• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Chyba jest lepiej, Majka antybiotyk przyjęła i kataru już prawie nie ma. Ze mną też nienajgorzej, tylko laktacja mi lekko siadł przez to choróbsko i teraz walczę pijąc herbatkę. Siedzę w domu i zastanawiam się nad prezentami, na razie wymysliłam tlko dla Majki-kupimy jej matę edukacyjną, zastanawialam się nad karuzelką z Fisher Price ale chyba mnie nie stać więc padło na matę :-) Co kupujecie swoim mężczyznom?

reklama
A widzisz jakoś nie zauważyłam... może przez to całe zamieszanie horobowo szpitalne :-) ale wyczaiłam fajną matę na styki za 99 zł :-) a tak przy okazji sklep dziecięcy na kilińskiego jest działający :-) przenieśli go do lokalu obok, tam gdzie wcześniej były rowery :-)
Rox, a co masz jeszcze do sprzedania dzieciowego? ;-)

Dziewczynki, mam jeszcze pytanko, może ma któraś z Was kombinezon zimowy dziewczyński :-) do sprzedania. Potrzebuję rozmiar 104 na mojego Zuza słonia, kupiłam w zeszłym roku na 98-3 lata i teraz okazał się za mały....

Ostatnia edycja:
czesc dziołchy
dawno nas tutaj nie było, to może czas odśnieżyć znajomości:happy:

cass,monikaja to Wam współczuję dziewczyny, choroby nie oszczędzają widzę, ciągle się coś do Was musi przyplątać :szok::hmm:
nic tylko zdrówka!!!

mamstud - kope lat ;-)

cass żeś sie spóźniła bom poupychała co fajne ...mam grzechotki i Misiaki ale to nie do sprzedania ;-)

mam też chustę elastyczną( zieloną ) do sprzedania - baaaaardzo nam służyła i była niezwykle pomocna ... i fajny śpiworek kremowo błękitny w rozm 86 ;-) i mase pięknych czesciowo nowych ubranek na chłopca - ale to WAs chyba nie zainteresje ;-)

Cass ale ulga ze idzie u was ku lepszemu!!!
Kurde szkoda ze wcześniej nie pisałaś bo ja już powydawałam po Laurze:((
A i musze poszperac bo miałam gdzieś karuzele ale z Canpola z pluszowymi misiami pory deszczowej.
Co do prezentu każdy u nas sam sobie kupuje:)))

Bredzelek wygladasz zajefajnie jakby ci ktoś włożył piłkę pod bluzkę:)))
A Nikosiowi za nic nie dałabym roku i 7 miesiecy!!! Toc on wygląda na co najmniej 2 latka!!!

Asheara witaj dobrze ze znalazłaś łopatę i do nas się dokopałaś:)))

Witam Mikołajkowo i wszytskim naszym maluszkom życzę dużo prezentów
My wczoraj zaliczyliśmy Mikołaja w galerii a później Nemo.
Zaraz zmykam z małym na spacerek może gdzieś wyhaczymy jeszcze jakiegoś Mikołaja:))

czarna - ;-)
a i wlasnie dobrze, ze mi przypomnialas bo chcialam pisac, ale mi umknelo ... a mianowicie bredzelek, wygladasz super! pomyslec, ze to juz tuz tuz.. :tak:

jak juz mowa o sprzedazach to ja mam gdyby ktos chcial :
*zestaw ubranek[w tym kombinezon nowy bez metki] dla dziewczynki na 6-12 miesiecy
*zestaw ubranek[50szt]+kosmetyki+zabawki dla dz 0-6m
*zestaw ubranek[50szt]+kosmetyki+zabawki dla ch 0-6m
*karuzele canpol zwykla
*karuzele fisher price ocean wonders
wiec pisac gdyby cus kogos interesowalo ;-)

a własnie.. i tak na marginesie. chciałam pytać - zna któraś z Was jakaś biedną rodzinkę u nas w pile, kogoś komu jest naprawde ciężko, ma dzieciaczki, czy może jest w ciązy jakaś samotna mama czy podobna sytuacja?
Naszło mnie świątecznie, i chciałabym zrobić taki dobry uczynek, i sprawić komuś radość, mimo ze u nas sie nie przelewa to wiem, ze sa i tacy ktorzy maja gorzej.
Problem w tym, ze ja sama nie znam nikogo takiego, a wszystkie "biedne mamy" ktore widze do okola, pierwsze co robia po wplynieciu na konto rodzinnego to kupno papierosów, a komuś takiemu nalezy się kop w du*ę a nie pomoc, tylko dzieci szkoda w tym wszystkim...

reklama
Asheara, ja nie znam nikogo takiego ale jest dom dziecka gdzieś w pobliżu szpitala na Rydygiera, tam na pewno czegoś potrzebują. A z tymi biednymi mamami to masz rację, sama widzialam jedną panią która z caritasu obiadki brała dla psa... a całe pieniążki szły na alkohol, a dzieci miały za darmo wszystko:obiady, książki, kolonie i zimowiska. Ktoś powinien chyba sprawdzać rodziny które dostają to wszystko z pomocy społecznej.
Ja sama chciałam oddać różne rzeczy do Caritasu przy świętym antonim, napisałam maila z pytaniem gdzie, co i komu mogę oddać, ale nie otrzymałam odpowiedzi, chyba trzeba wybrać się osobiście. Wiem że oni mogą wskazać rodzinę potzrebującą i powiedzieć czego im trzeba.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry