reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kiedyś niewielu ekspertów wierzyło, że małe dzieci mogą doświadczać depresji lub lęku. latach 90. stało się jasne, że depresji i lęku mogą doświadczać nawet trzylatki. Jednak u wielu dzieci objawy depresji objawiają się w pozornie niepowiązany sposób, na przykład agresją, zaburzeniami odżywania lub nadpobudliwością. Zapraszam cię na bezpłatny live. 2. marca o 15:30 Wpadaj na YT albo oglądaj na FB

reklama

Początek

anikawi

Fanka BB :)
Słowiczku a jak Łukaszek reaguje teraz na ćwiczenia?,
ja z Roksanką też ćwiczę co prawda bardziej dla zabawy ale ona to lubi.

reklama

słowiczek

mama pisklaczków
Miasto
piękna okolica Poznania
Też staram się, aby te ćwiczenia były w formie zabawy.
Łukasz świetnie się przy tym bawi, a i ja w tym czasie coś mu śpiewam, opowiadam.
A jak Łukasz nie ma humoru albo go coś boli to daruję sobie. Nie chcę nic na siłę.

gaga

uzależniona
słowiczku ja cie strasznie podziwiam, mała Gaba i Łukaszek którego trzeba ćwiczyć, ale pewnie jak bąki podrosną to ci podziękują pięknie swoją miłością. Dobrze że mały ćwiczy chętnie i rozwija się ta rączunie, na pewno wszystko będzie dobrze

słowiczek

mama pisklaczków
Miasto
piękna okolica Poznania
Długo tu nie zaglądałam i nie pisałam...

W tę sobotę udało nam się zrobić w końcu zdjęcie RTG rączki a z opisu zdjęcia wynika, że Łukasz ma wadę rozwojową kośćca ręki lewej pod postacią całkowitej aplazji policzków palców II, IV i V tej ręki. Dodatkowo widoczny jest hypoplasyczny paliczek podstawny palca I oraz szczątkowy paliczek podstawny palca III tej ręki.
Poza tym obraz kośćca ręki odpowiada w rozwoju wiekowi 18 miesięcy.
Diagnoza to EKTODAKTYLIA.

Czeka nas jeszcze wyjazd do Hamburga, jestem bardzo ciekawa czy potwierdzona zostanie diagnoza i jakie są możliwości współczesnej medycyny w jego przypadku…

jak tylko zeskanuje zdjęcie rtg to postaram się je wkleić aby diagnoza była bardziej obrazowa.:-)

słowiczek

mama pisklaczków
Miasto
piękna okolica Poznania
ektrodaktylia - ręka rozszczepiona (ręka homara) Należy do wad charakteryzujących się zaburzeniami promienia centralnego. Ręka w całości – od palców aż do nadgarstka – jest podzielona na dwie części. Może występować w kilku odmianach np. z towarzyszącą syndaktylią lub polidaktylią.

gaga

uzależniona
no słowiczku cokolwiek to znaczy za łukasza trzymamy kciukasy, ja podrośnie to ona na pewno będzie je trzymał za nas, no bo przecież nie każdy ma taką kochaną rąkunię i nie każdy mógł będzie trzymać takie kciukasy

MADZIA

mama majuni i groszka
słowiczku
całym sercem jestem z wami. masz cudowne dzieci , kochającego męża wiec nie ma innej opcji wszystko bedzie dobrze . sciaskamy was serdecznie

reklama
Do góry