reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze ząbki

reklama
hmmmm uzębione te wasze dzieciaczki - u nas 9 zębów :-)
na górze 1-ki, 2-ki i 4-ki
na dole 1-ki i jedna malusia przebita 2-ka
jak się śmieje to wygląda przekomicznie bo widać tylko dwa zęby na dole :-D

Dziewczyny ja nadrabiam zaległości :-p Czym myjecie zębole? Z moich informacji jedyne dostępne na rynku pasty bez fluoru to Nenedent i BioRepair. Moja Natka żadnej nie lubi:crazy: Tą drugą bardzo zachwalał mi dentysta. Kupiłam a tu okazało się, że truskawkowa to niby jest ale ma też mentol który działa na moje dziecko jak płachta na byka. Kurde przecież nie mogę szorować jej ciagle samą wodą...

Setana mój Mati ma ostatnio bunt na mycie ząbków i juz poprostu nie mam siły i pomysłu jak go przekonac do tego :crazy::baffled::crazy:

był czas ze ładnie mył a potem nagle bunt
ja mam maziajki o smaku bąbelkowe coli (tą używamy) i jeszcze Aquafresch mleczne ząbki (raz próbowąłam i na tym sie skonczyły próby nawet tknąć nie chciał szczoteczki :baffled:)

a moze któras podpowie jak zachecic malucha do mycia ząbków???

a no i jeszcze napisze ze mamy 16 zęboli :-)

U nas też bywają okresy buntu. Czasem odpuszczam, głównie jak była chora, ale moje metody to albo w tym samym czasie tatuś mył ząbki, co nie wiedzieć czemu Natkę bardzo śmieszy:-p i wtedy ja jej myję ząbki, albo zamiast normalną szczoteczką to myjemy tą silikonową nakładaną na palec i jakoś idzie, albo najmniej poprawnie - siadamy przed kompem włączamy piosenki, Natalka ogląda mruczy i się buja, a mama podstępnie szoruje...

U nas sztuk 12 , ale dwie górne trójki na wylocie.

Setanko my mamy właśnie nenedent, innych propozycji nie mam..

mamoM ja się nie wypowiadam, u nas to chyba jedna z największych porażek, chyba zacznę się rozglądać ze dentystą, który będzie mi usypiać dziecię :wściekła/y:

reklama
Do góry