reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

początek ciąży

reklama
Do 12 kazdy jest dziewczynka. W 12 wyksztalcaja sie narzady tam na dole:-)
Ja poznalam w 16 tyg w 12 na prenatalnym jeszcze ciezki bylo określić a nastepna wizytę mialam w 16 i tylko lekarz włączył USG odrazu synek sie pokazal :D

Do 7 tygodnia dzieci wyglądają tak samo i pózniej kształtują sie narządy płciowe. Najpierw wewnętrzne i ok 9 tygodnia zewnętrzne (jądra u chłopców) wiec najwcześniej pewnie kolo 13 tygodnia. Z tym ze dzidziuś musi sie dobrze ułożyć i dobry ginekolog z dobrym sprzętem. Nie ma sie co nastawiać. Sama czekałam prawie do 20 tygodnia bo córka nie chciała sie pokazac[emoji6]

Do 7 tygodnia dzieci wyglądają tak samo i pózniej kształtują sie narządy płciowe. Najpierw wewnętrzne i ok 9 tygodnia zewnętrzne (jądra u chłopców) wiec najwcześniej pewnie kolo 13 tygodnia. Z tym ze dzidziuś musi sie dobrze ułożyć i dobry ginekolog z dobrym sprzętem. Nie ma sie co nastawiać. Sama czekałam prawie do 20 tygodnia bo córka nie chciała sie pokazac[emoji6]
Zgadzam się. Wstępnie mogą Ci już coś powiedzieć na pierwszych prenatalnych ale 100% pewności będziesz miała dopiero po 20tyg.

Po prostu masz bardzo otwartego i dumnego syna :D rzadko kiedy dziedziaczki już tak wcześnie chwalą się dokładnie co mają między nóżkami:)
Haha :) ale to prawda czasem niektórzy wysoko i dzieciaczek nie chce sie pokazac:DMojej znajomej niby lekarz w 11/12 powiedzial jaka plec ale nie chcialo mi sie w to wierzyć jakoś

reklama
Poznałam płeć dziecka na pierwszych badaniach prenatalnych, a byłam dokładnie w 12+0 tc. Oczywiście lekarz nie powiedział na 100% ale zaznaczył, że moje dziecko ewidentnie bardzo chce być chłopcem i już mu raczej tak zostanie. W 16+0 tylko mi to potwierdzono.

A tak w ramach ciekawostki to nie było takiego usg, na którym mój syn by nie pokazał swojego sprzętu. Zawsze lekarzowi najłatwiej było zobaczyć jego płeć :-D

Do góry