reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Płeć naszego Maleństwa Intuicja a rzeczywistość :)

Ja jestem ciekawa płci, ale jest mi to naprawdę obojętne. Nawet nie wiem czy wolę chłopca czy dziewczynkę. Chcę by się po prostu urodziło zdrowe.

reklama
Ja też chce całe i zdrowe. wydaje mi się czasami że będzie chłopiec a jak coś chcę kupić to mam ochote na rzeczy dla dziewczynek:D

U nas na samym początku wydawało się, że chłopak będzie, tym bardziej, że mamy córcie, więc nawet małż się teraz troszkę buntuje jak mówię "Hania" do brzuszka i kupuję ciuszki pod dziewczynkę, wcale mu się nie dziwię, normalny facet z 3 babami nie wytrzyma hii hi :)

A na poważnie, teraz już nam jakoś ta dziewczynka bardziej przychodzi niż chłopczyk, poza tym Amelka chciałaby siostrzyczkę, bo będzie się bawić z nią lalami a z chłopczykiem...nie wypada :)

ja w zasadzie spotkałam się z kilkoma możliwościami wyliczenia płci, jeden wątek jest nawet u nas na babyboomie :) link poniżej

https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-kwietniu-2006-f79/plec-dziecka-2172/

tej tabelki nie mogę znaleść, poszukam potem i podeślę, chyba, że któraś z dziewczyn wczesniej znajdzie :-) swoją drogą nie wierzę w te tabelki całe, na moje oko u nas pokoleniowo idzie od strony małża, u niego same chłopy w rodzinie, teściowa sama jedna, a teraz wszystkie chłopaki córeczki mają, nie ma ani jednego chłopa :laugh2:będę zdziwiona jak nie będzie dziewczynki :-D

Fajna tabelka plci dziecka :):) Zobaczcie z ciekawosci ktorej z nas sie sprawdzilo w poprzedniej ciazy....

Planowanie płci dziecka- kalendarz chiński

Mnie sie sprawdzilo... z kalendarza wychodzi syn i urodzilam syna....:-):-)

o ile dobrze kojarzę tu się patrzy na wiek rzeczywisty a nie lata rocznikowe
No więc wg tego to mi się sprawdziło w 2 ciążach miały być chłopaki i są teraz mi wychodzi dziewczynka no ale zobaczymy ;) ja osobiście czuje że to chłopak chociaż mój M. mówi że wie co zrobił ale kto by go tam słuchał :-)

Szczerze mowiac nie wierze w takie tabelki ale musze przyznac ze u moich kolezanek sie sprawdzilo.... moze cos w tym jest :-) U mojego P. w rodzinie sa sami chlopcy, sam ma 2 braci, kazdy z nich ma 2 synow, my mamy jednego i wiem ze raczej nie mam co liczyc na dziewczynke, ale mam jakies dziwne przeczucie ze to jednak dziewczynka.... no i z tabelki tez wychodzi dziewczynka .......

Sprawdzajcie dziewczyny... jestm bardzo ciekawa jakie beda wyniki :-)

Szczerze mowiac nie wierze w takie tabelki ale musze przyznac ze u moich kolezanek sie sprawdzilo.... moze cos w tym jest :-) U mojego P. w rodzinie sa sami chlopcy, sam ma 2 braci, kazdy z nich ma 2 synow, my mamy jednego i wiem ze raczej nie mam co liczyc na dziewczynke, ale mam jakies dziwne przeczucie ze to jednak dziewczynka.... no i z tabelki tez wychodzi dziewczynka .......

Sprawdzajcie dziewczyny... jestm bardzo ciekawa jakie beda wyniki :-)

ja mam 2 chłopaków i tak sie zastanawiałam czy wolałabym dziewczynkę czy chłopca chociaż "celowaliśmy" na dziewczynkę i po głebszym zastanowieniu doszłam do wniosku że jednak wolę syna ponieważ nie ukrywam że oboje z M. oszaleliśbyśmy na punkcie córki i boję się że byśmy ją faworyzowali a nie chciałabym tego

reklama
no z kalendarza powyżej wychodzi dziewuszka :) i sama jakos tak czuję..

Aliena mój L też się upiera, że zrobił chłopaka heheh

ciekawe jaką mają intuicję ;) mi gin obiecał że powie w 16 tygodniu za diabła nie chce ani dnia wcześniej chociaż pracuje na bardzo dobrym sprzęcie więc czekamy z dość sporą niecierpliwością

właśnie sobie pomyślałam że jak już wszystkie poznamy płeć naszych dzieci to te posty będą fajną pamiątką i będziemy się z nich śmiać :)

Do góry