reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

reklama
Cześć Kobity!!!

Witam się z Wami i chwale nami :)

wczoraj mielismy szczepienie ( jedno kuju kuju skojarzona szczepionka 5w1) Boo rozpłakał mi sie i godzine wył ... tragedia myslałam ze na zawał zejde ...
ale później zasnął i było po południu super!
Zadnej gorączki ani marudzenia, noc cala przespana :-)
ale nie spieszylismy sie ze szczepieniem - po skonczonym 11tyg poszlismy na pierwsze
i tylko dobrze na tym wyszliśmy :tak:

pozdrawiam Was ciepło !!!
śmigam na dwór bo śłonko cudneeeee

Załączniki

• DSC052612..jpg
    DSC052612..jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 56
  • strojniś..jpg
    strojniś..jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 53
My wczoraj przeżyliśmy mały koszmar. Zosia kładła się na podłogę i płakała nieustająco , nie dawała się wziąć na ręce , kulała po całej podłodze jakby miała kolkę . W końcu doszłam do wniosku , że to nie histeria tylko objaw uczulenia na antybiotyk i prawdopodobnie miałam rację bo po Espumisanie i herbatce koperkowej zaczęła oddawać gazy ( głośno bardzo głośno ) zrobiła kupkę i ustąpiło , ale antybiotyk zmieniliśmy na inny. Oj te dzieci i ich choroby......

Witam was po świętach.
Roxeen, Boo jest przesłodki! Taki maluszek do schrupania :-D:-D

Aniula, to faktycznie Zosieńka dała wam się we znaki. Dobrze, że szybko udało wam się z tej sytuacji wyjść. Mogłyby być z tego dużo gorsze konsekwencje. A co to był za antybiotyk?

My już zapisaliśmy Witka do przedszkola. Teraz musimy czekać na wyniki. Mam nadzieję, że mały dostanie się tam gdzie chcemy :tak:

Anula zdrówka dla dziewczynek i super ze tak czujne oko masz!!!!

Monika jak mozesz podaj mi tą strone do zgłoszeń do przedszkoli:tak::tak:

Roxenn a sami tak zdecydowaliście by później szczepić czy były jakieś przeciwwskazania do wcześniejszego szczepienia

Witam
Świeta były mega rodzinne i wyjazdowe.Ale we wtorek doznaliśmy szoku bo UKRADLI NAM SAMOCHÓD!!!!! z pod bloku. Oczywiście nikt nic nie widział nikt nic nie słyszał:no::no::no: Na szczęście mieliśmy ubezpieczony ale teraz jesteśmy uziemieni bo sprawa w toku. Normalnie nie sądziłam że takie coś nas spotka:no::no::no: ehhhh oby się połamali!!!!
A po za tym większość czasu spędzamy na świeżym powietrzu mały diabeł jak ich mało!!! daje mi równo w kość za siebie i siostrzyczki bo one to były mega grzeczniutkie:tak::tak::tak:

To był Amoksiklav. Tak na marginesie dziś ja poszłam do lekarza , bo gardło zaczęło mi dokuczać, dzieci mi posiały chyba tego paciorkowca czy co to jest , bo też mam ropne migdałki . Aby do wiosny , a tu tak leje za oknem.
Czarna współczuję z powodu auta coś ostatnio często się słyszy o kradzieżach jak nie radio to całe auto.
Roxenn my już 3 miesiąc do tyłu ze szczepieniem , ale nie da rady jak ciągle nie jest wyleczona tak do końca , lepiej wtedy poczekać niż szczepiąc zaszkodzić.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!!
Jak tam po świętach?? Bo my przejedzeni i rozleniwieni na maksa :tak:

Cześć Kobity!!!

Witam się z Wami i chwale nami :)

wczoraj mielismy szczepienie ( jedno kuju kuju skojarzona szczepionka 5w1) Boo rozpłakał mi sie i godzine wył ... tragedia myslałam ze na zawał zejde ...
ale później zasnął i było po południu super!
Zadnej gorączki ani marudzenia, noc cala przespana :-)
ale nie spieszylismy sie ze szczepieniem - po skonczonym 11tyg poszlismy na pierwsze
i tylko dobrze na tym wyszliśmy :tak:

pozdrawiam Was ciepło !!!
śmigam na dwór bo śłonko cudneeeee

Roxeen !!! Boo to mały Słodziak, przystojniak i pewnie coraz bardziej "interaktywny" się staje (jak to moje siostry mówią) :-D:-D:-D

My wczoraj przeżyliśmy mały koszmar. Zosia kładła się na podłogę i płakała nieustająco , nie dawała się wziąć na ręce , kulała po całej podłodze jakby miała kolkę . W końcu doszłam do wniosku , że to nie histeria tylko objaw uczulenia na antybiotyk i prawdopodobnie miałam rację bo po Espumisanie i herbatce koperkowej zaczęła oddawać gazy ( głośno bardzo głośno ) zrobiła kupkę i ustąpiło , ale antybiotyk zmieniliśmy na inny. Oj te dzieci i ich choroby......

