reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Płeć - intuicja....a na imię dostanie....

reklama
ja mam po mężu, panieńskiego nie zostawiłam bo nie dość że mam długie imię, długie panieńskie to po mężu też długie, nie wyrobiłabym się z podpisywaniem w tych ramkach na dokumentach
hehe ja mam dłuugie imię, dłuuugie panieńskie i dość krótkie po mężu.
Ale tu nie chodzi tylko o głupie nazwisko po mężu. Już od dawien dawna wiedziałam, że nawet gdybym miała wyjść za hehe Kaczyńskiego :-D:-D to i tak zostawiłabym swoje. Wszystkie kuzynki noszące moje nazwisko zostawią sobie panieńskie. Moja rodzina jest ze sobą blisko związana i powiem wam, że moje nazwisko jest bardzo rzadkie, a np na naszej klasie wszystkie osoby noszące moje nazwisko to moja rodzina. Mieliśmy nawet wynajętego detektywa który miał za zadanie odszukać naszych więzów rodzinnych daleko wstecz :) Dobrze się spisał :)
Poważnie jestem przywiązana do panieńskiego i nie wyobrażam sobie żeby po śłubie zmienić je na inne :no::no:
A w rubryczkach NIGDY się nie mieszcze przy podpisywaniu :>
A w pracy pan z poczty jak kazał kiedyś podpisywać się całym imieniem i nazwiskiem (i czekał sporo czasu) to teraz to olewa :-D:-D:-D

hehe nie chciałam wzbudzać takiej ciekawości.
Tylko stanęłam w obronie głupich zestawień imienno-nazwiskowych :)

A przypomniało mi się, że mam kolegę coś a`la Marek Marecki czy Michał Michałowicz :) To jest dowód na to, że rodzice czasem mają poczucie humoru :-D

hej ja z kolei mam bardzo pospolite i krótkie nazwisko. Panieńskie miałam długie imię też do krótkich nie należy. Mam zresztą dwa i strasznie się plączą. Dlatego moim chłopakom dałam krótkie i jedno: KAMIL ,ERYK . Jak teraz będzie chłopiec , a myślę ,że tak będzie miał NIKODEM. :-p:rofl2:

Ja mam znajomą o zestawieniu KATARZYNA SZCZEPANKIEWICZ :angry:. Przy podpisywaniu się zwłaszcza za granicą wszyscy mają dosyć.:szok::no::-p

ardzesh tez mam jakos podobnie... w sensie ze nazwisko panienskie noszone w mojej rodzinie w Polsce nalezy prawie wylacznie do naszej rodziny.... ;-) smieszne to dosc, bo juz dawno temu gdy zagladalam do ksiazki telefonicznej to bardzo latwo bylo nas znalesc.
Wiem ze to nazwisko mamy ze strony rodziny dziadka i pochodzi chyba z Austri :tak: ale to bylo lata temu, kilka pokolen do tylu i teraz juz nie utrzymujemy kontaktu z resza rodzinki genealogicznej. W tej chwili juz nam nazwisko zanika bo same dziewczyny sie rodza i coraz mniejsze szanse zeby jakis mezczyzna przedluzyl ród:rofl2:

witam !!! moje dzieciaczki to same emenemsy :-)wszystkie imiona zaczynają się na M. to nie był celowy wybór, poprostu takie nam się podobały, teraz maleństwo ma być chłopcem i razem z mężem mamy problem, bo skończył nam się pomysł na imie zaczynające się na literę M. poprostu bobas nie był planowany i niezaplanowaliśmy imienia dla niego w szeregu naszych emenemsów, mamy problem , nie chcieli byśmy dawac mu imienia zaczynającego się inną literą, żeby nieczuł się jakimś intruzem w naszej rodzinie. myśleliśmy o Macieju. Może mi pomożecie bo nie mam pojęcia jakie imie wybrać:-)
moje dzieciaczki:
Maurycy
Mikołaj
Maja
pozdrawiam!!!

reklama
Do góry