reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

Dla chłopca marzy mi się Kacper albo Maksymilian:), a dziewczynka koniecznie Lena:). Jak na razie jeszcze nie wiem jak czy będzie dziewczynka czy chłopczyk:)

reklama
Nam sie bardzo podoba dla dziewczynki Marcelinka i Nelka.
A dla chłopca jest ciężej wybrać imię..
Mateusz albo Piotr(imię mojego męza)

ingena gabaryt i fason brzucha nie ma kompletnie żadnego powiązania z płcią dziecka. Kształt zależy od tego jak się dziecko ułoży w brzuszku a gabaryt od predyspozycji. Ja jest osobą szczupłą i całość kilogramów jaką nabywam w ciąży wędruje mi w brzuch a więc dwukrotnie brzuszek miałam spory ale kształtny ponieważ mięśnie na reszcie ciała dobrze go utrzymywały w postaci sporej piłeczki. Z kolei moja kuzynka figury sporo szerszej poszła w szerz i dlatego brzuch jej się rozlał na boki. Oboje urodziliśmy chłopców. Tak więc to żaden sposób ;-)
Co do płci na usg to i owszem. Chłopca lekarz jest w stanie określić koło 16 tygodnia z kolei dziewczynkę koło 20 tygodnia. Powód? Chłopcu dyduś nie zniknie a dziewczyna może mieć koło 16 tygodnia przerost warg sromowych i wtedy bardzo łatwo o pomyłkę, dlatego lekarze z oznajmieniem córy czekają troszkę dłużej.

Dziewczyny można jakoś sprawdzić płeć dziecka przed USG?
wg mnie powinnaś czekać cierpliwie
póki co nic więcej nie możesz zrobić poza powróżeniem sobie ;)

Chłopca lekarz jest w stanie określić koło 16 tygodnia z kolei dziewczynkę koło 20 tygodnia. Powód? Chłopcu dyduś nie zniknie a dziewczyna może mieć koło 16 tygodnia przerost warg sromowych i wtedy bardzo łatwo o pomyłkę, dlatego lekarze z oznajmieniem córy czekają troszkę dłużej.
pozwolę sobie się nie zgodzić, to nie przerost warg sromowych tylko łechtaczki

zobaczcie sobie tu, wg mnie w 13 i 17 tc dziewczynka wygląda tak samo jak chłopiec
Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see

dlatego ja nie naciskałam wcześniej a mój gin zaglądnął między nogi synka dopiero w 17tc
wg mnie gin nie powinien mówić jeśli nie jest w miarę pewny

nie znaczy to jednak że w tej ciąży (bo mnie też się pozmieniało) będę gnębić gina już pewnie od 13-14tc :D

Ostatnia edycja:
Hej hej, też słyszałam o tych testach z moczu- amerykański wynalazek. Osobiście nic o nim nie słyszałam, żadne z moich znajomych nie próbowały. W TV wspominali raz również o testach z krwi na płeć, ale tego na internecie znaleźć mi się nie udało :). Sama też jestem bardzo ciekawa :)

Wyszło na to że jednak nie do końca dobre informacje podaję, wybaczcie laseczki ale sądziłam że moja wiedza jest kompletna :-p zatem nie słuchajcie mnie zwracam honor lepiej poinformowanym ;-)
Jednak chciałam przytoczyć historię z moimi ciążami. Oli od początku był chłopcem z kolei Ami dłuuugo był uznany dziewczynką a tu zaskoczenie przed końcem ciąży chłopiec i to nie wytwór wyobraźni mojego ginekologa ponieważ na zwykłe usg chodzę do swojego a dodatkowo na 3D u innego specjalisty i również twierdził że córa. A więc nie zawsze niedostatki sprzętu a anatomia płodu która jak by nie było ma czas do 9m-ca ciąży.

reklama
Bunny test na płeć? szoook;-)żebym miała nadmiar gotówki to moja niecierpliwa natura pewnie kazałaby mi go kupic.
Myslicie , ze to mozliwe?

Do góry