reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

reklama
dziunka,i mpreza jak wesele!

u mnie beda dwie, mialy byc trzy, ale musialabym ja w szpitalu zrobic.

na razie planuje zrobic sushi i galarete z kurczaka. moze jeszcze wytrawne muffiny, np ser i szynka, albo grzybowe, jeszcze niewiem. potrzebuje potraw,ktore moge przygotowac dzien wczesniej,bo z mala to ciezko cos zrobic czasami.albo sprzedam ja siostrze na spacer na kilka godzin :)

no i u mnie juz po
byla tak jak u dziunki;) sama najbliższa rodzina - 22 osoby. Ciasno bylo, ze szo zwlaszcza jak chlopcy odpakowali prezenty.
A do jedzenia na syzbko dziś w nocy a właściwie jjuż nad ranem zrobilam:
- pałki kurczaka slodko-kwaśne
- sałatka ananasowa z kurczakiem
- sałatka selerowo-porowa
- wędlinka
- jajka w majonezie z groszkiem i kukurydzą
- pomidorki, ogórki
- 2 torty
jedznei zostało masę. Zaczełam od tortu. Może dlatego

A teraz UWAGA bo pękam z dumy hehe choć rodzina jakoś zachwytu nie wraziła
nieziemnskim wręcz wysilkiem, po kilku probach, we łzach i pocie udało mi się to:

Załączniki

• IMGP2149.jpg
    IMGP2149.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 75
  • IMGP2145.jpg
    IMGP2145.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 74
hmmm dzieci - Michasiowii było wszystko jedno, kuba jka zobaczyl powiiedział tylko "o dinozaur" i poleciial się bawić. a goście też jakoś bez specjalnego entuzjazmu, az mój mąz się zdziwił. Teściowa tylko mówiła, ze będzie u mnie zamawiać torty, bo sama upiec nie potrafi i tyle

edit: moje barwniki sa do d... dino miałbyc pomarańczowy i jakoś nie byl. Ale środek twarzy małpy był brązowym barwnikiem potraktowany i i jestem zadowolona z efektu

(...)Łącznie będzie 27 gości ( w tym 5 dzieci do 5 lat)(...)Menu na imprezę mamy takie:

*karkówka w czymś tam (nie wiem, mama mi robi)
* trzy sałatki: gyros, zwykła warzywna z majonezem i trzecia jeszcze nie wiem:confused:, podpowiedzcie
* udka z kurczaka
* szogun Ilony
* bigos
* rosół
* jajka z majonezem
* wędliny, sery
* pomidory , ogórki w plasterkach
* chleb

Na razie tyle. No i oczywiście COŚ dla dzieci. Jeszcze nie wiem:confused:

Oj, to ty robisz przyjecie weselne haha, nigdy nie bylam na tak duzym roczku:)
Ja robilam dwie salatki:
-z gyrosem (ale nie gyros tylko taka wymieszana, bo sie latwiej naklada): piersi w gyrosie, ryz, kukurydza, rzodkiewka, szczypiorek, papryka konserwowa (lub swierza), opcjonalnie jajka ale ja nie dawalam, majonez, pieprz, sol
-z selerem konserwowym: seler ze sloika, por, ananas, szynka, kukurydza, majonez, sol, pieprz

Jesli robisz warzywna i z gyrosem to trzecia mozesz tez zrobic z tunczykiem i makaronem albo taka standardowa warstwowa z tunczykiem i jajkami.

(...) A teraz UWAGA bo pękam z dumy hehe choć rodzina jakoś zachwytu nie wraziła (...)

Super torty zwlaszcza, ze robilas sama:) Powinni pochwalic!
Ty tez widze robilas duuuze przyjecie, pewnie chlopcy zadowoleni z tylu zabawek:) Teraz mozesz chowac i wyciagac cos co i rusz, beda sie cieszyc do nastepnych urodzin haha:)

hmmm dzieci - Michasiowii było wszystko jedno, kuba jka zobaczyl powiiedział tylko "o dinozaur" i poleciial się bawić. a goście też jakoś bez specjalnego entuzjazmu, az mój mąz się zdziwił. Teściowa tylko mówiła, ze będzie u mnie zamawiać torty, bo sama upiec nie potrafi i tyle

edit: moje barwniki sa do d... dino miałbyc pomarańczowy i jakoś nie byl. Ale środek twarzy małpy był brązowym barwnikiem potraktowany i i jestem zadowolona z efektu

hehe super :) widac pozytywne reakcje :D:D

kilolek, super ci wyszlo!!!!! specjalnie robilas zaslone dymna,ze niby piec nie potrafisz,a tu takie cuda!

a goscie buraki, ze nie pochwalili (sorki,ze obrazam twoja rodzine ;) )

reklama
Kilolek torty przepiekne ;-)

Jeju ja po mału wpadam w panike przed roczkiem. Nie boje sie przygotowan tylko wlasnie tłumu , pamietam jak to było na chrzcinach. MASAKRA. Niby dom duży ale pokoje dość małe jak na 20 osób-to najbliższa rodzina . U mnie bedzie tak:
tort, orzechowiec, metrowiec, shrek, ciasteczka z dziurka, galaretka ze snieżka i jakies ciastka w sklepie dokupie jeszcze.
A na kolacje zrobie:
sałatke gyros,
zwykła sałatke,
udka z kurczaka pieczone,
klopsiki z grzybami,
szogun,
rybe po kaszubsku lub grecku,
moze bigos i parówki,
fasolke po bretońsku.
Myśle ze wystarczy, no i moze jeszcze koreczki. Postawie tez wedline, ser, pomidorki, ogórki do chlebka.

Najgorzej ze musze pożyczyć stół, krzesła, wszystko w sobote przywieść od babci z 4 pietra , niestety nie mamy samochodu kombi-bede pół soboty jezdzic .

Do góry