Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
A miałaś łyzeczkowanieJa wlasnie roniłam samoistnie - nie mialam zabiegu. Lekarz tez stwierdzil ze po pierwszym poronieniu nie trzeba doszukiwac sie przyczyn bo to bylo w 8 tygodniu a tak wczesnie zdarza sie czesto. 3 tygodnie po poronieniu zaszlam ponownie w ciaze.....i wszystko bylo ok, co widac na zdjeciu ;-)
Cześć Dziewczyny!
Ja poroniłam niecałe dwa miesiące temu wczesną ciążę (chyba się po prostu nie rozwijała, albo sobieją uroiłam ha ha ) i tak się stało, że zanim sie obejrzeliśmy, to znowu jestem w ciąży...
Cieszę się strasznie! Ale i tak pozostaję pełna obaw... czekając na bicie serduszka, bo jestem dopiero na początku 5go tygodnia... Tym razem bardzo szybko się zorientowałam i poszłam do lekarza chyba zaraz po zapłodnieniu ;-)
Za dziesiąć dni mam wizytę i mam nadzieję, że zobaczymy serduszko...
Mi też mówiono, że to za wcześnie (ja nawet nie miałam okresu!!!), ale mam znajomą, która 'wpadła' tak samo jak ja i urodziła zdrową córeczkę!!!
Ja w 2016r. Poroniłam w 9 tyg., tez serduszko przestało bic i mialam zabieg łyżeczkowania. Zabieg miałam 30 czerwca, pozniej miesiaczka 1 sierpnia i zaszlam w ciążę w tym cyklu. Ciąże bezproblemowo i szczesliwie donosiłam do 41 tygodnia. Córeczka urodzila się zdrowa. Wszystko przebiegało dobrze. Powodzenia i kciukiWitajcie, poroniłam niecałe 2mies temu. Niestety było to poronienie zzatrzymane--a USG wykazało że serce naluszka przestało bic. Była to pewnie wada genetyczna serce bo bicie serca było bardzo słabe 75/min co rzadko się w ogóle zdarza. Nie oczyscilam się nawet po dwóch dobach cytotecu. Wszystko zakończyło się zabiegiem łyżeczkowania.mialam już kiedyś podobny zabieg poza ciaza oraz skracanie szyjki macicy. Dlatego zastanawiam się czy to ma wpływ na decyzję o ponownym staraniu o dziecko. Razem z mężem byśmy chcieli, psychicznie jestem gotowa tylko lekarze zalecają minimum 3mies.Czy są tu mamy z podobna sytuacja?
Dziekuje za odpowiedź.dwa pełne miesiace chciałabym odczekać bo nie wiem w jakim stanie moja szyjka jest.obkurczanie macicy tak tydzień po zabiegu to był koszmar,skurcze silne w nocy więc i dla organizmu to było trochę drastyczne mi się wydajeJa w 2016r. Poroniłam w 9 tyg., tez serduszko przestało bic i mialam zabieg łyżeczkowania. Zabieg miałam 30 czerwca, pozniej miesiaczka 1 sierpnia i zaszlam w ciążę w tym cyklu. Ciąże bezproblemowo i szczesliwie donosiłam do 41 tygodnia. Córeczka urodzila się zdrowa. Wszystko przebiegało dobrze. Powodzenia i kciuki