• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

reklama
Olu jakis jojo po diecie, co chwile ktoś mnie straszy ze kilogramy wracają...a ja zamierzam dalej sie dietowacx jak juz skoncze to jedno opakowanie.

Kaka, ja od jakiegoś czasu nie biorę Zelixy ale staram się odżywiać rozważnie i generalnie zmienić to co jem (mniej śmieci!). Na razie spadło mi jeszcze jakieś 0,5 kg, ale ja bym chciała jeszcze z 8kg zgubić. Od pewnego momentu miałam wrażenie, że biorąc Zelixę i nie biorąc jej czuję się dokładnie tak samo, również pod względem apetytu itp. więc przestałam brać. Chciałabym się wziąć porządnie za siebie ale kurczę nawet poćwiczyć nie mam czasu, ostatnio nocami siedzę nad pracą...
A u Ciebie ile na minusie?
Jojo to myślę że prędzej po różnych dietach kopenhaskich i innych, zależy jak się odżywiasz biorąc tabletki?

Monika, nie skończyłam. Dziś skończę, choćbym miała nie pójść spać w ogóle. Już mam cofkę na myśl o tym zleceniu.
Masz rację w tej chwili lepiej unikać przychodni.... przyjeżdżając z przeziebieniem można coś gorszego złapać. Dużo zdrówka dla Witusia!!

Dzięki Olu. Życzę ci zakończenia w ciągu dnia tego nieszczęsnego zlecenia. W nocy się śpi, no chyba, że pracuje się z mężem ;-):-D

Mały kaszle na potęgę i nadal ma stan podgorączkowy. Ale wezmę go na przetrzymanie. Jak mu nie będzie kaszel przechodził po 3 dniach to najwyżej wtedy umówię się do lekarza.

mamstud - wspolczuje :-( biedulka... zycze szybkiego powrotu do zdrowia...
a co do przychodni... to ja wogole na temat polskiej sluzby zdrowia nie chce sie wypowiadac tymbardziej pilskiej... mi doktor Ozgowicz nie wypisala dla Damianka skierowania na USG bioder, ani jamy brzusznej... co teraz robi sie u kazdego dzieciaczka...

roxeen - Synek sliczny, i robi sie coraz bardziej spory :tak:
Nic sie nie martw, mlody moze sie jeszcze obrocic nawet tuz przed porodem... moj Damian byl do 35 tyg. obrocony miednicowo.

Damian wazy juz 5,100. Mierzy 62cm.
Niestety nie karmie juz cycuchem :-( chcialam do 4 mies. a wyszlo 1,5... niemam pokarmu po prostu. Jedziemy na BEBIKO ale maly ma problemy z kupka, robi raz na 2-3 dni ale to juz nie jest kupa tylko KUPSKO okropne i strasznie smierdzace... do tego najwiekszym naszym problemem jest to, ze mlody nie chce pic ani herbatki z kopru wloskiego, ani wody, ani nawet wody z glukoza.. probowalam w polowie czasu do karmienia, tuz po karmieniu, tuz przed kiedy jest najbardziej glodny i po prostu dopa.. musi chlopak cos zaczac pic bo go powykreca od tego mleka a on ledwo nawet nie 5ml wypije... kobiety, miala ktoras taki problem?

Dlugo mnie tu nie bylo... niestety, wlasnie zaczynaja sie egzaminy, niewiem jak sie z nimi wyrobie... trzymajcie za mnie kciuki..
i tak na marginesie, pamietam ze trulam Wam o becikowym, i sprawie w sadzie o prawnego opiekuna dla Damiana..
otoz... 1.sprawa wygrana 2. becikowe+dodatkowy tysiac+zasilek dla samotnej matki - zasadzone.
Takze wszystko idzie w coraz lepszym kierunku...

Caluje i sciskam Was wszystkie!

1212qf.jpg

1212ec.jpg

Witajcie Kobiety :-D:-D:-D

Ale mamy piekną pogode w listopadzie prawda ???
Ostatnio z mężem rozmawialismy o tym zachwycającym niemalże codziennym słoneczku i stwierdzilismy ze dawno takeigo pięknego listopada nie bylo :cool:

bredzelek - dr Jaskulski ma nadal jako jedyny sprzęt 3D :cool2:
jeszcze szpital ma od niedawna - jak bylam w szpitalu tych pare dni to "testowali" jego mozliwości na moim bebzolku :cool2::cool2::cool2:

Kaka82 nie wiem czy Cię pociesze ale mój kosz z bielizną tez ciągle pełny ... mimo tego że w pralce konczy się jedno prać, nastepne pranko schnie, kolejne czeka na wyprasowanie a jedne juz wyprasowane ukladam w szafie :eek: końca nie widać ...
kurcze nas jest tylko dwoje no ... :rofl2: jeszcze :laugh2::laugh2::laugh2:

no i całkiem sympatyczna propozycja szefa :cool2::cool2: daj znać jak dokończycie rozmowy ...

Monika77 My tez na Lotnicza (my w wersji dorośli) śmigamy do lekarza i zastanawiam się czy tam tez naszego Bobo nie zapisać ... :nerd:

Bardzo mi przykro z powodu Witka :-(
Ale faktycznie może lepiej go przetrzymaj troszke a jak sie nic nie poprawi to do lekarza - do przychodni w jedno wielkie siedlisko wirusów brrrr

Dziękuje za miłe słowa odnośnie imienia :laugh2:
Nasi znajomi patzra na nas troche jak na świrów :rofl2:
Borys ?? a co to za imie :rofl2::rofl2:

Nam się podoba i koniec kropka a po za tym nie jest 'popularne'
Sami jestesmy nosicielami dość malo popularnych imion ( przynajmniej ja ) i ma to swoje plsy ;)

Ola K przodowniku pracy :laugh2::laugh2: wydaje mi się ze należy Ci się porządne opicie tego zlecenia ;)

Asheara śliczne zdjecia Damianka - słodziutki taki :laugh2:

Jesli chodzi o karmienie piersia - moja koleżanka miała taki sam problem - pokarm jej zanikł po 1,5 miesiaca ..najpierw się poddała i przeszła na mieszanki mleczne ale później ( nie mam bladego pojecia jak tego dokonała - ale zapytam ) znów zaczeła karmić piersia ..i karmiła do 8 miesiaca :laugh2::laugh2:

Z tego co też słyszałam na mieszaknach mlecznych z tą kupeczką tak jest - wieksza, smierdząca i juz nie codziennie :eek: ale no pic powinien smok jeden ...nie poradze Ci nic bo sama nie wiem 9 jeszcze :eek: )

Witajcie Pilanki

dziękuję za życzenia zdrówka dla Gaby! Już jest trochę lepiej, a przede wszystkim wywalczyłam wizyty pielęgniarki w domku, uff.

monika77 my też chodzimy na Lotniczą, do dr Miazgowskiej i u nas nie było to takie oczywiste, że zastrzyki powinny być wykonywane w domku. Biedny Wituś, mam nadzieję, że poradzi sobie z infekcją!

bredzlek my się chyba nie znamy, witaj! :-)

ola k. oj Ty biedna zapracowana kobitko, ja do pracy wracam 4 stycznia, eh :-(

MaLea jak się ma Szymonek? Problemy zdrowotne minęły? Nadal cycokarmienie? :-)

Asheara ale ten Twój Damiś śliczny! Szkoda, że już nie karmisz ale cóż, siła wyższa. No i powodzenia na egzaminach!

Roxeen Borys bardzo ładne imię! Ja też jestem zwolenniczką nadawania mało popularnych imion (synek mój - Andrzej :-) Byłam na USG 3 D u Jaskulskiego, zresztą prowadził moją ciążę, niesamowite przeżycie, prawda? Mam gdzieś fotki Małej z brzuszka, może kiedyś wrzucę :-)

a co do przychodni... to ja wogole na temat polskiej sluzby zdrowia nie chce sie wypowiadac tymbardziej pilskiej... mi doktor Ozgowicz nie wypisala dla Damianka skierowania na USG bioder, ani jamy brzusznej... co teraz robi sie u kazdego dzieciaczka...

Niestety nie karmie juz cycuchem :-( chcialam do 4 mies. a wyszlo 1,5... niemam pokarmu po prostu. Jedziemy na BEBIKO ale maly ma problemy z kupka, robi raz na 2-3 dni ale to juz nie jest kupa tylko KUPSKO okropne i strasznie smierdzace... do tego najwiekszym naszym problemem jest to, ze mlody nie chce pic ani herbatki z kopru wloskiego, ani wody, ani nawet wody z glukoza.. probowalam w polowie czasu do karmienia, tuz po karmieniu, tuz przed kiedy jest najbardziej glodny i po prostu dopa.. musi chlopak cos zaczac pic bo go powykreca od tego mleka a on ledwo nawet nie 5ml wypije... kobiety, miala ktoras taki problem?

Dlugo mnie tu nie bylo... niestety, wlasnie zaczynaja sie egzaminy, niewiem jak sie z nimi wyrobie... trzymajcie za mnie kciuki..
i tak na marginesie, pamietam ze trulam Wam o becikowym, i sprawie w sadzie o prawnego opiekuna dla Damiana..
otoz... 1.sprawa wygrana 2. becikowe+dodatkowy tysiac+zasilek dla samotnej matki - zasadzone.

Caluje i sciskam Was wszystkie!

1212qf.jpg

1212ec.jpg

po pierwsze śliczny maluszek!!!!! Widzę że mamy tą sama pediatrę:-p:-p:-p powiem Ci tak nigdy nie miałam skierowania na USG bioderek bo tego nie wymagają:tak::tak: a po co Ci na USG brzuszka???? Co do herbatek to może zdób mu taką normalną ale słomkową i ciut glukozy:tak:
Mój mały mimo iż była na Bebilon comfort (zapobiega zaparciom) i tak miał problemy z kupką i robił tylko jak trzymałam mu nóżki do góry:sorry::sorry: przeszło samo jak miał jakieś pół roku;-)
Roxeen ja tam lubię takie mało spotykane imionka:-p:-p A Ty nie kracz bo pogonisz tą pogode:rofl2::rofl2:
Mamstu super że już lepiej oby do przodu:tak::tak:

Witam Wszystkie Dziewczyny

Słodki i śliczny ten Twój Maluszek, przypomina mi się jak Niki był niedawno taki maluśki.

Jeśli chodzi o problem kupowo-brzuszkowy to wiem coś o tym, nie było łatwo i nic nie pomagało. Ja kupiłam polecane krople (przez net bo w Polsce nie ma w aptekach) sab simplex się nazywają. Dawałam po 10 kropel przed większym posiłkiem. Cierpliwości trzeba go powoli przyzwyczajać do innego smaku niż mleko, może w końcu da za wygraną:tak::tak: A lada chwila problemy znikną, jak układ pokarmowy rozwinie się do prawidłowej formy:-D:-D

trzymam kciuki za egzaminy!!!:tak::tak::tak:

Witajcie Kobiety :-D:-D:-D

Ale mamy piekną pogode w listopadzie prawda ???
Ostatnio z mężem rozmawialismy o tym zachwycającym niemalże codziennym słoneczku i stwierdzilismy ze dawno takeigo pięknego listopada nie bylo :cool:

Dziękuje za miłe słowa odnośnie imienia :laugh2:
Nasi znajomi patzra na nas troche jak na świrów :rofl2:
Borys ?? a co to za imie :rofl2::rofl2:

Nam się podoba i koniec kropka a po za tym nie jest 'popularne'
Sami jestesmy nosicielami dość malo popularnych imion ( przynajmniej ja ) i ma to swoje plsy ;)

Pogoda faktycznie super, dziś testowałam spacerówkę z Nikim i od razu ją chyba polubił bo zasnął momentalnie:tak::tak:

Borysek mi też się podoba, ja swojego czasu miałam ochotę na Igorka:) Borysa też rozważałam i podobają mi się żeńskie imiona pochodzenia rosyjskiego :tak::tak:

Witajcie Pilanki

bredzlek my się chyba nie znamy, witaj! :-)

Mamstud witaj
jam tu nowa :tak: prawie z Piły:) chętna zawsze do pogadania:-

reklama
Ashera, Damianek jest śliczniuchny :tak: Normalnie do zakochania się :-D:-D:-D
Jak dziecko zaczyna pić mieszanki mleczne to niestety tak jest - kupka jest inna i bardziej śmierdząca i rzadziej ją robi. Tak jak dziewczyny pisały Damianek musi przyzwyczaić się do innego jedzenia niż cycuś. Najlepiej zaspokaja pragnienie woda mineralna, ale sporo czasu może upłynąć zanim dziecko nauczy sią ją pić. Mój Witek uczył się pić wody przez ok 2-3 miesiąca, a miał już ok. 6 miesięcy jak ją dostawał. Musisz mieć dużo cierpliwości i się nie poddawać.
Na problemy z brzuszkiem i kolką najlepsze są woda koperkowa i herbatka koperkowa. Ale to też trochę czasu minie zanim nauczy się to pić. Spróbuj podawać mu inne picie łyżeczką. Może małą porcję szybciej przełknie.
Nie martw się, Damianek ładnie będzie przybierał na wadze również jak będzie jadł mleko modyfikowane :tak:

monika77 my też chodzimy na Lotniczą, do dr Miazgowskiej i u nas nie było to takie oczywiste, że zastrzyki powinny być wykonywane w domku. Biedny Wituś, mam nadzieję, że poradzi sobie z infekcją!

Coś ty :szok: My też chodzimy do tej lekarki i nie było problemów z pielęgniarką i zastrzykami w domu :no: Może teraz mają zbyt dużo takich wizyt? Ale przecież dziecko z tak wysoką gorączką nie powinno wychodzić na dwór :no: Nic nie rozumiem.

Powiem wam, że moja koleżanka z Warszawy miała zamówioną wizytę pediatry do chorej córki i jak myślicie, o której godzinie zjawił się doktor? ... O 5 rano następnego dnia :szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry