Mama Stacha
&Franka&Janka
Dziewczyny, żeby wyjechać z Frankiem, nawet na teren Unii Europejskiej, potrzebuję mieć dla niego paszport?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
no własnie nad tym samym sie zastanawiałam ale dla bezpieczeństwa zaczełam wyrabiac paszport bo nieiwem czy do Chorwacji nie pojedziemy a ona nie w UniiDziewczyny, żeby wyjechać z Frankiem, nawet na teren Unii Europejskiej, potrzebuję mieć dla niego paszport?
Nic nie szkodzi, że nawet na chwilę, jeśli kontrola Was dopadnie, a dopaść mogą nawet jak jesteście tam 10 minut. Któraś ustawa o tym mówi, że dzieci do lat 16-stu muszą mieć dokument przy wyjeździe za granicę, bądź wpisane do dokumentu rodziców. Bo wiecie, mogą Was zwyczajnie zatrzymać do wyjaśnienia np na posterunku, bo jak nie macie dowodu , ze to Wasze dziecko to na gębę nikt Wam nie uwierzy...Tak, tylko ja żeby paszport wyrobić muszę się fatygować do stolicy a póki co nie planuję w tym roku wyjazdów, chyba że przez przypadek będę w pobliżu granicy i np. M zechce pojechać po czeskie piwko :-) Dla Staśka jakiś tam paszport mam, oczywiście zdjęcie jak miał chyba roczek, nigdy nie było potrzeby okazywania a okazjonalnie zdarzało nam się granicę przekraczać.
Tak, tylko ja żeby paszport wyrobić muszę się fatygować do stolicy a póki co nie planuję w tym roku wyjazdów, chyba że przez przypadek będę w pobliżu granicy i np. M zechce pojechać po czeskie piwko :-) Dla Staśka jakiś tam paszport mam, oczywiście zdjęcie jak miał chyba roczek, nigdy nie było potrzeby okazywania a okazjonalnie zdarzało nam się granicę przekraczać.