Ajrin77
Fanka BB :)
Hej, mam do Was takie pytanko, mój maluch skończył 5 miesiący...jakieś 3 tygodnie temu wyszły mu pierwsze ząbki które urosły już w połowie..dotychczas robiłam mu pielęgnację jamy ustnej 2 x dziennie paluszek silikonowy lub gaza z przegotowaną woda ale zawsze i tak przed snem było karmienie ( kp) czyli trochę głupio, ale po całej pielęgnacji bo synek zazwyczaj wieczorem zasypia na piersi,taka jego przyjemnośc...tak się zastanawiam jak to jest z tym myciem.zabkow..czytalam trochę i doszłam do.wniosku.ze muszę wiadomo zacząć myć te ząbki, a zatem zakupiłam paste i miękka szczoteczkę dla dzieci, delikatnie maziam szczoteczke i myje ząbki dziecku.
Moje pytanie brzmi: Czy używaliście pasty u takiego maluszka? Czy to ma sens jeżeli umyje mu ząbki a później nakarmię przed snem ? Czy pasty chociaż w takiej bardzo minimalnej ilości używa się dwa razy w ciągu dnia? Może to.glupie pytania ale jestem zielona...z góry dziękuję za odp

Moje pytanie brzmi: Czy używaliście pasty u takiego maluszka? Czy to ma sens jeżeli umyje mu ząbki a później nakarmię przed snem ? Czy pasty chociaż w takiej bardzo minimalnej ilości używa się dwa razy w ciągu dnia? Może to.glupie pytania ale jestem zielona...z góry dziękuję za odp

no ja kupiłam elmex dla dzieci tam ma tego fluoru 500 jednostek, słyszałam że 1000 jest rekomendowane ale ze tez są przeciwnicy, przy takim niemowlaku ciężko zmienić kolejność , poza.tym zawsze po kąpaniu dziecko dopiero je , wtedy jest " załadowane" na noc że tak powiem
 no ja kupiłam elmex dla dzieci tam ma tego fluoru 500 jednostek, słyszałam że 1000 jest rekomendowane ale ze tez są przeciwnicy, przy takim niemowlaku ciężko zmienić kolejność , poza.tym zawsze po kąpaniu dziecko dopiero je , wtedy jest " załadowane" na noc że tak powiem