reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płaczliwe przebudzenia ... pogodnego dotąd maluszka

Brunkowa Mama

Zaangażowana w BB
Dziewczyny od kilku dni zaobserwowałam, że mój wiecznie uśmiechnięty synek z drzemek w ciagu dnia budzi się zupełnie inaczej niż do tej pory ... płacze, trze oczka jakby był niedospany (sam usypia zarówno w ciągu dnia jak i na noc, potrafi więc usnąć jak jest zmęczony i dalej dospać - tzn. potrafił jeszcze przed chwilą ... mam wrażenie, że budzi się śpiący i zły ... po jakiejś chwili przytulanek przechodzi mu - jest ogólnie pogodny i łatwo go zająć ...
Zachodzę w głowę co może być przyczyną tego stanu ...
Myślicie, że idące trójki mogą być temu winne ?
Wieczorem na noc usypia ładnie ale od kilku dni zdarza mu się oprócz karmienia nad ranem obudzić się w nocy i popłakać .. usypia sam albo go przytulam i usypia ...
Do tej pory spał do rana ...
Skończył 9,5 miesiąca ...
Jakieś zaburzenia snu ? czy zęby ?
Jak myślicie ?

reklama
66minicasaismagiasu3.gif
Najpierw skonsultuj to z lekarzem,moj maly ma rok i dwa mies.i ciagle sie budzi w nocy po kilka razy,konsultowalam to z lekarzem a on mi na to(no wlasciwie czego on chce w tej nocy pic?smoczek?)ja probowalam wszystkiego lacznie ze zmiana miejsca lozeczka i nic.Po przeczytaniu mnostwa artykulow na ten temat poprostu sie z tym pogodzilam,mam nadzieje ze to niepotrwa strasznie dlugo.Tobie zycze wytrwalosci.Czasami jestesmy biedne i bezradne.
glitterfy091519969d38lz0.gif

20tm4.gif

Brunkowa mamo ja mysle,ze to zabki.U nas tez jak tylko ida jakies zobki to przez jakis czas noce sa meczacze(budzi sie z płaczem).ja podaje wtedy panadol w syropku i zasypia znow spokojnie.U nas trwa to około 2-3 nocy,potem mniej wiecej tydzien ciszy i mamy zabka.Nie goraczkujemy:no:zazwyczaj jak mała sie budzi w nocy daje jej pic i spi dalej,jak ida zeby to płacze,nie chce pic i długo musze ja utulac.

Do góry