reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pobudki na nocne karmienie. jak to zmienić?

justynka1

Mamusia Antoniusia
Nie wiem jak wy dziewczyny,ale ja prawie co drugą noc nie śpię,bo Antoś sie wybudza i żeby znów usnąć chce cysia.I nie byłoby problemu,gdyby się przytulił i zasnął,ale nie,on łapie i się odwraca,znowu łapie i się odwraca i tak potrafi z godz.,a ja oczywiście nie śpię.Dziś np.całą noc miał cysia w buzi,bo jak tylko puścił to się wybudzał.Kocham go z całego serca,ale mam już dość!!!!!!!!!!!
Czy jestem sama,czy wy też macie czasami dość?:no:

reklama
Ja wprawdzie karmię butelką,ale mała budzi się najmniej 3 razy w nocy.Też chodzę wiecznie niewysana.Zanim obudzi się jej tutuś ja zrobię to 2 min. wcześniej.

witam moj synek co prawda przesypia juz cala noc ele potrafi wstawac o 4 rano i nie klasc sie spac juz do 8 wiec z wyspaniem sie tez jest kiepsko karmie go mlekiem modyfikowanym na noc dostaje kaszke jesli moge ci cos poradzic justynko1 to odciagnij swojego mleczka i zrob malemu kazke na noc

Ja mu daję normalnie kaszkę smaczny sen z bobovity juz od dawna,ale i tak zeby zasnac musi byc cysio inaczej nie mowy.

Witam serdecznie
Mam ogromny problem ze swoją córką, a dokładnie z jej spaniem. Emilia ma 8 miesięcy, zdaje sobie sprawę z tego, że to również moja wina, no ale cóż czasu nie cofnę. Temat stary jak świat, moja córcia nie chce spać w nocy, wieczorem zasypia przy cycy, w nocy budzi się po kilka razy, co 1 - 2 godz. i oczywiście domaga się cycy. Przeczytałam już wiele różnych książek, ale dalej nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić.
Dodam, że zaczęło się to ok 4 m-cy temu, bo poprzednio bardzo dobrze spała i w nocy budziła się tylko raz, sporadycznie dwa razy.
Jestem już zmęczona, nie mam pojęcia jak do tego podejść, żeby mała zaakceptowała nowy sposób zasypiania i przede wszystkim aby spała w nocy.
Poradźcie, może ktoę miał taki sam problem...:sorry2:

już jest na forum taki temat.Jeśli sie obudzi w nocy,to daj herbatki,nie cyca.Spróbuj też dawać smoczka,to będzie ssała i zaśnie.

Zauważyłam dopiero po napisaniu, że taki temat już jest.

Co do smoka, to niestety moja córka nie chce smoka, a herbatkę owszem pije chętnie, ale później i tak chce cyca.

a ile córka spi w czasie dnia ?? Skracaj jej maksymalnie w dzień drzemki. Przyzwyczajaj ją tez do stałej pory kąpieli i zawsze po tym ja kładź spać aby sobie to skojarzyła. Nie wiem tylko czy rady zadziałają na twoją 8 miesięczna córkę. Może sie nie najada tez do syta...i stad pobudki co 1-2 godz ?

dokarmiasz ją,czy tylko dajesz cyca?Dobrze by było przed spaniem dać jej kaszke na mleku,żeby ten pokarm jej został w brzuszku na dłużej.Ja tak robie z moim 4 miesięcznym synkiem i śpi całą noc.Oczywiście przed spaniem kąpiel o stałej porze.Mój też śpi mało po południu,tylko z rana dom mu sie wyspać.

reklama
Do góry