• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

reklama
Monika, ile dawek autoszczepionki dostaniesz? W jakich odstępach? I kiedy będzie wiadomo, czy poskutkowała?

Dostałam 20 zastrzyków podawanych co 3-5 dni :szok::baffled: Zastrzyki są podskórne i póki jest mała dawka to nie boli, ale dawka z każdym dniem rośnie i pewnie zacznie trochę boleć. Przynajmniej tak mówi pielęgniarka. Jak wezmę całą serię to będę musiała odczekać pewnie jakieś dwa tygodnie i powtórnie zrobić wymazy. Wtedy też się okaże czy pozbyłam się tego dziadostwa :baffled:
Uważajcie na siebie jak będziecie jechać. Daj nam znać czy dojechaliście bez problemowo.

Ja ostatnio okna myłam na początku października i nie zamierzam ich teraz myć. Następne mycie przewiduję zrobić przed Wielkanocą :tak:;-):-D:-D:-D
Jak zimą myję okna od razu jestem chora :-D:-D:-D:-D Więc mam dobrą wymówkę ;-):-D:-D:-D

Monika , współczuję Ci takiej dawki zastrzyków. Żeby to tylko pomogło, to przynajmniej bedzie można powiedzieć że trochę cierpienia przyniosło jakieś efekty.
Ja cały czas nie mogę pozbyć sie tego przeziębienia, ciągle męczy mnie kaszel i katar, ale już chyba powoli ustępuje, wiec mam nadzieję, że do Świąt wydobrzeję:-)

Co do płci naszego maleństwa, to jeszcze nic nie wiemy, ale we wtorek przed Wigilią idziemy do dr Jaskulskiego na usg 3d więc, może coś zobaczymy:-D
A jeżeli chodzi o porządki, mycie okien itp, to rzeczywiście nie ma co szaleć. Nasze maluszki są najważniejsze i lepiej poświęcić im czas:tak:

O to trzymam kciuki, żeby maleństwo zrobiło Wam super prezent na święta i się ujawniło :tak:
Monika77 ale świąteczną atmosferę wprowadziłaś tym zdjęciem :-)

Dziś byłam u gink. i okazało się, że muszę się postarać, żeby dotrwać w dwupaku do stycznia, bo szyjka w 1/3 zgładzona, oby jeszcze się nie rozpakować choć przez tydzień ze względu na dzidzie. Na szczęście jadę na Święta do mam i nie zamierzam robić nic więcej oprócz objadania się .....hhahaahahh. Byle do Nowego Roku . Mąż dziś się wystraszył, że jeszcze łóżeczko nie gotowe. Na razie się nie pakuje .

Aniula, no to staraj się kochana :tak::tak:
Ja miałam z MIkim termin na 17 maja, od mniej więcej 20 kwietnia ginka mówiła, że powinnam już rodzić na dniach (szyjka skrócona, małe rozwarcie) i tak mi powtarzała i powtarzała, a mnie to do szału doprowadzało, bo juz chciałam urodzić taka byłam wielka i ciężka.... i pochodziłam do 23 maja.
Tak samo jak z Maksem - wtedy Jaskulski też na miesiąc przed porodem już prorokował że urodzę a pochodziłam parę dni po terminie.
A Tobie życzę jakoś tak tuż po Nowym Roku, cobyś się już nie męczyła.

Monika, trzymam mocno kciuki za autoszczepionkę!!

Aga czekamy na wieści z usg.

Dużo zdrowia i radości
w Twoim życiu niech zagości
i prezenty, i śnieg biały,
by te święta urok miały.
Samych wzruszeń przy choince,
życzę Tobie i rodzince

Monika z rodzinką

Paysage.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkie panie

DUŻO MIŁOŚCI, ZDROWIA, RADOŚCI I SPOKOJNYCH CHWIL SPĘDZONYCH W GRONIE NAJBLIŻSZYCH

Trochę mnie nie było i widzę, że sie sporo działo. życzę wszystkim oczekującym mamom szczęślwego rozwiązania.

Monika powodzenia z tymi szczzepionkami mam nadzieje ze ze zdrowiem już lepiej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry