reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Jestem na etapie szukania czegoś nowego, ale w Pile jest ciężko o pracę :crazy: W bankach szukają pracowników, ale tylko na sprzedaż, a ja mam tego po dziurki w nosie :crazy:
Coś o tym wiem,a do tego zarobki są kiepskie (a może to tylko ja natrafiłam na takie beznadziejnie opłacane prace).Ja zamierzam razem z rodzinką w przyszłym roku wyjechać do Anglii.Moja siostra tam mieszka i pracuje,a opowiadając mi o tym,jakie tam jest życie i jakie zarobki to mi szczenka opada ;-).Co sobotę jest tam targ,a po jego zakończeniu sprzedawcy zostawiają dużo nowych i używanych rzeczy,które można sobie zabrać za darmo:lalki,ubranka dla dorosłych i dla dzieci,itp.,a w sklepach z zabawkami dzieci ściągają z półek zabawki i się nimi bawią.Ma to też jakiś cel marketingowy,bo dziecku się zabawka spodoba i wtedy naciąga mamę,żeby mu ją kupiła.

reklama
roxeen i jak tam wysypka?
dziewczyny mające już za sobą urodziny dzieciaków, jaką cukiernię polecacie? :-) oczywiście chodzi o tort :-)

dziewczyny mające już za sobą urodziny dzieciaków, jaką cukiernię polecacie? :-) oczywiście chodzi o tort :-)

Ja szykuję się do urodzin i sama będę robić tort (pierwszy raz). Jednak napierw mam zamiar za dni kilka zrobić go na próbę, po prostu uważam, że swoje wypieki są najlepsze.
Jednak chętnie się dowiem gdzie są w Pile dobre ciasta - na wszelki wypadek:tak::tak:

tak myślałam, że będziecie doradzać własne wypieki, ale u mnie to nie przejdzie :-) w tej kwesti jestem totalnym beztalenciem :-D

MaLea ja na chrzciny i roczek Julii miałam tort z cukierni z Jadwizyna... ul.Śniadeckich bodajże.... To jest piekarnia-cukiernia ale nazwy nie wiem, kojarzysz gdzie to jest czy mam dokładniej wytłumaczyć? :-) Tort nazywał sie "królewski" i kosztował jakies 50 zł... PYCHA!!! każdy zachwalał :-)
roxeen jak Boo? Wiesz juz jak ta wysypka? Co to było?

roxeen jak Boo? Wiesz juz jak ta wysypka? Co to było?

Dzięki za pamięć - dziś dzwonimy do pediatry i umawiamy się na wizyte - bo wszelkie odstawianie nabiału, kąpiele w Emolium , Kartoflance itp nie do końca pomogły - tzn dieta nie pomogła nic a nic , kąpiele owszem załagodziły te najwieksze ropne krosteczki i troszke złagodziły pękanie za uszkami ale wychodzą wiaz nowe paskudy :angry:

Do tego doszedł przeokropny katar, przez który kaszle ( jak go rozrzedzam solą morską zeby sciągnąć - bo inaczej sie nie da jest tak gęsty :no: - to mu do gardełka spływa i jest płacz :baffled: ) no i sie biedaczek dusi - ciezko mu oddychac :crazy:

temperatura wzorowa 36,6 - kurcze ja caly ubiegly tydzien bylam chora bez temperatury - jestem przekonana ze go zaraziłam :wściekła/y:

Wczoraj zrobiłam próbnego torta. Masa się zwarzyła i myslałam że się wścieknę ale ją cudem odratowałam. Nie mogąc się powstrzymać zjadłam kawałek wieczorem - PYCHA!!! Znalazłam na Allegro ozdobę w formie zdjęcia solenizanta na tort z masy cukrowej - super sprawa. Chyba zamówię takie coś.

Zobaczcie ozdoba na tort

Ostatnia edycja:
kurcze roxeen to zdrówka dla małego :tak:
KropkA dziekuję za informację o torcie - póki co jest moim faworytem :-D oczywiście nie mam pojęcia gdzie jest ta cukiernia, więc jeśli się zdecyduję, to poproszę o naprowadzenie :-) czekam jeszcze na to co doradzą pozostałe dziewczyny :-)
bredzelek to super, że dałaś radę z tortem :-) zdjęcia z masy cukrowej też mi się bardzo podobają :-) ale to może na kolejne urodzinki, kiedy Szymek już zauważy, że jest na torcie ;-)

ja polecam na roosvelta cukiernia staropolska:tak::tak::tak: tylko tam kupujemy torty:tak::tak:. Choc ostatnio młodej na ur kupiłam torcik w tesko w tym punkcie śnieżynka;-);-) jak znajdę wstawie foty tych dwóch torcików:tak::tak:
Dzięki za pamięć - dziś dzwonimy do pediatry i umawiamy się na wizyte - bo wszelkie odstawianie nabiału, kąpiele w Emolium , Kartoflance itp nie do końca pomogły - tzn dieta nie pomogła nic a nic , kąpiele owszem załagodziły te najwieksze ropne krosteczki i troszke złagodziły pękanie za uszkami ale wychodzą wiaz nowe paskudy :angry:

Do tego doszedł przeokropny katar, przez który kaszle ( jak go rozrzedzam solą morską zeby sciągnąć - bo inaczej sie nie da jest tak gęsty :no: - to mu do gardełka spływa i jest płacz :baffled: ) no i sie biedaczek dusi - ciezko mu oddychac :crazy:

temperatura wzorowa 36,6 - kurcze ja caly ubiegly tydzien bylam chora bez temperatury - jestem przekonana ze go zaraziłam :wściekła/y:

Biedaczek a ty sie nieobwiniaj bo to jest wina zas.... pogody!!!! Zdrówka zdrówka zdrówka

U ans nudy mały z jakimś tam katarkiem:sorry2: jutro mamy szczepienie ale chyba sobie odpuszcze bo w weekedn planujemy wyjazd do tesciów i wole nie ryzykowac ewentualna temp po szczepieniu:tak::tak:

reklama
hejka! dawno mnie tu nie było , tak mi jakoś zeszło , praca dom , rodzina, znajomi i dzień mija za dniem . Serdecznie Wszystkie pilanki pozdrawiam .
Ja imprezkę Zosi miałam na koniec stycznia , tort upiekła mi moja mama , pyszny . Ostatnio kupuję ciasto w cukierni królewskiej na zielonej dolinie, polecam torcik - "snikersik" taki z orzechami na wierzchu ale drogo wyjdzie bo taki mały to koszt 28 zł.

Do góry