reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Ewcia zdróweczka dla dzieciaczków :tak:

Loja ... uuu rózyczka ... a podobno szczepione sa maluszki :sorry2: ... zdróweczka ... i oby szybko przeszło :tak:

Ika czyli jak nie urok to ... ;-) ... ale juz niebawem ... zabki wszystkie powychodza i bedziemy przesypiac noce :-)

Mada ufff ... ale katar tez potrafi byc upierdliwy ... na szczescie juz przechodzi :happy:

reklama
Ewa mnie się wydaje,że mucosolvan to dla starszych dzieci, ale nie jestem pewna:baffled:
Wszystkim choraskom życzymy zdróweczka:tak:

U nas ja i Natalka na antybiotyku, a Kubuś zaczyna kasłać i idę z nim dziś do lekarza.

jezu,skad tych chorob sie tyle bierze,masakra,zdrowiejcie szybko WSZYSCY!!!

ewa - ja nigdy nie dawalam mucosolvanu wiec nie wiem;a moze masz eurespal,2 razy po 5ml daj;wpno,wit C;lub syrop Rubital - prawoslazowy z malina.

Katka podaje mu Eurespal tylko nam lekarz przepisuje 3 razy 7.5 ml ale wydaje mi sie ze za duzo i podaje 3 razy 5 ml bo w sumie maly nawet nie wazy tak duzo zeby podawac tak duza dawke (jest wysoki ale drobny rozmiar 92-98)wapno i wit,c tez podaje ,prawoslazowy tez mam ale niewiem czy sie go podaje przy odrywajcym kaszlu slyszalam ze przy suchym goraczki nie ma i dlatego nie chce z nim isc do lekarza bo zaraz wsadza mu antybiotyk a juz tak dluzszy czas nie bral ,ostatnim razem mial przepisany do eurespalu petro drim i rano mu podalam bo wyczytalam ze jest na rozrzedzenie wydzieliny i latwiejsze odkrztuszanie mam nadzieje ze pomoze :tak::-(

Ta też bym trochę poczekała z tym kaszlem Ewo :tak:...zapodać to co piszesz i poczekać...oczywiście niezbyt długo ;-):sorry2:

A mnie w nocy tak strasznie rozbolało gardło że spać nie mogłam....migdały mam powiększone i przy przełykaniu jest koszmar...właśnie wyssałam Tantum Verde i mam tak 'dziwnie' w buzi...bleeee....

Edit: zapomiałam napisać :zawstydzona/y:...zdrowia dla dużych i małych :tak::tak::tak:

Ja polecam Flegamine w kropelkach przy mokrym kaszlu-ułatwia odrywanie i kosztuje tylko 8.40zł.A jest bardzo dobra i nie maja te kropelki smaku wiec nie ma problemu z podaniem.Pozatym jest tez wydajna.Duzo zdrowka dla maluszkow i rodzinek..

Julia dzis przeleciała przez porecz łozeczka zrobiła fikołek iwylodowała na ziemi..Boze co ja przezyłam:szok::szok::szok:Byłam w kuchni i usłyszałam dziwny jek-nie wiem jak to nazwac.jak wpadłam do pokoju to lezała ale wszystko widziała moja 8letnia bratanica.Takich chwil zgrozy w zyciu jeszcze nie przezyłam.Podniosłam ja,nawet nie płakała tylko tak dziwnie odgieła głowke,szybko ja połozyłam ale wyciagneła raczki i zaczeła płakac..po jakiejs chwili sie uspokoiła i na moje pytania reagowała normalnie.Po jakis 15min juz biegała i smiała sie.na razie ja obserwuje..(teraz usneła,bo rano wczesnie wstała i miała jedna krotka drzemke).Chyba nigdy nie bałam sie tak bardzo jak dzis..jeszcze cała sie trzese.Zobaczymy do wieczora,mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.Trzymajcie kciuki:-:)-:)-:)-(

Wiosna przyszla a tu tylu chorowitkow dookola:no:
Zycze wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia!:tak:

u nas doszedl w nocy kaszel taki odrywajacy ,dziewczyny moge mu podac mucosolvan? goraczki nie ma ,za to mnie tez rozbiera jakies chorobsko :wściekła/y:

Ja dawalam Pauli Mucosolvan (zalecenie pediatry)- jesli dobrze pamietam 5ml 2x dziennie, koniecznie po przebudzeniu, kilka godzin przed nastepna drzemka.

A mnie w nocy tak strasznie rozbolało gardło że spać nie mogłam....migdały mam powiększone i przy przełykaniu jest koszmar...
Mam to samo!:no: Do tego okropny bol glowy:-( Grrr....

Bylam dzis z Paula u dermatologa z tymi jej raczkami. Niby gronkowca wyleczylam, ale brzydka skorka zostala i ostatnio tak te raczki rozdrapala... do krwi!:no:
Lekarka przepisala jej dodatkowo jakas masc (wciaz mamy uzywac tez tej z antybiotykiem) i krople. I mam bandazowac jej raczki!:szok: Juz widze, jak Paula bedzie chodzila caly dzien z opatrunkiem...:baffled:

reklama
Na poczatek tradycyjnie ... zdróweczka dla chorowitków małych i dużych
swoja droga najwyższy czas tę tradycje zmienić :sorry2: ... znaczy wymazac, aby juz nia nie była a wszyscy byli zdrowi zawsze i wszedzie :-)

My po wizycie u ortopedy

Nadal twierdzi ze wsio OK!! ... lekka asymetria na posladkach, ale nie groźna ... w normie ... stópki faktycznie stawia lekko do środka nadal ( tzw. płaskośc czegoś tam ;) ) ... ale to tez normalne ... duzo dzieci tak ma i o jakis wiekszych zmianach można bedzie mówić jeśli do 3 roku zycia tak bedzie miał ciągle ... zalecenia dalsza rehabilitacja i wkładki do butów z uwypukleniem na środku po wewnetrzenej stronie ;) ( na płaskostopie)

Katus pytałam tez o te buciki i plastry ... sa ale ... zalecane dla dzieci po 3 roku zycia ... teraz ćwiczenia rehabilitacyjne i te wkładki ... nic poza tym :tak:
jesli chodzi o ćwiczenia to my ćwiczymy : ... 1. stajesz od tyłu ... łapiesz za kolanka i jedna po drugiej nóżce wolno idziesz ... tak aby dziecko stawiało prosto kroki ... naciskasz w szczególności na wewnetrzna strone stópki ... ( można chodzic po różnych powierzchniach )
2. ta sama pozycja tyle ze teraz siedzisz za dzieckiem ... dziecko na wyprostowanych stópkach musi podnieść cos z ziemi przed soba ... stópki prosto oczywiście ... nacisk na wewnetrzna strone ;-)
3. sadzasz dziecko na piłce ... chwytasz za stópki i kulasz do tyłu ... dziecko wtedy napisna stópki
4. jedna noga wyprostowana, druga zgieta w kolanie i ta zgieta naciskasz na wewnetrzna strone stópki
w piatek bede na rehabilitacji to jakby co porobie zdjęcia jak to wyglada, może łatwiej bedzie Ci zrozumiec to co napisałam ... bo pewnie zamieszałam lekko

całość ćwiczeń pół godziny :tak:

A tak poza tym ja tez poległam ... kosili dzisiaj trawe ... pisac nie bede jak wygladam/wygladałam ... nadmienie tylko ze jestem alergikiem ( trawa
;-))

Do góry