Dorotkaa91
Aktywna w BB
Robiłam badania ale nie widziałam wyniku bo trafiły od razu do lekarza
pytałam się kilka razy jak ta prolaktyna, na co dostałam odpowiedź że bardzo dobrze i że nic nie musimy z nią robić.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja miałam prolaktyne ponad 60, brałam bromergon 2 tabletki dziennie, nawet jak prolaktyna wróciła do normy lekarz powiedział że mam brać bromergon przez cały czas po pół tabletki dziennie, że jak chce zajść w ciążę nie mogę odstawić tego leku bo prolaktyna bardzo szybko wraca do pierwotnego stanu, po roku brania leku zaszłam w ciążęteraz jestem w 23tygodniu lek brałam do 10tc żeby prolaktyna za szybko się nie podniosła bo niestety grozi to poronieniem a w dalszej ciąży i tak wzrasta bo musi dlatego tylko wtedy się ten lek dopiero odstawia
GratulujeJa miałam prolaktyne ponad 60, brałam bromergon 2 tabletki dziennie, nawet jak prolaktyna wróciła do normy lekarz powiedział że mam brać bromergon przez cały czas po pół tabletki dziennie, że jak chce zajść w ciążę nie mogę odstawić tego leku bo prolaktyna bardzo szybko wraca do pierwotnego stanu, po roku brania leku zaszłam w ciążęteraz jestem w 23tygodniu lek brałam do 10tc żeby prolaktyna za szybko się nie podniosła bo niestety grozi to poronieniem a w dalszej ciąży i tak wzrasta bo musi dlatego tylko wtedy się ten lek dopiero odstawia
DziękujęGratulujewychodzi na to że przez inteligentna Panią doktor znowu stoję w miejscu. We wtorek mam wizytę u innego endokrynologa zobaczymy co powie
![]()
Na szczęście, ale ile czasu straciłam Zgłosiłam się do tej kliniki w marcu, i tak mnie leczą że sama sobie badania muszę robicNa pocieszenie powiem, że prolaktyna to nie jest jakiś wielki problemłatwo ją zbić i kontrolować. Tylko nie można za szybko odstawiać leków
![]()
OkJa jutro idę do lekarza z podniesiona prolaktyna, jak chcesz mogę dać znać co powiedziała![]()
Zacznę od początku 2 lata temu poronilam. Od tego czasu staramy się bezskutecznie. Głównym problemem jest nasienie męża, kiepska ruchliwosc, u mnie była podwyższona prolaktyna. Zaczęliśmy leczenie, moja prolaktyna podobno wróciła do normy. Przystapilismy do inseminacji która niestety się nie udała, i coś mnie natchnelo żeby powtórzyć prolaktyne. Norma wynosi 29.3, a u mnie 42.7. Dodam tylko że mam cykle regularne 28 dniowe, owulacja wychodzi w 12 dc, potwierdzona monitoringiem. Zastanawiam się czy prolaktyna może mieć wpływ na zapłodnienie i implantacje.
Mialam problem z prolaktyna od 17 roku życia. Wszyscy lekarze leczyli mnie bromergonem co ja bardzo zle wspominam okropnie się po nimZacznę od początku 2 lata temu poronilam. Od tego czasu staramy się bezskutecznie. Głównym problemem jest nasienie męża, kiepska ruchliwosc, u mnie była podwyższona prolaktyna. Zaczęliśmy leczenie, moja prolaktyna podobno wróciła do normy. Przystapilismy do inseminacji która niestety się nie udała, i coś mnie natchnelo żeby powtórzyć prolaktyne. Norma wynosi 29.3, a u mnie 42.7. Dodam tylko że mam cykle regularne 28 dniowe, owulacja wychodzi w 12 dc, potwierdzona monitoringiem. Zastanawiam się czy prolaktyna może mieć wpływ na zapłodnienie i implantacje.
Zacznę od początku 2 lata temu poronilam. Od tego czasu staramy się bezskutecznie. Głównym problemem jest nasienie męża, kiepska ruchliwosc, u mnie była podwyższona prolaktyna. Zaczęliśmy leczenie, moja prolaktyna podobno wróciła do normy. Przystapilismy do inseminacji która niestety się nie udała, i coś mnie natchnelo żeby powtórzyć prolaktyne. Norma wynosi 29.3, a u mnie 42.7. Dodam tylko że mam cykle regularne 28 dniowe, owulacja wychodzi w 12 dc, potwierdzona monitoringiem. Zastanawiam się czy prolaktyna może mieć wpływ na zapłodnienie i implantacje.