reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

reklama
Miałam dziś usg i mam pytanie do was. Jak ułożone są wasze dzieciaczki? Janek jest ułożony ciągle główką do góry (miednicowo), i lekarz przez to nie mógł ocenić serca ani kończyn. I zaznaczył, że uwidoczniono bardzo miernie wypełniony żołądek. Czy któraś może też tak miała? Poza tym waży 1590 g.

kleo_mk u mnie keidys lekarka na koniec badania (40 minut) powiedziała: Uff żołądek ok, bo na początku był bardzo mały... ale jak widac się wypełnił.
Czyli to kwestia momentu badania (u znajomej podczas jednego z badan wogóle był nie widoczny a potem znów go widzieli). Co do oceny płodu ze względu na ułożenie to nie wiem.

no to witam nową słodką mamusie Niuta:)...ciesz się, że dopiero teraz dołączyłaś. Ja już 2 miesiąc lece na diecie...:(...i niestety częściej sie oblizjuje niż jem..ale pociaszam sie, ze jeszcze troche...a po porodzie zażądam ogromnego ptysia!

Niuta, witam w słodkim gronie ;-) ja też już 2 miesiące męczę sie na diecie. Najgorsza jest ta ochota na słodkie ciasta, ciasteczka itp.......
Ostatnio szaleję z gorzką czekoladą i taką dla diabetyków słodzoną fruktozą :-D a dziś kupiłam sobie truskawki :-)

Niuta, witam w słodkim gronie ;-) ja też już 2 miesiące męczę sie na diecie. Najgorsza jest ta ochota na słodkie ciasta, ciasteczka itp.......
Ostatnio szaleję z gorzką czekoladą i taką dla diabetyków słodzoną fruktozą :-D a dziś kupiłam sobie truskawki :-)
Ja nawet nie wiem co mogę jeść , a czego nie , bo wizytę mam dopiero 1 czerwca, wiem tylko ,że mam mieć dietę! Pomocy!

Miałam dziś usg i mam pytanie do was. Jak ułożone są wasze dzieciaczki? Janek jest ułożony ciągle główką do góry (miednicowo), i lekarz przez to nie mógł ocenić serca ani kończyn. I zaznaczył, że uwidoczniono bardzo miernie wypełniony żołądek. Czy któraś może też tak miała? Poza tym waży 1590 g.
U mnie nadal miednicowo, ale o żołądku nic mi nikt nie mówił!

Niuta, jak będziesz miała jakieś pytania do diety to pytaj śmiało :tak: ja np. na śniadanie najlepiej toleruję serek wiejski light z rzodkiewką, szczypiorkiem albo pomidorem, do tego pieczywo razowe z Masmixem tylko musisz zwrócić uwagę żeby chleb razowy nie był podbarwiany karmelem, ale może być np ze słonecznikiem

reklama
Do góry