reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze ząbki

reklama
U Nas zębów 18. ale wczoraj zauważyłam, że wychodzą 2 górne 5ki, więc mamy już pomału komplet. Co do mycia, to u Nas szał na mycie, ale pasta nie wypluwana, tylko ochoczo zjadana :eek: i nie da się Tymka przekonać, żeby wypluł. Tymek dostał od chrzestnej na święta szczoteczkę elektryczną i nią myjemy, Czy to nie za wcześnie na taką??

Ja tak naprawdę powinnam wymieniać raz z tygodniu, nie wiem co Młoda robi ale po kilku użyciach włosy są jak sterczące wąsy.... Zaczęłam się rozglądać na Allegro aby gdzieś kupić większą ilość markowych szczoteczek taniej - nie za 8-9 zł a może za 5-6.

u nas Marysia też uwielbia myć zęby, tylko zwykle jest mały problem - chce je myć SAMA... a ja nie do końca wierzę żeby je porządnie wyszczotkowała. Ostatnio udało nam sie osiągnąć kompromis - najpierw myje sama a potem ja, albo Marcin. Z tym, że na pewno nie trwa to przepisowych 3 minut, minuta max. A jak u was? Myślałam o kupnie takiego budzika nastawianego na kilka minut i powoli zwiększać czas na mycie.
Szczoteczki wytrzymują normalnie. Zmieniam bardziej ze względu na to, że wiem że ma ją już długo. Generanie wyglądają nieźle.

u nas zużycie szczoteczki duże ma już którąś z kolei,
Asinka my mamy paste ziajka bez fluoru, którą moze bez problemu połykać 5 zł i tylko w aptece.
myjemy najpierw ja a potem sam ale nie trwa to 3 min na pewno

Traschka - Młoda oczywiście, że sama, musiałabym mieć drugą szczoteczkę... Mamy klepsydrę na 3 min. i Krysia się jej domaga. Ale najlepiej nam wspólne mycie idzie :happy:
Kati83 - Ziajki też mamy, ale teraz najbardziej na topie Chicco - truskawkowa i malionowa.

reklama
Do góry