeść kompletnie nic ....NIC :-(. Lekarz mówi, żebym się nie martwiła, bo tak jest w infekcji, że dzieci jeść nie mogą, ale ja już nie mogę patrzeć jak to moje dziecko się męczy. Jak my jemy to wyciąga rączkę i woła, ale jak chce mu dać to wszystko wypluwa. Mleczko odstawił całkiem nie chce jeść ani z butelki, ani łyżeczką, ani z kubeczka.... tragedia. Zmarniał mi przez tą chorobę:-(

reklama
Jejku :-:)-:)-(...Iwonko...tak strasznie mi żal Kubusia i Ciebie...kiedy to wstręne choróbsko sobie odpuści i da Wam spokój :confused::confused::confused:
Kochana...ja wiem że jest ciężko, ale wierzę że Kubusiowi powoli zacznie wracać apetyt...

Niech Nowy Rok 2008 przyniesie samo zdrówko dla naszych dzieciaczków!!!

Iwonko Kochana trzymajcie się jakoś. U nas pomogły zastrzyki z antybiotyku Zinnat, a teraz Summamed na upewnienie się że jest już czysty od bakterii (to czwarty już Kubusiowy antybiotyk w tej chorobie). iwonko on tez tak strasznie schudł, waży 9,400 !!!!!!!!!!!!!!! Skóra i truchełko, kosteczki można liczyć.:-(. W piątek będę u lekarki to zapytam czy może jest coś czym można go podtuczyć, bo zero apetytu i poza mlekiem to nic nie chce jeść:-(.
jakubek wraca do zdrowia, już prawie nie ma kaszelku, płucka czyste.

Asiuk życzę wam, żeby to była ostatnia wizyta u lekarza i oby Jakubek już nie chorował:tak: no i apetytu... ( u mnie Kuba nawet a raczej przede wszystkim mleka nie chce:-()

Na pocieszenie :baffled:;-) powiem Wam że Amelka ostatnio trochę buntuje się na chlebek...od razu wypluwa...ale ja stosuję myk taki że zabawiam ją jakoś i jak połkie pierwszy kęs to reszta już idzie :tak:

a u nas trzydniowa temperatura, rozwolnienie i brak apetytu okazalo sie nie choroba, ale wychodzeniem zebow :szok: w poniedzialek przebily sie dwie gorne dwojki i Nina juz jest w formie.

zycze zdrowka chorowitkom!!!!

U nas 6-ty dzień antybiotyku i moim zdaniem zero poprawy:no:
Iwonko a moze trzeba zrobic bakteriogram? Skoro kuracja antybiotykiem nie skutkuje, chyba trzeba zmienic antybiotyk a najpierw w ogole ustalic, czy to na pewno wina jakiejs bakterii. (lekarze lubia faszerowac antybiotykami 'na wszelki wypadek' a przeciez na wirusy one nie dzialaja). Dajesz Kubusiowi jakies probiotyki? Taka dlugotrwala kuracja na pewno zniszczyla mu flore bakteryjna w jelitach.

Iwonka pewnie przejdzie Kubusiowi ten brak apetytu.A dajesz pewnie cos przy antybiotyku typu Lacidofil?
Asiuk nie mam jakos pomysłu jak podtuczyć Twojego Kubutka:no:A do tej pory przed chorobami jak było z apetytem?
Gufi całe szczęscie,że to ząbki.U nas tez dzis wyszła dolna dwójka juz wiem skąd taka nocna maruda:confused:

reklama
Dziewczyny,ja wiem,ze kluje WAS w oczy to nie jedzenie maluchow,ale dojda do siebie i odbija to z nawiazka.Niech pija,niech jedza chrupki,cokolwiek cosa w stanie przelknac.
Asiuk - mysli pozytywne...mysli pozytywne...mysli pozytywne...
Gufi - to mi ulzylo....dobrze,ze przy wypadaniu zebow ,nie ma takich rewelacji..taki zarcik;-)
Iwonka - bedzie dobrze :)

U mnie tez atrakcje,Hania od piatku ma katar,ale jakis taki dziwny,slychac,ze ma mocno zapchany nos,spi z otwarta buzia,a nie wiele moge sciagnac gruszka.I kicha nawet przez sen.
Zuzia 3 dzien ma rozwolnionko:baffled:.I pobolewa ja glowka:-(.

I pytanie do mam uczuleniowcow.
Co wg WAS jest lepsze mydlo z firmy Oilatum czy ten plyn Ktory wlewa sie do kapieli?
U ans poprawa,uczulenie i suchosc znieknela prawie z nadgarstkow i z rak,uda nadal i zgiecia,zeberka nie wiele.Czy takie suche plamki w zgieciach zawsze dluzej schodza niz z innych partii ciala?I ile zwykle schodza takie zmiany?

Do góry