reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Witam:-)
Trafiłam tu po raz pierwszy i widzę, że tu fajnie tłumnie i gadatliwie :-D Mam nadzieję, że przyjmiecie pod swoje skrzydła jeszcze jedną lutówkę :-D Termin porodu mam na 09.02.2009. Już teraz czuję się dobrze, ale początki były okropne - brak wymiotów, ale za to mdłości non stop. Przez 2 miesiące żyłam tylko na bułkach z masłem i chrupkach kukurydzianych, a mimo to nic nie przytyłam od początku ciąży. Bąbel rozwija się rewelacyjnie. Ostatnio mieliśmy USG genetyczne. Oj wrażenia i dla mnie i dla tatusia niezapomniane, najcudowniejsze i oczywiście ciągle moglibyśmy mieć taki podgląd :-D Bąbel brykał, fikał, skakał, machał rączkami i nóżkami cały czas, aż pani dr nie mogła wyjść z podziwu i w rezultacie wszyscy się śmialiśmy, co oczywiście przedłużało USG, a maleństwo skakało jeszcze bardziej :tak: Ale najważniejsze jest to, że z Bąblem wszystko w porządku: przezierność karku idealna, mózg podzielony na dwie połowy, kość nosowa na miejscu, żołądek i pęcherz moczowy również. Ma dwie rączki, dwie nóżki, a wszędzie po 5 palców, Bąbel tak ułożył przez chwilę rączkę, że i my mogliśmy to zobaczyć :-D Cały jest pokryty skórą, serducho wali pięknie 164 uderzenia na minutę, a długość malucha to 6,5 cm. U mnie też żadnych anomalii nie ma, więc tylko się cieszyć ciążą. Jednak w związku z tym, że jesteśmy po in vitro i należą nam się na NFZ badania prenatalne, pani dr dała nam skierowanie na test zintegrowany (podwójny). Zdecydowaliśmy się bez wahania, skoro nic nie trzeba płacić :laugh2:
Pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki - lutóweczki serdecznie :tak:

reklama
Czy Wam też ludzie patrzą na brzuch?
Zauważyłam, że sąsiedzi, klienci i współpracownicy rozmawiając ze mna, czy przechodząc obok mnie - patrzą mi centralnie na brzuch.
Nie jestem do tego przyzwyczajona. Ale chyba muszę się z tym oswoić. Wiem, że u mnie już widać. Ale jak na razie troszkę mnie to drażni.

AgniesiaP :) witaj. gratulacje! Mam nadzieję, że będziesz się czasem przyłączać do dyskusji :D i napisz coś o sobie żebyśmy mogły lepiej Cię poznać :-)

ardzesh ja bym chetnie centralnie na ten twoj brzuch tez popatrzyła :p Jestem w GL od soboty do niedzieli (ide na panienskie do Dagi no i musze zabrac bąbla z agrowczasów) moze dasz pooglądać brzuchola co?:-p

AbEjA teraz w sobotę jedziemy na ślub i wesele do znajomych. A w niedziele rzecz jasna odpoczywamy. Cała nasza trójka :-) Z pewnością nie będę cierpieć przez przepicie alkoholowe więc być może w niedziele mi się uda spotkać z Tobą jak już się wyśpię. A jeśli nie - to ja również dostałam zaproszenie na ślub Dagi :-p więc tam na pewno się spotkamy. a brzuchol do tego czasu na pewno się powiększy hehe.
A może wpadniemy na herbatkę do agrowczasowiczów w niedziele popoludniu?

Ja też Witam wszystkie ,, stare,, i ,, nowe,, lutówki :-)
Wczoraj na wizycie wszystko było super . Po badaniu lekarz powiedział że tu wszystko ok. ładnie urosło :-) I sam z własnej , nieprzymusowej woli zaproponował usg :-) Dzidzia jest podobno niespotykanie ruchliwa , Na jednym ujęciu widać było jak bierze sobie rączkę tak jakby do buzi , super widok , widać dokładnie wszystkie 5 paluszków . Przezierność karku 1.4 - 1.6 a podobno problem jest gdy jest większa niż 2.9 więc wydaje się że wszystko w porządku , kość nosowa widoczna , motylek mózgu na swoim miejscu . W ogóle kamień spadł mi z serca :-) Luteina jeszcze tydzień i mam odstawić .Mam zrobić jakieś badania i iść na konsultację do kardiologa , a potem jeszcze OWA , HBS i 26 sierpnia kolejna wizyta u gina . Mam nadzieję że to co złe już za mną i za nami wszystkimi - teraz już spokojnie będziemy sobie grubnąć i grubnąć aż do lutego . ( Ja na razie nic nie przytyłam ) :-) Aha ja dalej na L4 przez kolejne 3 tygodnie :tak:
Spokojnego i udanego dnia :-):tak:

SUPER !!!!! świetne wieści Asus :-)

Witajcie dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!
Asus, świetnie, że Maluch tak super się rozwija!!!! Wiecie, uwielbiam czytać Wasze pełne optymizmu wypowiedzi. Jakoś wtedy moje wątpliwości maleją i czuję się spokojniejsza.
Ardzesh w mój brzuchol jeszcze nie wszyscy sie wpatrują. Rodzinka twierdzi, że jeszcze nie jest widoczny. Choć ja osobiście twierdzę inaczej. W tym tygodniu przeżyłam mały szok:szok:, gdyż nie zmieściłam się w moje ukochane jeansy (całe lato biegam w spodnicach lub sukienkach). Mogłam tylko pomarzyć o dopięciu sie w nie;-).Miałam świadomość, że będę musiała wymienić garderobę, ale jakoś to tak bardziej w teorii było:baffled::baffled::baffled:
Za to moja druga polówka zauważa każdy centymetr, bo to każdy centymetr szczęścia. Na każdym kroku nawiązuje kontakt z Maluszkiem w moim brzuszku. To Nasza pierwsza ciąża i zupełnie nowe doświadczenie.. Jak rozmawiam czy tuli się do brzucha, to momentalnie łzy stają mi w oczach..ze szczęścia oczywiście...
Zmykam do łóżka, bo znów borykam się z przeziębieniem. Sympatycznego i spokojnego dnia!!!! Trzymajcie się cieplutko i pogłaskajcie brzucholki ode mnie:-):-):-)

reklama
Hej dziewczyny;-)
Buziaki dla nowych koleżanek!

Ja mam dzis wizyte u ginekologa o 11.50 nooo i zobaczę swoje maleństwo.. nie mogę się doczekać:tak:
Mam pytanko czy króraś z was bierze już jakieś witaminy?
Bo ja 9-lutego wchodze w drugi trymestr i zastanawiam się czy zacząć?
tutejsi lekarez mówią, że jak się dobrze odżywiam to nie ma potrzeby...
A co mówią wasi???? Jestem ciekawa...
Buziaki i miłego dnia:laugh2:

Do góry