reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze Ruchy Naszych Maluszków Mamy Lipec 2014

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Dorota ja od dwoch dni czuje jak siedzę również. No a jak leże to juz wogle magicznie.. Jak chodzę to wydaje mi sie ze mniej odczowam, bo malenstwo moze chodzenie kołysze i usypia.. Wiec moze dlatego ;)

Ja czuje ruchy głównie jak leżę na plecach lub dłużej siedzę:) i zaczyna do mnie pukać coraz wyżej już prawie w pępek:)

mi czasami pod pępkiem zagila, ale mało jeszcze... nie panikuję, Olę poczułam późno, więc teraz też cierpliwie czekam :) ja chodzicie nie będziecie czuć, bo maluch najczęściej uaktywnia się, jak wy jesteście bierne, znaczy jak leżycie, siedzicie, stoicie...

No wlasnie moje dziecko to chyba specjalnie jak nadslu****e na lezaco z rekami na brzuchu to nie chce się odezwac,tzn już się kilka razy w takiej pozycji odezwalo ,ale ostatnio częściej woli się odezwac jak siedze,stoje itp

ja czuję jak kopie gdy leżę (do tej pory zwłaszcza na wznak) ale od 3 dni czuję też kopniaki jak leżę na lewym boku i siedzę. co do brzucha to nie zauważyłam żeby się ruszał aczkolwiek przedwczoraj wieczorem mąż położył rękę na brzuchu i Bąbel akurat wtedy kopnął i mąż to poczuł więc brzuch musiał się poruszyć w tym miejscu :tak:

reklama
mój Bąbelek od jakiegoś czasu 'pływa' pod skórą. Nie czuję kopniaczków, jedynie takie ślizganie się z przemieszczaniem i to nawet Mąż widział i czuł.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry