reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

reklama
Pytalam o rzeczy, o ktorych ostatnio tu rozmawialysmy. I tak:
1.Lody mozna dawac, ale nie w upaly i gdy dziecko jest przegrzane (np. bieganiem), bo wtedy b. latwo o zapalenie gardla i przeziebienie.
2.Filtry w kremach- im wiekszy tym lepszy, min. 30.
3.Jedzenie- mozna dawac wszystko, ostroznie z przyprawami i ciezkostrawnymi. Zupy na wywarze z miesa tez mozna.
Tyle sie dowiedzialam. Pewnie nie kazdy sie z tym zgodzi i bedzie mial inne zdanie:happy:.

Moniqo oby to byl tylko katarek, ktory szybko minie i nic wiecej sie nie rozwinelo. Trzymam za to kciuki!!:tak:
Równiez trzymam kciuki za Dawidzia naszego...
Kajenko, dzieki za informacje, w sumie to mam takie same zdanie, jak pani lekarz z która rozmawiałaś...

i tak do zajeb....nia:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:<sorka za ostatnie slowko>
Nie przepraszaj, dobrze jest sobie czasami tak przeklnąć i wyrzucić z sibie złe emocje... cóz wiecej moge napisać, po takich pieknych słowach Czardziejki...

DZiewczeta nie dziekuje za kciuki ... przydadza sie ... katarek nadal jest ale zrezygnowałam z cronosolu i uzywam nasivin ... cromosol jest na alergie a to raczej na alergie nie wyglada :baffled:

Agus Dawidkowi chyba własnie sie wyrzyna jakas piatka, od 3 dni mocno sie slini ciagle wkłada paluchy do buzi, a od 2 nocy budzi sie tak w granicach od 1-4 :baffled: .. a budzi sie tylko przy zabkowaniu ... ogolnie jakis akcji nie ma, ale te nocne wstawanie :blink:

ooo a moze katarek jest z zabkowaniem związany :confused:

Czarodziejko - sek w tym,ze my mamy zaplanowany urlop nad morzem,zaliczke wplacona juz.Mamy tam byc od 14 - 28 czerwca,i ta choroba mnie tak dobila dlatego,bo oprocz tego,ze jest i mecza sie moje dzieci,to znowu urlop mozemy spedzic nie tak jak chcemy.

Ale..tfu tfu....
spiesze,zeby WAM doniesc o pozytywach...
Zuzka ma dzisi sie zupelnie oki... wiec,moze nie zlapala od H:sorry:,tylko cos jej zaszkodzilo,wczoraj ja,Z i Wtk jedlismy pizze,moze to....:sorry:
Hania nadal goraczkuje,nie wymiotowala,kupki nie bylo,mocnmo ja zblokowaly leki,ale puszczala tysiace cuchnacych bakow dzisiaj...
mam nadzieje,ze to nie cisza przed burza...:eek:

Katka dobrze, ze juz lepiej:tak: Tobie wysylam mega pozytywa:tak: Urlop bedzie udany. Musi!!:happy:

Agnieszko Paula ma dwie piatki i wychodzily podobnie jak czworki i trojki.

Ostatnia edycja:
Katka wyjezdzałyscie juz gdzies z Hania?Wiem,ze takie dzieci ze skłonnoscia do biegunek roznie reaguja na wode w obcych miejscach wiec jesli sytuacja pozwoli to proponuje zebys nad morzem podawała jej wszystko na kupnej wodzie mineralnej,albo jak mozesz to zabierz kilka butelek swojej kranowki.Warto to zrobic jesli tylko Hani ma nic nie byc:tak:
A ja mam uczulenie na truskawki,pije wapno i za chiny nie złazi?Czy ktoras z was moze mi cos poradzic?W dodatku na rekach zauwazyłam uczulenie na słonce.Co za rok:baffled:Nigdy nie miałam na nic uczulenia:no:Wiem,ze to watek o maluchach ale błagam,pomozcie:-(

Mada - tzn.biore dlan iej caly asortyment dan sloiczkowych,no i mineralne bede dawac....; co do Twego uczulenia - na truskawki nie doradze,co do slonca tak,i moze to pomoze na to pierwsze.Czy Twoja skora w skutek uczulenia na slonce pzresuszyla sie mocno,jest czerwona i sa na niej takie jakby tluste narosla<nie wiem jak to inaczej opisac>,bo Zuzka jakis czas temu dostala takowe uczulenie i jej pomoglo: syrop Clemastinum 2 razy dziennie,krem Elo-Baza,bardzo natluszcza skore ,jest swietny i do tego masc Flexiderm,ktora leczy skore z podraznien wynikajacych z warunkow atmosferycznych.Kilka dni i po klopocie., tylko suchosc policzka<bo miala na jednym te zmiany>schodzila nieco ponad tydzien.

reklama
Ale Zyrtec i Clemastinum sa na recepte, wiec musialabys odwiedzic lekarza:baffled: Moze jest cos bez recepty. Zapytaj w aptece.
Kazda masc natluszczajaca z baza w nazwie bedzie dobra:tak:
A moze to jednak nie truskawki sa winne:confused: Skoro mimo odstawienia ich i wapna uczulenie nie schodzi.

Do góry