reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Plamienie implantacyjne. Jak wygląda?

Hej dziewczyny :)
Tak czytam i czytam Wasze wpisy i postanowiłam, że i ja napiszę bo już wariuje 🤦
Mam 27 lat mam synka 7 lat. Od 2 lat staramy się o rodzeństwo dla młodego :) Jestem pod stałą opieką lekarzy, tylko każdy mnie olewa i mówi że sobie wmawiam, że za bardzo się nakręcam przez to nie wychodzi, ale cóż oki... Więc tak ostatnią miesiączkę miałam 13.04-15.04 (16.04 było już tylko delikatne plamienia ) 3dc, 7dc i 13dc było ♥️. Miesiączkę powinnam dostać 11.05. Dziś rano obudził mnie silny skurcz w dole brzucha, zauważyłam delikatną kawę z mlekiem na bieliźnie. Teraz delikatne krwawienie ciemno brązowa krwią. Dodam, że ból czułam max 5min i wszystko odpuściło teraz od czasu do czasu czuję ucisk w piersiach i delikatny ból pleców, który też łapie raz na jakiś czas. Od czasu starań badam też macicę czuję że jest bardzo wysoko, twarda, długa, lekko otwarta ale skierowana w stronę kregosłupa 🤷Dziewczyny powiedzcie robić sobie nadzieję, że w końcu coś zaskoczyło czy jednak odpuścić bo jest to miesiączka? Wiem, że może wydać się to głupie, ale czekam na wymarzone 2 kreski już dwa lata.

reklama
Dodam, że teraz jedynie jest jasno czerwona krew podczas podcierania. Kiedy ewentualnie test ? W dzień spodziewanej miesiączki czyli 11.05? Czy mogę zrobić go dziś ?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :)
Tak czytam i czytam Wasze wpisy i postanowiłam, że i ja napiszę bo już wariuje 🤦
Mam 27 lat mam synka 7 lat. Od 2 lat staramy się o rodzeństwo dla młodego :) Jestem pod stałą opieką lekarzy, tylko każdy mnie olewa i mówi że sobie wmawiam, że za bardzo się nakręcam przez to nie wychodzi, ale cóż oki... Więc tak ostatnią miesiączkę miałam 13.04-15.04 (16.04 było już tylko delikatne plamienia ) 3dc, 7dc i 13dc było ♥️. Miesiączkę powinnam dostać 11.05. Dziś rano obudził mnie silny skurcz w dole brzucha, zauważyłam delikatną kawę z mlekiem na bieliźnie. Teraz delikatne krwawienie ciemno brązowa krwią. Dodam, że ból czułam max 5min i wszystko odpuściło teraz od czasu do czasu czuję ucisk w piersiach i delikatny ból pleców, który też łapie raz na jakiś czas. Od czasu starań badam też macicę czuję że jest bardzo wysoko, twarda, długa, lekko otwarta ale skierowana w stronę kregosłupa 🤷Dziewczyny powiedzcie robić sobie nadzieję, że w końcu coś zaskoczyło czy jednak odpuścić bo jest to miesiączka? Wiem, że może wydać się to głupie, ale czekam na wymarzone 2 kreski już dwa lata.
Na moje to okres

Pomocy bardzo się stresuje :(
Współżyłam z chłopakiem mniej więcej dwa przed owulacja (nie cały czas z zabezpieczeniem). Wczoraj i dziś w 19/20 dc w szyjce lekkie pasma krwi i ból bardziej w lewej części / okolicy jajnika i w podbrzuszu. Czy tonimplantacja ? Kiedy zrobić test ? Moje cykle zazwyczaj trwają 25/6 dni

Ostatnia edycja:
Współżyłam z chłopakiem mniej więcej dwa przed owulacja (nie cały czas z zabezpieczeniem). Wczoraj i dziś w 19/20 dc w szyjce lekkie pasma krwi i ból bardziej w lewej części / okolicy jajnika i w podbrzuszu. Czy tonimplantacja ? Kiedy zrobić test ?
Usuń zdjęcie.

Jeżeli to implantacja to test tak pojutrze.

Współżyłam z chłopakiem mniej więcej dwa przed owulacja (nie cały czas z zabezpieczeniem). Wczoraj i dziś w 19/20 dc w szyjce lekkie pasma krwi i ból bardziej w lewej części / okolicy jajnika i w podbrzuszu. Czy tonimplantacja ? Kiedy zrobić test ? Moje cykle zazwyczaj trwają 25/6 dni

Szczerze plamienie implantacyjne to jest bardziej jak legenda, a nie reguła. Raczej rzadko się o nim słyszy, że ktoś naprawdę miał.
Ja miałam plamienie w okolicy miesiączki, ale to raczej wynikało z tego, że dźwignęłam większy ciężar tak w granicach 16 kg.

Hej kochane. Jestem dziś 10 dni dpo. Myślałam, że dostałam @. Na bieliźnie miałam 2 jasno brązowe plamki. Czytałam, że przy implantacji może pojawić się plamienie, ale raczej różowe. Jak było u Was? 🤔🙂

Jeśli to nie byłby okres to kiedy test może pokazać ciążę? Jutro rano już powinno być coś widoczne?

Dzięki za odpowiedzi 🤩
Hej u mnie pozytywny test byl juz 11dpo ale bardzo słaba kreska a jakos 12-13 dpo pojawiło sie plamienie coś jak kawa z mlekiem

reklama
Do góry