Moniqa
i moje dwie połówki :)
Mada ja mam uczulenie na niektóre leki i środki ... wyskakują mi plamki które okropnie swędzą ... dostałam bodajze Cleratin i zastrzyk odczulający ... cleratin biore tylko wtedy kiedy mnie cos zaczyna swedzić ... faktycznie zyrtec jest w porzadku ale nie bierz go dłuzej niz 2 miesiące ... póxniej przerwa ... niektórzy lekarze mówią ze 3 miesiace, ale ja zauwazyłam ze ostatni miesiąc ( 3 miesiąc) zyrtec jakby nie działał wiec 2 miechy i przerwa ;-) ... a jesli chodzi o słonce to wapno jest najlepsze ... smaruj sie tez przed kazdym wyjsciem na słonce kremami ochronnymi aby nie przesuszyć skóry ... mozesz tez kąpać sie w olejkach ... np Oilatum 
Katus no to po cichu zaciskamy piąstki aby Hanulka jednak miała jednodniowa niestrawnosć ... a czy Wy w tamtym roku byliście nad morzem??
Dawidek miał skaze a po powrocie z nad morza wszystko znikło ... Dawid zaczął juz tam jesc gofry, lody i inne mleczne rzeczy i nic, zero jakiś zmian ... może Hani jod pomoże ... trzymam za to kciuki

Katus no to po cichu zaciskamy piąstki aby Hanulka jednak miała jednodniowa niestrawnosć ... a czy Wy w tamtym roku byliście nad morzem??
Dawidek miał skaze a po powrocie z nad morza wszystko znikło ... Dawid zaczął juz tam jesc gofry, lody i inne mleczne rzeczy i nic, zero jakiś zmian ... może Hani jod pomoże ... trzymam za to kciuki