Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No właśnie niekoniecznie. Ja miałam tak silny ból, ze w życiu nie pomyślałabym, ze to jelita (nawet nie chodzi o same gazy) A brzuch jak balon to typowe wzdęcie.Wydaje mi sie ze potrafie odróżnić ból brzucha od gazów ale jak już dojdą skurcze to chyba sie wykończe.A jak sie odczuwa skurcze macicy? I tak mam brzuch jak balon! Bony ile to moze jeszcze trwać? Miałaś podobnie? Wiem ze to przez leki zapewne ale w tej sytuacji od razu nasuwa sie myślenie czy tam w macicy wszystko ok.
Bóle brzucha mogą wynikać z różnych rzeczy od tego, ze poziom estradiolu jest wysoki i on powoduje skurcze. Co jest normalne a im wyższa ilość dojrzałych komórek, nie pęcherzyków itp to ten estradiol jest wyższy. Przekrwienie macicy od suplementacji progesteronu tez powoduje ciągnięcia w dole brzucha. Chociaż progesteron działa relaksacyjne na skurcze to jednak tkanki są przekrwione i tez objawy są ciążowe. Bo organizm gdy dochodzi do owulacji a potem implantacji SAM produkuje estradiol i progesteron. Zatem jeżeli czytasz w necie informacje to już pewna jesteś, ze to ciąża. A jak dziewczyny piszą, ze leki to się złościsz. Na tym etapie po objawach nic nie rozpoznasz, bo objawy wywołane lekami będą się mieszać z skurczami implantacyjnymi ( bo coś takiego tez jest i nie oznacza @). Chociaż skurcze mogą zwiastować tez, ze się nie udało. Generalnie w wielu klinikach w PL masz coś takiego jak nadzór nad implantacją i wtedy wykonuje się badania 3 dni po transferze - 3dpt, 6dpt, i 10dpt. W 6dpt beta już powinna być gdy jej nie ma rokowania spadają. Jednak nadal się czeka do 10dpt bo jest 5-% ciąż w których beta pojawia się bardzo późno i kończą się urodzeniem. To tez opcja diagnostyczna, która pokazuje czy implantacja zaszła. Jeżeli w 10dniu nie ma bety odstawia się leki. Jednak przyrosty i rokowania ocenia się w tych pierwszych dniach a nie później po 10 dniu. Ja z synem betę miałam już 6dpt 46 z bliźniakami 6dpt 86 a 4 dni po transferze wyszedł mi test, 6dpt miałam grube kreski. Zatem to nie fikcja. Te i inne odpowiedzi są na forum. Zajrzyj tam zanim znowu założysz następny wątek.Dzisiaj jest 5 doba po transferze. A punkcje miałam 16.04.