reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze wyprawkowe zakupy

Peppcia

Zaciekawiona BB
Dziewczyny mam do Was pytanie, co myślicie o kupowaniu pierwszych wyprawkowych rzeczy w trakcie starań o dziecko? I nie chodzi mi tu o kupowanie w sklepie a jedynie jakieś super okazje z drugiej ręki na Vinted. Przede wszystkim chodzi mi o ubranka.

Bardzo jestem ciekawa Waszych opinii.

reklama
Jeśli masz w domu dużo miejsca, a w portfelu kasę to przecież nikt Ci nie zabroni kupować, kupuj kiedy chcesz :D

Ja zawsze mówiłam, że zacznę kompletować wyprawkę jak tylko zajdę w ciążę żeby móc co miesiąc powoli kupować po kilka rzeczy. Ale mam za sobą tyle porażek, że jednak tym razem strach zwyciężył i nie kupuję nic. Aktualnie jestem w 19tc i nie mam nawet jednego ubranka 😆

Jak chcesz to kupuj. Niektórym to sprawia przyjemność, innych dojechałoby psychicznie przy przedłużających się staraniach. Jeśli te przedmioty nie będą stanowiły dla Ciebie problemu np. w sytaucji gdy nie będziesz mogła zajść w ciążę, to czemu nie 🤷

Ja kupiłam na początku starań jedną rzecz, drewnianą karuzelę do łóżeczka. O ciążę staraliśmy się prawie 1.5 roku. Jak syn się urodził, ani razu jej nie wyciągnęłam. Ja bym poczekała. To co teraz ci się podoba, za chwilę może okazać się bezsensownym zakupem. Jak będziesz w ciąży, to te super okazje na vinted nadal będą

Dziewczyny mam do Was pytanie, co myślicie o kupowaniu pierwszych wyprawkowych rzeczy w trakcie starań o dziecko? I nie chodzi mi tu o kupowanie w sklepie a jedynie jakieś super okazje z drugiej ręki na Vinted. Przede wszystkim chodzi mi o ubranka.

Bardzo jestem ciekawa Waszych opinii.
Kompletnie bez sensu, bo po drodze i w sklepach i na vinted pojawią sie ladniejsze rzeczy, a Ty się zawalisz ciuszkami.

Ja bym nie kupowała. Życie pisze różne scenariusze. Ja przy pierwszej ciąży od razu po teście kupiłam buciki niechodki. Ciążę poroniłam, na buciki nie mogłam patrzeć i schowałam gleboko do szafy, później wyrzuciłam. Mam teraz dziecko z udanej ciąży, ale psychicznie nie byłam w stanie mu tych bucików założyć.

Niezbyt dobry pomysł jak dla mnie. Staraliśmy się 3 lata, gdybym przez ten czas ciągle coś kupowała, albo by sparciało albo już by mi się nie podobało, poza tym przypominało by mi o tych wszystkich miesiącach porażek. Nawet teraz będą w ciąży (jutro dopiero 8tc) nic nie kupuje i nie szukam. Jak coś mi się na fejsie wyświetli to tylko orientacyjnie wchodzę żeby zobaczyć ile teraz to wszystko kosztuje, ale nie żeby już coś tam sobie upatrzyć czy wybrać.

Starałam się o zdrową, żywa ciążę prawie 6lat, jakbym chciała tyle czasu kupować ubranka to bym mogła sklep założyć nie będąc jeszcze w ciąży 🤣🫣

reklama
Tak, kupiłam kilka sztuk w najmniejszym rozmiarze z H&M - nowe.
W syna urodziłam 2.5 roku po zakupie. Były to moje ulubione pierwsze ubranka 🙂 nie żałuję że je kupiłam

Do góry