reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze objawy ciąży i porodu

o widzę tu mnie jeszcze nie było :sorry2:
moje objawy to jedynie brak @ a tak to żadnych objawów tych pierwszych i następnych heheh...nawet piersi mnie nie bolały i nie bolą wcale...a jak zafasolkowałam to czułam się normalnie jak na okres ból brzucha i wydzielina biała i spora jej ilość :szok: to może był znak bo nigdy tak nie miałam :-D a tak to od początku ciąży czuję sie bardzo pozytywnie czego i Wam życzę :tak:

reklama
U mnie na samym początku tylko brak @. Od 5 tygodnia do 11 nudności straaaaaszne-nie wymiotowałam ,ale byłam bardzo bliska temu :-( Do tego kręciło mi się w głowie i byłam cały czas zmęczona. Teraz już czuje się ok. Od 6 tygodnia zaczęły mi rosnąć cycuszki i pojawiła się ciemna obwódka na sutkach,a 3 tygodnie temu pojawiła się na nich siateczka żył pod skórą. No i brzusio mi wypchnęło dość szybko bo już w 11 tygodniu był dość spory;-)
A no i zapomniałam,że na samym początku , czyli tak od 4-6 tygodnia strasznie się pociłam w nocy wydzielając nieprzyjemny zapach paskudny-na szczęście to minęło uffff

No i cały czas pobolewa mnie rozciągająca się macica -po bokach -taki ciągnący ból.

W pierwszej ciązy nie miałam żadnych objawów ciązowych ;-)

Ostatnia edycja:
U mnie pierwszym objawem był oczywiście brak miesiaczki, która nigdy wcześniej mi sie nie spozniała, poza tym czułam sie jakoś inaczej i przeczuwałam że to może byc ciąża ale nie chcialam nic mówić nikomu w swieta, kupilam test i jak przyjechalismy do Krakowa po sylwestrze zrobiłam test i tam 2 kreseczki:) Zreszta tato mi ostatnio powiedzial ze pytal sie mnie czemu jestem taka blada czy przypadkiem choroba mnie nie bierze, teraz smieje sie ze mnie, że ta choroba trwa 9 miesiecy:)

Moje objawy to:
- ból podbrzusza tak, że myślałam, że nadchodzi okres
- powiększone i obolałe piersi
- doskonale widoczne żyłki na piersiach
- senność
- brak apetytu
- ogólne zmęczenie (mogłam spać całą noc i połowę dnia i i tak byłam zmęczona)

brzuszek przestał boleć dopiero po 6 tygodniu, mdłości pojawiły się dopiero koło 10 tygodnia, wcześniej szalała zgaga obecnie od początku 14 tygodnia czuję się rewelacyjnie i oby jak najdłużej :)

A ja z objawow mialam tylko brak miesiaczki , i z perspektywy czasu mysle ze moge przypisac jeden jedyny incydent ,ktory moglbyc wlasnie objawem ,a mianowicie jednego dnia przy obiedzie jak jeszcze nie wiedzielismy ,ze jestem w ciazy ( czas spodziewanej miesiaczki ) nagle zrobilo mi sie niedobrze i strasznie zaczol bolec mnie zoladek, momentalnie zlalam sie zimnym potem. Czasem mialam tak przy silnych bolach menstruacyjnych ale tam nic sie nie zapowadalo na okres :) Tak wiec z biegiem czasu mysle ,ze to moglo byc powiazane wlasnie z ciaza. A tak to zadnych innych objawow.

u mnie pierwszym objawem była ogromna senność, ale zrzuciłam to na przemęczenie pracą. Wracałam do domu, jadłam obiad i szłam spać... To nie było normalne. Poza tym w dniu spodziewanej @ miałam plamienie, które nazajutrz ustało. Dopiero potem okazało się, że było spowodowane wysiłkiem - odśnieżaniem i odkuwaniem lodu z parkingu w pracy. Dzieć po plamieniu zrobiłam wieczorny test, następnego ranka powtórzyłam. Wynik dwukrotnie ten sam :)

aa do pierwszych objawów mogę dodać ciągłego kaca :) Nie piłam alkoholu, a ciągle czułam suchość w ustach i ogroooomne pragnienie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejka:) Moim pierwszym objawem była straszna niechęć do kawy, którą uwielbiałam:) Później doszedł brak apetytu i ciągłe zmęczenie. Na szczęście teraz jest rewelacyjnie:):)

reklama
Dziewczyny a czujecie już ruchy maluszków bo ja nie:-:)-(i stresu przez to mam tyle ,że szok!!!:crazy: Na dodatek ostatnio mam tylko same koszmary nocne i głupie mysli ,że się poobwijał pępowiną i takie tam!!:wściekła/y::wściekła/y::no::no::no::no:Wizyta dopiero 20 a i tak nie wiem czy mój kochany doktorek zdecyduje sie na usg bo mówi, że histeryczka ze mnie!!:-:)-:)-(

Do góry