reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

Gosia, Martolinka masa to ten lukier plastyczny robiony samodzielnie wg przepisu co podalam. Jak pisalam cukru pudru trzeba sporo, dodajemy np po 2 lyzki i wrabiamy ile masa wezmie, tak aby sie nie kleila i byla jak plastelina, no i juz :) Z tego przepisu wyszlo 7 świnek i 1 zadek z ogonkiem :D Moje pierwsze swinki to porazka, nie mialam zadnej instrukcji tylko polookalam na gotowe wieprzki z netu i kolejne wyszly w miare fajne :) poszczegolne elementy (ryjek, uszka, ogonek, nozki) robilam osobno i od razu przyklejalam do "tuszki" wodą z cukrem (takim syropem). Wczoraj zjadlam pół prosiaka i powiem wam ze razem z "błotkiem" ciut gorzkawym smakowal całkiem fajnie :D jak kupie barwniki to spróbuje inne gadziny ukleic :D

Aha zamiast robionego lukru mozna kupic gotowy zdaje sie że na tortownia.pl :: s�odkie dekoracje cukiernicze na Tw�j tort, ciasto i nie tylko...

reklama
zaczac od kupna materiału i nitek ;) hehehe :D a wyszywa sie prosto bo krzyzyki wzory są prosciutkie 1.5h zajmuje zrobienie jednej a napisy to robilam na oslep :D zeby były podobne tylko haha ;D pozniej brystol badz blok z kolorowymi kartkami i robi sie z niego zaproszenia a srodek myslalam zeby wydrukować fajny wierszyk :)

kasia a na Twoje oko ile kolorow i jakie trzeba na takie zaproszenie?bo to juz niedlugo i trza byloby sie wziasc za robote hehe

eff a powiedz mi tam bylo tzreba galaretke wisniowa to ona taka rozowata a jak np cytrynowa nada sie np na kaczuszki? albo zielona na zabki ?

a ten gotowy lukier kupowalam na tort na chrzciny dla Pawełka

i co z takiego gotowca sie dobrze robi??

Dziewczyny a wzory na dekoracyjne zwierzaki berzecie z glowy czy jakis wzor??i torty robicie jakies plaskie tak??

Gosiu ja z odpadków dobrałam kolory :D a jest ich 10 :) niektore np gwiazdki to trzeba np dosłownie na 6 krzyżyków chyba tej nitki :)

a ile kosztuja w ogole takie nitki i material i gdzie to kupic?bo u mnie pasmanterii jak na lekarstwo:-(przynajmniej ja nie wiem gdzie sa:-(Juz masz jakies zrobione?

reklama
tylko wyhaftowane mam gotowej kartki nie ale czas zaczac bo pozniejc czasu nie bedzie ;-) a gdzie sie kupuje? w pasmanteriach :D mozna tez przez neta znalesc jakiegos sprzedawce co ma i kanwe i muline kanwe i moze z Twojego miasta (Wrocław ta?> w kawałkach widzialam 5 zł chyba za taki kawałek a wystarczył by ci na wsyztskie zapr tak mysle ... a nitki ceny od 1.3 i do góry za markowa chyba ze znajdziesz gdzies bezfirmówki bo nie duzo trzeba do nich

Do góry