reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

e mamo gratulacje hojności u synka.
Ja dziś odebrałam wyniki bad. krwi przed piatkową wizytą i wsio jest dobrze. Hematokryt tylko troszkę niższy i gęstość moczu, ale to pewnie od tego że tyle piję. Mogłabym być na stałym wlewie płynów i wtedy bym była usatysfakcjonowana;-)

reklama
A ja juz po wyzycie u ginekologa.
No i waga coś drgnęła - 300g wiecej. Czyli razem juz 1,8kg od poczatku ciazy.
Cisnienie znow niskie.
Krew i mocz jak zwykle troszke po za norma, z tym ,że tym razem w moczu mam stężenie składników chemicznych. :szok: Ale podobno w ciąży tak moze byc, wiec uf... Toksoplazma po raz drugi ujemna, uf ...i Hiv1/Hiv2 ujemny.
Dostałam skierowanie na ta nieszczęsną glukoze, a tak sie cieszyłam, ze to mnie omija. Ale dopiero po 24tyg mam zrobic. No i skierowanie na ponowne kontrolne Echo serducha Lenki.

Nie wiem jak u Was ale u mnie zawsze sa zabawne wizyty. Z lekarzem cały czas mozna sobie pozartować ,a połozna co waży, mierzy ciesnienie itd kobieta anioł i też z poczuciem humoru!!! Trafił mi sie dobry team!!!:-):-):-)Zycze Wam i sobie takiej połżnej podczas porodu!!

A to ja nie skumałam, że od prywatnego lekarza skierowan w NFZ nie przyjmuja. Ja na szczescie tez chodze prywatnie, tylko wszystkie badania te w klinice i te co robie w szpitalu mam za darmo, w abonamencie. I naszczscie dostaje na wszystko badania na co chce i na co trzeba bez limitu. Uf

E-mamo - gratuluje dobrych wiesci po wizycie u lekarza. No ale z tą glukozą to współczuje!!!!

e mamo gratuluje..:-) :-)
stopi dobrze ze wszystko w porzadku.
ja tez odebralam wyniki i nawet nie jest tak zle...

No a u mnie z kolei nie za różowo :-( ginka potwierdziła że mam cukrzycę ciężarówek, dostałam skierowanie do przyszpitalnej poradni diabetologicznej, dostanę glukometr i dietka :baffled: teraz muszę poczytać co i jak z tą cukrzycą bo do poniedziałku nawet prze myśl mi nie przeszło że mogę to mieć:no: ginka powiedziała, że Mała bardzo szybko zaczęła rosnąć - właśnie pewnie przez tą cukrzycę, i pewnie przez ten bardzo intensywny wzrost tak bardzo odczuwam te skurcze bo mi macica nie nadąża...
Poza tym na skurcze 3x1 no-spa forte i powrót Luteiny 2x1 :-( kilka dni leżenia żeby się wszystko unormowało a ogólnie 3 tygodnie zwolnienia... Potem niestety pewnie siedzenia w domu ciąg dalszy... Dobrze że przynajmniej wiosna idzie...

Nie martw się :tak:
Dietka cukrzycowa może niezbyt fajana jesli chodzi o ciążę ale nie taka najgorsza ( już się troszkę naczytałam jak dostała swoje wyniki ) :tak: Poza tym niewiele do końca zostało. Dasz radę :-)

Stopi super że wszystko w porządku

Antkowa głowa do góry, na pewno wszystko bedzie ok:tak: trzymaj dietke i wypoczywaj jak doktór kazał

Ja się także chwale bo już po wizycie :tak:,wszystko spoko:-) ,serdusio bije,tętno w normie :-),ogólnie jestem zadowolona :tak:,dostałam skierowanie na badania i kochaniutką glukozę :szok::szok::szok:,blllllllllllleeeeee a Usg za 2 tyg :-)........i znowu najdłuższe 2 tyg mojego życia a i tak pewnie sie nie dowiem co mi tak buszuje w brzusiu :angry:;-):angry:....żyję już tym że dowiem się dopiero w lipcu,bo po co się denerwować,prawda ?!?!?!

Młodziez już spi więc i ja idę wyprostowac kopytka.....miłego wieczorku Kochaniutkie :-):-):-):-):-):-)

reklama
szczęśliwym dziewczynom po wizytach gratuluje wyników, a tym mniej zadowolonym to powiem, ze bedzie dobrze na 100 procent:tak:, a taka dietę to pewnie da sie przetrzymać... moze sie mniej tez przytyje przez nią, bo pewnie jest chudsza, wiec jej plusem , bedzei zdrowa dzidzia :tak:i ekstra figura odrazu po porodzie:tak:, czego bedziemy zazdrościć( przynajmniej ja, bo robie sie wieczorami szczególnie jak maly hipopotam:crazy:)

konczę, bo zaraz sie zacznie you can dance, ide sie przytulic do mężą...

zawsze był czułym pieszczochem,a teraz jest dla mnie szczególnie i wyrozumiały, i wrażliwy, i delikatny i w ogóle naj naj naj. ;-)

dobrej nocki kochane :tak:

Do góry