Dong
Fanka BB :)
Uzyskałaś odpowiedzi?Dziewczyny, melduję tylko, że u mnie zgodnie z planem. Szykujemy się do histeroskopii a transfer póki co odkładamy na później![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Uzyskałaś odpowiedzi?Dziewczyny, melduję tylko, że u mnie zgodnie z planem. Szykujemy się do histeroskopii a transfer póki co odkładamy na później![]()
Tak, jestem usatysfakcjonowanaUzyskałaś odpowiedzi?
Hej, jestem nowa, nie znam Twojej historii. Miałaś już jakiś transfer? Czy przygotowania, badania przed początkiem?Dziewczyny, melduję tylko, że u mnie zgodnie z planem. Szykujemy się do histeroskopii a transfer póki co odkładamy na później![]()
Jutro mam o 11:00 transfer . Tez miały być wstępnie dwa ale lekarz się nie zgodził docelowo bo w rodzinie w mojej są bliźnięta .to masz obstawę !daj koniecznie znać jak będzie na pokładzie
. Transfer 1 zarodka ? My początkowo zgodziliśmy się na 2, ale zawsze możemy zmienić decyzje.. podobno większa szansa przy dwóch (tym bardziej ze nie badamy zarodków) ale sama już nie wiem co zrobić
![]()
Hej! Tak, miałam jeden transfer w październiku (był to transfer świeży). Obydwoje z partnerem czujemy się mocno przetyrani psychicznie. Dlatego zdecydowaliśmy, że nawet jeśli lekarz będzie chciał robić od razu kolejny transfer to nie zdecydujemy się na niego. I tak też było. Gin powiedziała, że dopiero po 2-3 nieudanych transferach zaleca dalszą diagnostykę. U mnie bardzo mocno spada AMH, więc chcemy dobrze spożytkować nasze trzy mrozaczki i dlatego uparłam się na diagnostykę już teraz. Dostałam wytyczne, diagnozuję się dalej, a w międzyczasie odpoczywamHej, jestem nowa, nie znam Twojej historii. Miałaś już jakiś transfer? Czy przygotowania, badania przed początkiem?histeroskopia dla wykluczenia stanu zapalnego?
![]()
Avy masz bardzo zdrowe podejście do sprawy , nie wiem jak to wyglada w Polsce ale w Czechach maja bardzo luźne nastawienie. Jest to bardzo stresujące przeżycie jakby nie patrzeć to co dzień czekałam na telefon i sie zastanawiałam ile zarodków „odpadło „ nie wiem jak wy to odbieracie ale dla mnie to juz jest jakaś strata ,tak samo jak pomyśle ze będą mrożone ….macie w swojej klinice w pakietach wizytę z psychologiem ? W Czechach była w jednym z pakietów , ale po czesku. Wydaje mi sie ze cały aspekt psychologiczny w całej procedurze jest pomijany .Hej! Tak, miałam jeden transfer w październiku (był to transfer świeży). Obydwoje z partnerem czujemy się mocno przetyrani psychicznie. Dlatego zdecydowaliśmy, że nawet jeśli lekarz będzie chciał robić od razu kolejny transfer to nie zdecydujemy się na niego. I tak też było. Gin powiedziała, że dopiero po 2-3 nieudanych transferach zaleca dalszą diagnostykę. U mnie bardzo mocno spada AMH, więc chcemy dobrze spożytkować nasze trzy mrozaczki i dlatego uparłam się na diagnostykę już teraz. Dostałam wytyczne, diagnozuję się dalej, a w międzyczasie odpoczywam![]()
Trzymam kciuki!Od 3:30 mnie kot obudził i nie mogę spać . Trzymajcie dziewczyny kciuki o 11:00 za mniemam nadzieje ze transfer się uda bez komplikacji , bo trochę mnie martwi moj nabrzmiały brzuch
U nas nie było wizyty u psychologa w pakiecie. Ale wydaje mi się, że radzę sobie całkiem nieźle. Chociaż u nas odsiew zarodków był spory, bo z zapłodnionych 12 zostały 4, więc było mi trochę przykro. Ale dobrze, że mamy 3 mrozaczki, bo zawsze jest kolejna szansa. Ciebie przeraża sam fakt, że będą mrożone?Avy masz bardzo zdrowe podejście do sprawy , nie wiem jak to wyglada w Polsce ale w Czechach maja bardzo luźne nastawienie. Jest to bardzo stresujące przeżycie jakby nie patrzeć to co dzień czekałam na telefon i sie zastanawiałam ile zarodków „odpadło „ nie wiem jak wy to odbieracie ale dla mnie to juz jest jakaś strata ,tak samo jak pomyśle ze będą mrożone ….macie w swojej klinice w pakietach wizytę z psychologiem ? W Czechach była w jednym z pakietów , ale po czesku. Wydaje mi sie ze cały aspekt psychologiczny w całej procedurze jest pomijany .
Od 3:30 mnie kot obudził i nie mogę spać . Trzymajcie dziewczyny kciuki o 11:00 za mniemam nadzieje ze transfer się uda bez komplikacji , bo trochę mnie martwi moj nabrzmiały brzuch