reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Plan porodu

Klaudia1996!

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny mam plan porodu ze szkoły rodzenia ;) w podpunkcie przygotowanie do porodu jest tak :
-proszę o wykonanie lewatywy
-proszę ogolić mi kroczę
-sama ogolę kroczę w domu .
Oczywiście ogolę się sama przed porodem , i pójdę już do szpitala ogolona ;) myślicie że muszę zaznaczyć że ogole je sama ?

reklama
Ja byłam ogolona , a Panie i tak mnie jeszcze raz na szybko poprawiły , żeby był glanc 👌
Mnie to wtedy zresztą i tak wisiało bo stał nade mną cały zastęp ludzi począwszy od recepcjonistek z papierami do podpisania po anestezjolożkę która się darła na te recepcjonistki, że nie ma teraz czasu na takie głupoty bo ona musi mnie natychmiast uspać 😄

Ja się ogoliłam w domu, choć było to karkołomne (nie byłam w stanie się schylić od chyba 20 tygodnia...), potrzebna mi była pomoc ;-) Ale to był inny kontekst, bo nie jechałam do szpitala z zaskoczenia, tylko miałam umówiony termin wywołania. Tyle tylko, że od tego golenia do porodu minęło trochę czasu, więc i tak coś tam zdążyło odrosnąć ;-)
Niemniej jednak - nikt czegoś takiego nie wymagał i nie oczekiwał, mogłabym iść rodzić jak natura chciała, zresztą w ogóle mam wrażenie, że depilacja wychodzi z mody :p, bo wiele młodych ginekolożek, które widywałam, nie miało ogolonego nic... z tego co zauważyłam przypadkiem, oczywiście :biggrin2: - więc ani pach, ani nóg.

Ostatnia edycja:
Sama się ogoliłam przed przyjęciem do szpitala, a na izbie pytali o to czy jestem ogolona do badania. Choć wcale mi sie nie wydaje, żeby to było obowiązkowe.
W szpitalu leżałam kilka dni na patologii i dbałam o to sama, bo codziennie mialm badanie. Nie pamiętam dokładnie co było w dniu porodu 🙂

reklama
Do góry