Gratuluję dobrej diagnozy, na szczęście wszystko dobrze się skończyło!! tak to jest z dziećmi.... czyli nie jest łatwo:no: :-):-)

Witam
Świeta były mega rodzinne i wyjazdowe.Ale we wtorek doznaliśmy szoku bo UKRADLI NAM SAMOCHÓD!!!!! z pod bloku. Oczywiście nikt nic nie widział nikt nic nie słyszał:no::no::no: Na szczęście mieliśmy ubezpieczony ale teraz jesteśmy uziemieni bo sprawa w toku. Normalnie nie sądziłam że takie coś nas spotka:no::no::no: ehhhh oby się połamali!!!!
A po za tym większość czasu spędzamy na świeżym powietrzu mały diabeł jak ich mało!!! daje mi równo w kość za siebie i siostrzyczki bo one to były mega grzeczniutkie:tak::tak::tak:

Współczucia z powodu auta. Może uda się ich złapać. CZego życzę z całego serca:tak:

A u nas Święta też rodzinne, wszyscy już wyjechali i jest cisza. Nikoś miał urodzinki i piekłam mu torta. Choć lepiej wyglądał niż smakował. A dziś nie wiem skąd dostał kataru i gorączki. Właśnie śpi a ja dyżuruję z termometrem. Mam nadzieję że jakoś łagodnie mu to przejdzie. To nasz pierwszy taki atak choroby:no: Trochę się martwię :-( Ale trzeba być dobrej myśli:tak:
Pozdrawiam wszystkich :-)
A to Roczkowy Torcik

nikiirok.jpg

Roxenn a sami tak zdecydowaliście by później szczepić czy były jakieś przeciwwskazania do wcześniejszego szczepienia

Ale we wtorek doznaliśmy szoku bo UKRADLI NAM SAMOCHÓD!!!!! z pod bloku. Oczywiście nikt nic nie widział nikt nic nie słyszał:no::no::no: Na szczęście mieliśmy ubezpieczony ale teraz jesteśmy uziemieni bo sprawa w toku. Normalnie nie sądziłam że takie coś nas spotka:no::no::no: ehhhh oby się połamali!!!!

co do szczepienia jak Boo miał 6 tygodni dopadł go (przypadkiem od mamy ) straszny katar, bez goraczki ... pediatra polecił psikac do noska solą morską, duzo brzuszkować i raz max dwa razy dziennie sciągać 'frida' te smary gęste zeby mógł swobodnie oddychać ... no i chyba 2 tygodnie pozbywaliśmy się tego kataru .. a później zapomnieliśmy o szczepieniu i tak przeciągnelismy go jeszcze troszke ... i tylko dobrze na tym wyszedł co z reszta nasz pediatra potwierdził - nie ma się co spieszyć :tak:

co do samochodu jestem w głebokim szoku !!!! :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok:
oby sie sprawcy znaleźli a predzej niech im tir po stopach przejedzie :no:

Roxeen !!! Boo to mały Słodziak, przystojniak i pewnie coraz bardziej "interaktywny" się staje (jak to moje siostry mówią) :-D:-D:-D

interaktywny boooskie określenie :-D
faktycznie jest swietnym towarzyszem rozmów - krzyczy na cały świat,wzdycha jęczy i wyje jak kojot a najlepsze ze umiera ze śmiechu gdy przegląda sie w lusterku - i nadal dziecie mam bezproblemowe, spi jak spał , nie płacze jak nie płakał, tfu tfu nie choruje
teraz zaczynam się tylko bać ząbkowania..pewnie da nam popalić bo delikatny jest jak księzniczka ;-)

fajny torcik :tak: aż mam ochote oś słodkiego wszamac ;-)

reklama
dziewczyny wpadam tylko na sekunde spytac, czy nie znacie kogos kto by przyjal szczeniaczka? 6cio tygodniowy kundelek, [ mieszaniec owczarka z labradorem] bardziej przypomina labradora z tym, ze ma puszystsza sierc, jest odrobaczony.

Gdybyscie znaly kogos bardzo prosze PILNIe o kontakt..

bredzelek - wszystkiego Naj z okazji roczku dla Nikosia :tak: !
roxeen - uzywasz moze pampersow huggies? bo mam 3 paczki na 4-9kg [za male na Damiana,kiedys zrobila zdecydowanie zbyt duzy zapas] i teraz nie mam komu sprzedac...

a my dzis konczymy pol roczku :cool2::shocked2::shocked2::shocked2:
buzka

Ostatnia edycja:
Do góry