reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Dziś odebrałam wyniki badań mocz ok, glukoza po godzinie 78 (czyli w normie), ale wyniki krwii to masakra. Ostatnio miałam robione w grudniu wszystko oki, a teraz białych za dużo, czerwonych za mało, to samo niska hemoglobina jakieś HCT tez poniżej normy. Pewnie dopadła mnie anemia co o tym myslicie ??

reklama
Monia mialam to samo. To chyba anemia. Chociaz przy moim odzywianiu to bardzo dziwne.. Ale jak to moj lekarz mowi: "w ciazy nie ma idealnych wynikow". Lykam buraka w tabletkach i magnez (bo mialam skurcze lydek) oraz zwiekszylam dawke czekolady :-D

Dziś odebrałam wyniki badań mocz ok, glukoza po godzinie 78 (czyli w normie), ale wyniki krwii to masakra. Ostatnio miałam robione w grudniu wszystko oki, a teraz białych za dużo, czerwonych za mało, to samo niska hemoglobina jakieś HCT tez poniżej normy. Pewnie dopadła mnie anemia co o tym myslicie ??

Monia z wynikami to musisz isc do swojego gin. Ja od poczatku ciąży co miesiac mam coraz gorszą morfologie. I wiekszosc po za normą + jakies zwiazki chemiczne w moczu hehe. wszystko wskazuje na poczatki anemii. jednak lekarz mi wytłumaczył, ze w ciązy badania i krwi jak najbardziej mogą byc po za normą. I te zwiazki chemiczne to tez normalne w ciazy. Tylko należy wszystko miec pod kontrolą i patrzec co miesiąc, czy coraz bardziej wyniki nie odbiegają od normy. I oczywiscie witaminki :-) Podsumowując , wszystko zalezy od tego jak wysokie są te odchylenia od normy :-D:-D

Hmmm z wynikami oczywiście udam się do gina i odchyleń od normy spodziewałam się bo sporo czytałam na te tematy. W czwartek na wizycie dowiem się co mój gin o tym myśli:-)

Witam byłam na echokardiografi i ogolnie serce zdrowe przepływy w normie i cała reszta, jest jedno ale prawa czesc jest wieksza od lewej ale pani doktor powiedziala ze polowa ludzi tak ma i to nie utrudnia ze to taka uroda i ze u nikogo nie ma idelanie symetrycznego serducha no i idziemy jeszcze raz na echokardiografie na 25 maja :]

no ja mam na 25 maja ona powiedziala ze raczje nic nowego nei wynajdzie ale zawsze jakas pamietake bed emiala to raz a dwa ze to sie wyklaruje cyz prawa srona wieksza od lewej w 30 tygodniu i od razu mnie zpaisali na 30 tydzien :] i w ogole bez skeirowania bo skeirownaie dostane dopiero pozniej od mojego gina hihi ale ciesze sie ze sie potwierdzilo ze jest dzidziorek ok :]

no ja mam na 25 maja ona powiedziala ze raczje nic nowego nei wynajdzie ale zawsze jakas pamietake bed emiala to raz a dwa ze to sie wyklaruje cyz prawa srona wieksza od lewej w 30 tygodniu i od razu mnie zpaisali na 30 tydzien :] i w ogole bez skeirowania bo skeirownaie dostane dopiero pozniej od mojego gina hihi ale ciesze sie ze sie potwierdzilo ze jest dzidziorek ok :]

Gratuluję i bardzo się cieszę, że wszystko oki. Nie ma się co stresować:-):-):-)

reklama
Po wizycie, dalej l-4, do tego żelazo do końca ciąży, antybiotyk w czopkach , no i o mało na wadze zawału nie dostałam ! w ciągu miesiąca prawie 4 kg na plusie:baffled:
Krzywą cukrową powtarzam za 5 tygodni! Dalej leżeć , no mniej kalorycznie jeść!

Do góry