• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

reklama
A pytanie do mamusiek - do kogo, gdzie co i jak zapisac malucha na kotrole usg bioderek? Bo wiadomo jakie sa terminy na NFZ.
A prywatnie ile taka wizyta kosztuje?

Kliwia, do poradni preluksacyjnej się czeka 2 tyg., ja właśnie zapisałam Majkę. Tutaj nie ma tak odległych terminów bo wiedzą że trzeba badanie zrobić między 6tym a 10tym tygodniem. Jak tylko dostaniesz pesel z urzędu to dzwonisz do poradni Orthos na wojska polskiego albo na Łączną i zapisują (skierowanie dostaniesz od rodzinnego na wizycie patronażowej). Nia ma sensu iść prywatnie i kasę wydawać. Jak będziesz potrzebowała numer tel. do poradni to pisz, bo mam do jednej i drugiej.

U nas wczoraj była mega nerwówka. M w delegacji a jak go nie ma to niemal w 95% pewne ze coś sie stanie!!! A więc wczoraj Niki pogotowie zabrało ze szkoły bo jakis koleś przez przypadek kopnął ją w głowę. Na szczęście po obserwacji i badaniach RTG i zew neurologicznych pozwolili mi ją zabrac do domku. Dziś byliśmy na kontroli i jest OK ale mam obserwować. Normalnie te nerwy dodadzą mi kolejnych 5 lat!!!

Monika jak cos uderzaj śmialo. I zdrówka dla was!!!! jam mam takie cos jak pisałam tak do 5 miesiąca.

Uploaded with ImageShack.us

Cass o matko ale się bidulka namęczyła!!!! Kurde nie ma nic gorszego niż chore dziecko!!!!

Magda u nas też wiecznie jakaś infekcja ale my to co roku przechodzimy:sorry2: Ale mam nadzieje ze te mrozy co nadchodzą wypędzą te dziadostwo!!!!

Rox a jak u Ciebie sytuacja????

Kliwia Cass Ci dobrze odp z takimi maluszkami nie czekają:tak::tak: Łaczna albo Wojska Polskiego:tak::tak: Położna za pewnie da Ci namiary

Dzisiaj odebrałam wypis, mała miała gronkowca, paciorkowca i 3 inne bakterie, oprócz tego wyszła jakaś torbiel na śledzionie w USG więc 13.12 kładziemy się znowu na oddział... w dodatku ja się przeziębilam i mam opryszczkę na ustach, dwie w nosie i dzisiaj mi się pojawiła też na dolnej powiece więc na 16 śmigam do lekarza... już nie mam siły, kiedy to wszystko się skończy :-(

O matko Cass jak sie wali to wszystko!!!! A te bakterie to pewnie jeszcze ze szpitala jak się urodziła, bo gdzie mogła załapać??? I trzymam na kolejne badania tego torbiela. A z opryszczką trzeba uważać bo zaraźliwe cholerstwo

cass dzieki za informacje. [tak spytalam w razie co o te prywatne, bo to nigdy nic nie waidomo. W jednym mistach nie czekaja, a w innych maja gdzies i ratuj sie czlowieku prywatnie]

Co do gronkowca i paciorkowca masakra. wspolczuje. Sie mala nameczy :* I Ty tez zreszta. Glowa do gory. Trzymam kciuki.

czarna sweitna sypialnia.

cass rany tyle na raz :-( biedna Majeczka ... wyjdziecie i z tego - wsyztsko bedzie dobrze trzymam mocno kciuki !!!!

monika odezwij się do mnie na gg mam "sprawę " :-)

czarna u mnie bez wiekszych zmian - nadal potrzebuje czegoś dodatkowego do pracy.
Sypialnie masz/miałaś śliczną !!!!

jeju cudna zima co ???

mam pomysł może spikniemy się znów na kawę hmm ??? ale nie wiem czy Niko bo ja z mym malcem tam sobie nawet nie usiądę zbytnio :-D
i dawno sie nie pokazywaliśmy zatem
DSC07948.jpgDSC07928.jpgDSC07944.jpg

Zima piękna, podobno w okolicach środy mają być mrozy do -20 :szok:
Ja czuję się już trochę lepiej, z oka paskudztwo złazi, na szczęście maść podziałała.
Buzia Majeczki wygląda pięknie :-) a nażarłam się wczoraj tylu nowych rzeczy i nic jej nie wylazło, więc chyba nie ma alergii. Chciałoby się iść na sanki ale Zuza jeszcze pociąga nosem i boję się że znów się rozłoży jak poszaleje na dworze... chociaż z drugiej strony może się zahartuje trochę...
Też bym się na kawę z Wami wybrała ale chyba znów nie dam rady, Majka za bardzo nie może jeszcze wychodzić, a jak już będzie mogła to wracamy do szpitala... :-(
A jeszcze po drodze szczepienie i badanie bioderek, normalnie chyba powinnam indywidualny kontrakt z NFZtem podpisać :crazy:
Zaprosiłabym Was do siebie ale póki co nie da rady bo pełno zarazków u mnie krąży więc lepiej nie ryzykować.
Macie już jakieś pomysły na prezenty świąteczne?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry