reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

poczatek badan hormonalnych,starania o dzidziusia

Dołączył(a)
25 Listopad 2016
Postów
6
Rozwiązania
0
hejka.mam 34 lata od 6 m-cy staram sie zajsc w ciaze in nic.Ostanio zrobilam badania hormonalne ale nie do konca bo jeszcze zalicze 21 dzien cyklu.A wiec moje cykle sa 32 dniowe jak w zegarku,oczywiscie miesiaczki bolesne nie z usmiechem na twarzy.badanie wykonalam 2 dnia cyklu a wiec LH 6.3 mLU/ml faza folikul.2.4-12.6mLU/ml
owulac.14.-95.6mLU/ml
lutealna 1.0-11.4
menopauza 7.7 -58.5
FSH 5.78mLU/ml faza folikul.3.5-12.5
owulacyjna 4.7-21.5
lutealna 1.7-7.7
menopauza 26-135mLU/ml

16 dzien cyklu estradiol (E2) 874.3 folikul.98-571
owulac.176-1153
lutealna 122-1094
ciaza trym:I-563-11249.II -5729-69547
menopauza <183
Prosze o interpretacja mimo nie skonczonych badan ktore robie dnia cyklu 21 i beda to progesteron i prolaktyna.Dzieki
 
reklama

vadera

Fanka BB :)
Dołączył(a)
1 Kwiecień 2016
Postów
1 132
Rozwiązania
5
To już zależy indywidualnie od organizmu i innych wyników. Musisz skonsultować te wyniki z lekarzem wszystkie razem. Wydaje mi się, że skoro LH było w normie to nawet górna granica prolaktyny to nadal ok. Ja mam prolaktyne w kosmosie, ale ze względu na guz przysadki a nie problemy z tarczycą.
Myślę, że teraz to już tylko ustalenie z lekarzem co sprawdzacie dalej. Ja osobiście radziłabym w pierwszej kolejności mężczyznę.
 

witch84

Fanka BB :)
Dołączył(a)
10 Styczeń 2015
Postów
4 157
Rozwiązania
65
Powyższe wyniki masz w normie:
z 2 dnia cyklu dla fazy folikularnej
z 16 dnia - trudno powiedzieć, z której fazy, ale na pewno nie masz menopauzy
 

vadera

Fanka BB :)
Dołączył(a)
1 Kwiecień 2016
Postów
1 132
Rozwiązania
5
Myślę, że każdy Ci tylko czytając wyniki może zinterpretować tak samo jak Ty sama patrząc na zakresy- czyli wyniki masz jak najbardziej w normie. Dopiero lekarz porównując wszystkie razem bedzie miał szerszy obraz. Z tych badań na poczatek myślę , że prolaktyna będzie takim pierwszym poważnym wskaźnikiem bo to z podwyższonym jej poziomem kobiety często maja problem.
Jeśli podstawowe wyniki wszystkie będą w normie to zanim rzucisz się w wir badań bardziej specjalistycznych (a jest ich cała masa) to warto wysłać najpierw partnera na badanie nasienia.
 
Dołączył(a)
25 Listopad 2016
Postów
6
Rozwiązania
0
Myślę, że każdy Ci tylko czytając wyniki może zinterpretować tak samo jak Ty sama patrząc na zakresy- czyli wyniki masz jak najbardziej w normie. Dopiero lekarz porównując wszystkie razem bedzie miał szerszy obraz. Z tych badań na poczatek myślę , że prolaktyna będzie takim pierwszym poważnym wskaźnikiem bo to z podwyższonym jej poziomem kobiety często maja problem.
Jeśli podstawowe wyniki wszystkie będą w normie to zanim rzucisz się w wir badań bardziej specjalistycznych (a jest ich cała masa) to warto wysłać najpierw partnera na badanie nasienia.
 
Dołączył(a)
25 Listopad 2016
Postów
6
Rozwiązania
0
no to we wtorek robie progesteron i prolaktyne ,w srode wyniki ciekawe co bedzie,jak ok to partnera zagonie do badania. Dzieki bardzo miło jak ktos odpowiada
 
Dołączył(a)
25 Listopad 2016
Postów
6
Rozwiązania
0
dzisiaj odebralam wyniki z 21 dnia cyklu .prolaktyna (s)430uIU/ml 102-496
progesteron 68,06 nmoI/I faza folikularna0:18-2.84
faza owulacyjna 0.39-38.10
faza lutealna 5.82-75.90
po menopauzie<0.16-0.40
boze o co chodzi ,nic nie kumam ,ta prolaktyna wysoka :(
 

vadera

Fanka BB :)
Dołączył(a)
1 Kwiecień 2016
Postów
1 132
Rozwiązania
5
Prolaktyna wysoko ale w granicach normy przecież. Reszta też w normie.
 
Dołączył(a)
25 Listopad 2016
Postów
6
Rozwiązania
0
to chyba ok,nie?A o czym swiadcza takie wysoki wyniki prog i prolakt.?
 
Ostatnia edycja:
reklama
Dołączył(a)
25 Listopad 2016
Postów
6
Rozwiązania
0
Super dzięki ,jestem ciekawa co lekarz powie ,umowie się zatem i zobaczymy,9/10 grudzień dopiero @
 
reklama
Autor Podobne tematy Forum Odpowiedzi Data
A Wzdęty brzuch-poczatek ciazy Przyszłe mamy 5
M okres probny a poczatek ciazy Porady prawnika 5
B rozszerzanie diety poczatek 5 miesiaca Żywienie 10
Mama plus Złe samopoczucie a wyniki badan Potrzebuję porady 3
M Interpretacja badan nasienia . Pomocy!-) Potrzebuję porady 7
M Wyniki badan - prośba o interpretację. Potrzebuję porady 7
A Wyniki badan Staramy się 0
K prośba o interpretacje wyników nasienia - SCA Staramy się 17
R Wyniki Badan - prosze o porade Potrzebuję porady 8
K Potrzebuje porady na temat wynikow badan. Potrzebuję porady 2
P Jal prawidlowo odczytac wyniki badan Potrzebuję porady 11
Eniola Pomoc w interpretacji wynikow badan Potrzebuję porady 12
emotion_sickness wizyty, badania USG, wyniki badan Dzieci urodzone w czerwcu 2014 3949
W wyniki badan Ciąża, poród, połóg 17
xXxIzuLQaxXx 4 miesieczne dziecko, wyniki badan Zdrowe dziecko 4
V Poronienie samoistne i wieku plodu na podstawie badan GS, HCG i ostatniej miesiaczki Ciąża, poród, połóg 32
bara82 wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć Archiwum maj 2010 5487
kk2910 wyniki badan moczu i morfologii Zdrowe dziecko 5
Elżbietka o badanich hormonalnych dla starających się... Staramy się 710
Do góry