reklama
Aga, ja sie kontaktowalam z moim szpitalem i jednak nie dam tej szczepionki. Maz tez sprawdzal w necie- zdarzaja sie komplikacje i jednak radza zeby dawac tylko dzieciom z grupy ryzyka, czyli tym ktore czesto maja jakies infekcje. Wiec sie wstrzymam, natomiast biore szczepionke te 6 w jednym i zel do znieczulenia zeby mala zastrzyk nie bolal.
A
azik
Gość
moja pediatra uważa że to nabijanie kasy fimie farmaceutycznej - nie ma potrzeby szczepić...
ja nie szczepię...
ja nie szczepię...
A
azik
Gość
ja miałam chyba 5 w 1 (125zł)krztusiec, tężec, błonica, polio... influenza,+ państwowa żółtaczka - 2 kłucia
w zadnej z tych nie ma pneumokoki....
polio jest szczepionka zalecana , pozostałe sa obowiązkowe i sa wersje bezpłatne - 4 kłucia
polio jest szczepionka zalecana , pozostałe sa obowiązkowe i sa wersje bezpłatne - 4 kłucia
azik pisze:ja miałam chyba 5 w 1 (125zł)krztusiec, tężec, błonica, polio... influenza,+ państwowa żółtaczka - 2 kłucia
Azik- a nie influenza jest zalecana? Wydaje mi się, że Polio zawsze była obowiązkowa.
A za jakimi szczepionkami jesteście? Zwykłymi czy skojarzonymi?
A
azik
Gość
mokkate pisze:azik pisze:ja miałam chyba 5 w 1 (125zł)krztusiec, tężec, błonica, polio... influenza,+ państwowa żółtaczka - 2 kłucia
Azik- a nie influenza jest zalecana? Wydaje mi się, że Polio zawsze była obowiązkowa.
A za jakimi szczepionkami jesteście? Zwykłymi czy skojarzonymi?
masz racje - influenza jest zalecana... "przejęzyczyłam się"
reklama