Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Myślę ze na tym etapie woda przygotowana wystarczy. Przemywaj ząbki, dziąsła i język.Hej, mam do Was takie pytanko, mój maluch skończył 5 miesiący...jakieś 3 tygodnie temu wyszły mu pierwsze ząbki które urosły już w połowie..dotychczas robiłam mu pielęgnację jamy ustnej 2 x dziennie paluszek silikonowy lub gaza z przegotowaną woda ale zawsze i tak przed snem było karmienie ( kp) czyli trochę głupio, ale po całej pielęgnacji bo synek zazwyczaj wieczorem zasypia na piersi,taka jego przyjemnośc...tak się zastanawiam jak to jest z tym myciem.zabkow..czytalam trochę i doszłam do.wniosku.ze muszę wiadomo zacząć myć te ząbki, a zatem zakupiłam paste i miękka szczoteczkę dla dzieci, delikatnie maziam szczoteczke i myje ząbki dziecku.
Moje pytanie brzmi: Czy używaliście pasty u takiego maluszka? Czy to ma sens jeżeli umyje mu ząbki a później nakarmię przed snem ? Czy pasty chociaż w takiej bardzo minimalnej ilości używa się dwa razy w ciągu dnia? Może to.glupie pytania ale jestem zielona...z góry dziękuję za odp![]()
Myślę ze na tym etapie woda przygotowana wystarczy. Przemywaj ząbki, dziąsła i język.
Ja stosuje paste elmex(po ukonczeniu roczku) dla dzieci taka polecila mi Pani doktor ale zanim zapytalam sama taka wybralamNajlepiej robić to rano, wieczorem po jedzeniu tuż przed snem
![]()
Dzięki, czyli to właśnie naturalne że po umyciu ząbków jednak maluszek i tak je mleczko czy cos więc nie mam co zmieniać narazie pielęgnacji na siłęJa od pierwszego ząbka używam pasty z Rossmanna Prokudent i z Ziaji takiej z wiewiórka. Rano mycie po śniadaniu, a wieczorem po kąpieli , co jest równoznaczne z tym, że po myciu córka pije mleko przed samym snem . Za niedługo skończy 3 latka i ma ząbki jak perełki
Moim zdaniem, maluch jak ma pewien schemat dnia, to szkoda mu go zakłócać. Jak moje dziecko wyrośnie z mleka po kąpieli to już będzie miało czysciutkie ząbki na dobranocDzięki, czyli to właśnie naturalne że po umyciu ząbków jednak maluszek i tak je mleczko czy cos więc nie mam co zmieniać narazie pielęgnacji na siłę
My mamy Prokudent z Rossmana i Ziaja z bobrem ,ona nie zawiera fluoru tylko ksylitol, ta Prokudent jest żelem o smaku truskawkowym a Ziaja taka Biala dosłownie delikatnie miętowa. Tylko te pasty smakowo toleruje moje dzieckoA które konkretnie pasty polecacie?
Mam toSą takie nakładki na palec z wypustkami np. z Canpolu - warto przyzwyczajać dziecko do "grzebania" mu w buzi przed przejściem do właściwej pielęgnacji![]()