reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Mozemy sie pochwalic jak Dawidek dzisiaj slicznie spal w nocy :happy:
Zjadl o 20 zasnal, obudzil sie o 1 i ponownie zasnal ... wstal na mleczko o 6 , zasnal i obudzil sie dopiero przed chwila ... teraz mamrota sobie cos pod noskiem i slicznie sie usmiecha :happy: .. a mamusia szczesliwa i wyspana :laugh2:

reklama
MARICZKA DIŚ SIĘ PIERWSZY RAZ ROZEŚMIAŁA!!!!! :-) :-) :-)
Wyglada to CUDNIE! Marszczy lekko nosek i hihocze popiskując słodko przy tym! :-) Może uda mi się pstryknąc jej niedługo fotkę to wam wkleję :-)

moja Ninka sie juz pieknie do nas usmiecha :-) a ponizej fotka z podnoszeniem glowki - wczoraj tak trzymala glowe jakies 2 min bez przerwy!!!

Hihih gufi,teraz jak mala wyczuje baze,to polubi pozycje na buszku :)

Za to Hania wczoraj wieczorem,zasmiala sie w glos.Polaskotalam ja skarpetka (jej dla scislosci) po buzce i chichrala sie.Ale to bylo fajne.Sie jej wyrwalo :)

Druga rzecz,mloda teraz jak sie budzi w dzien to nie wzywa nas palczem,tylko sobie oglada swoje rybki na karulelce i cala reszte,a jak sie nad nia nachyla ktos to stzrela wielkiego banana :-D

Ninka dzis konczy 2 miesiace i juz umie:
- pieknie sie usmiechac (dzis nawet zachichotala :tak:)
- podnosic glowke i trzymac ok. 1-2 min
- wodzic oczkami za zabawkami i mama jak chodzi po pokoju
- gugac po swojemu
- swiadomie bawic sie lapkami i pakowac do buzi

Wszystkiego najlepszego dla Nineczki
A moja Emilka urodziła się równe cztery tygodnie temu - i mam wrażenie że też się juz do mnie usmiechneła dwa razy i ślicznie trzyma główkę a jak lezy na brzuszku to umie przenieść główkę z jednego boku na drugi i uważnie słucha jak jej mamusia śpiewa (czytaj fałszuje:-D :laugh2: )

Małgosia skończyła w środę trzy tygodnie i z każdym dniem widzę jak się rozwija. Wydaje z siebie coraz więcej dźwięków, coraz więcej obserwuje, reaguje na grzechotki, a poza tym czasem się ślicznie uśmiecha szczególnie przez sen. (nie wiem czy to świadome czy nie, ale ostatnio miałam taką fajną przygodę: patrzyła mi na twarz uważnie a ja powiedziałam - mamusia cię kocha - a ona uśmiechnęła się pięknie :-D .)

moja kruszynka niedawno skończyła miesiąc i jak do tej pory potrafi wodzić oczkami za mamusią,przenosić główkę jak leży na brzuszku,ładnie trzyma główkę jak jest "pionizowana":-p ,a od kilku dni cudownie się uśmiecha:]a,no i sama próbuje trzymać butle przy karminiu;-)

reklama
moja malutka dzis zlapala grzechtoke, ktora jej podalam i tak sobie trzymala w lapce i wymachiwala pare minut, a na koniec wlozyla sobie do buzi :-) a przed chwila starsznie nas zaskoczyla, bo przekrecila sie sam z brzuszka na plecy :szok: chyba musimy zaczac na nia uwazac!!!

Do góry