reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Plamienie implantacyjne - kiedy test

Hej
Staram się o dziecko, ale nadal karmię piersią starszaka…. Cykle mialam juz regularne, jednak w tym miesiacu dwa dni przed planowanym terminem miesiączki zaczęłam plamic, plamienie trwało jakieś 4 dni, ale widoczne praktycznie tylko przy podcieraniu, podpaska czysta… bardzo slabe jak na miesiączkę…
Po ilu dniach od tego plamienia mozna zalozyc ze test jest wiarygodny? Dzis negatyw. Czy jest jeszcze szansa? Cykle zwykle 28 dni, no ale z racji karmienia chyba moglo sie troche rozjechac…

reklama
Hej
Staram się o dziecko, ale nadal karmię piersią starszaka…. Cykle mialam juz regularne, jednak w tym miesiacu dwa dni przed planowanym terminem miesiączki zaczęłam plamic, plamienie trwało jakieś 4 dni, ale widoczne praktycznie tylko przy podcieraniu, podpaska czysta… bardzo slabe jak na miesiączkę…
Po ilu dniach od tego plamienia mozna zalozyc ze test jest wiarygodny? Dzis negatyw. Czy jest jeszcze szansa? Cykle zwykle 28 dni, no ale z racji karmienia chyba moglo sie troche rozjechac…
Według mnie 2 dni przed terminem @ to trochę późno na plamienie implantacyjne, chyba że owulacja się opóźniła i implantacja była bardzo późno. Teoretycznie 2-3 dni po plamieniu test powinien być pozytywny. U mnie plamienie trwało kilka dni i dopiero po jego zakończeniu te 3 dni po miałam pozytywny.

Hej
Hmmm w sumie nie wiesz kiedy była owulacja. A może to był skąpy okres?🤔

To prawda, nie wiem kiedy była owulacja. Tym bardziej przez karmienie mysle ze mogla sie przesunac :) taką miałam nadzieje, ale dziś test nadal negatywny, a plamienie zaczęło się tydzien temu. Czytałam tez ze plamienie implantacyjne moze byc w okolicy terminu miesiączki, ale czy wtedy test nie bylby juz dodatni?
Zwykle mialam obfite miesiączki, a tu doslownie tylko na papierze, dlatego nie wiem czy to miesiaczka - nie wykluczam że tak, ale poniewaz sie staramy a to bylo naprawde „dziwne” jak na okres to sie zastanawiam czy tydzien od rozpoczecia plamienia test juz byłby wiarygodny?
Bardziej liczac gdyby to była implantacja, bo wiem ze tydzien po terminie miesiączki powinien byc pozytywny, ale nie wiem kiedy byla owulacja ;)

To prawda, nie wiem kiedy była owulacja. Tym bardziej przez karmienie mysle ze mogla sie przesunac :) taką miałam nadzieje, ale dziś test nadal negatywny, a plamienie zaczęło się tydzien temu. Czytałam tez ze plamienie implantacyjne moze byc w okolicy terminu miesiączki, ale czy wtedy test nie bylby juz dodatni?
Zwykle mialam obfite miesiączki, a tu doslownie tylko na papierze, dlatego nie wiem czy to miesiaczka - nie wykluczam że tak, ale poniewaz sie staramy a to bylo naprawde „dziwne” jak na okres to sie zastanawiam czy tydzien od rozpoczecia plamienia test juz byłby wiarygodny?
Bardziej liczac gdyby to była implantacja, bo wiem ze tydzien po terminie miesiączki powinien byc pozytywny, ale nie wiem kiedy byla owulacja ;)
Tydzień po implantacji powinien już być dodatni. Może masz takie plamienia zamiast okresu przez karmienie?

Do góry