reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze zdjęcia USG naszych dzidziusiów:)

reklama
Kacha to poprosimy jeszcze zdjęcie domku bobaska =Twojego brzusia:tak:
Czekamy w Galerii, bo tam pusto jak cholerka. No i Twój zadarty nosek też chętnie zobaczymy:-D:laugh2::-D;-)

Próbowałam wczoraj fotki robić, ale samemu to tak troszkę ciężko ;)
Chyba muszę przyszłą babcię wynająć jako naczelnego fotografa ;-)

kacha - sliczny ten Twoj Dzidzius! Taki slodziutki (specjalnie sobie powiekszylam fotki, zeby dokladniej obejrzec, bo z daleka, to ja lekko slepawa jestem;)) I ten slynny zadarty nosek piekny jest! Bardzo ladnie go widac:tak: A w ktorym tygodniu ciazy to usg bylo robione?
Ech...zeby tak moc przynajmniej raz w tygodniu popodgladac sobie aktualne fotki naszych Maluszkow i obserwowac jak szybko rosna:)

Faktycznie był to sam koniec 10tc, a według gina koniec 12tc ;)
Troszkę byłam zszokowana, że tak dokładnie wszystko widać, nawet już paluszki maluszek miał :-)

Kacha no "niestety" ale gin miał racje... To był 12 tydzień ciąży.
Bo ty znając date poczęcia obliczyłaś sobie wiek płodu (10tydz.) a do wieku płodu dodaje sie jeszcze 2tygodnie i wtedy wychodzi wiek ciąży.
Generalnie płód zawsze będzie młodszy od wieku ciąży, ale wieku płodu nie używa sie wogóle.:no: Przyjęte jest że posługujemy sie (my, lekarze, no wszycy) wiekiem ciąży.
Także byłaś wtedy w 12tyg. ciąży (10tyg.płodu), czyli na dzień dzisiejszy jesteś już w 13t.c;-)

No to najwyższa pora na moje maleństwo ;)
Fotki prawie świeże, sprzed tygodnia:tak:

skan5sf8.jpg

skan6hu1.jpg

Zdjęcia może nie najlepszej jakości ponieważ są przeskanowane, ale i tak już sporo widać ;)

jejku jaki duzy dzidzius;-);-):-):-)super dzieciatko:)

reklama
Oki to i ja dołączam swoje pierwsze w życie foteczki USG mojego Bobo małego :-p

Buzinka.... normalnie wszystko tak ślicznie widać... te oczka...
No i po lewej str. rączka..

A tutaj całe maleństwo...
No i tak pokazało charakterek mamusi... tzn. odwróciło się tyłem pokazując, że ma mnie w dupce...:laugh2:

A tutaj maleństwo + obraz bicia Serduszka...

A tutaj opis ginka mojego USG (nie chciało mi sie pisać:-p)

No więc tak:
Pomiaru NT mi sie nie udało niestety zrobić bo maluszek wg. USG jest o 3 dni starszy:shocked2: i ma 14t3d.
NB (kość nosowa) jest więc jes dobrze:tak:
Aha NT nie dało sie zmierzyć, bo tak jak mówie, maluszek jest za duży CRL prawie 8,4cm, a pozatym od od 14tygodnia wygina główke do przodu i do tyłu więc pomiary itak były by fałszywe...:-( No szkoda, ale przynajmniej sobie go w końcu pooglądałam. Nie fikał za bardzo więc raczej mam spokojne dziecko haha. W jednym momencie złapało sie za główke, a takto raczej spokojne było...
Kazałam lekarzowi popatrzeć między nóżki... popatrzył i stwierdził że albo nic jeszcze nie widać, albo to dziewucha :cool2: bo siurka raczej nie było (no chyba że malusieńki, niezauważalny)

No i to chyba tyle...

Do góry